Att vara Kvinna

Jag har inte burit en badplats kostym i offentliga sedan jag var 13 år gammal. Att nästa sommar, jag växte fem inches i bara fyra månader och gick från en storlek noll till en storlek som är sex. Jag insåg omedelbart att det var något fel med min kropp, vilket lätt kan ses genom att hålla upp en spegel och tittar bakåt — det var precis under min midja och precis ovanför min baken och det vuxit ut på vardera sidan som den gyllene bågar av McDonalds.

Jag konstaterade att min kropp var missbildade och började bära säckiga kläder. Ingen hade någonsin förklarade att bli en kvinna som ofta handlar om att utveckla höfter bredden av Texas. Hela konceptet fick mig att känna mig som en främling att ta tag att förstå ett nytt ord. Som att jag var uppvuxen med fyra äldre bröder i en håla av maskulinitet, temat kvinnlighet hade aldrig kommit upp. Så småningom någon förklarade att jag hade välsignats med "förlossningarna höfter" och att detta var en bra sak, eftersom det enda stolthet för en kvinna är att ha barn.

När jag var yngre, min Mamma skulle skriva protestbrev till kyrkor med dagis program eftersom de gör det möjligt för kvinnor att arbeta utanför hemmet. Det var alltid förstått att jag skulle så småningom växa upp, gifta sig och ha mina egna barn att stanna hemma med. Jag måste erkänna, jag har aldrig riktigt tänkt på som siktar på en karriär eller reser, eftersom det är vad själviska kvinnor gjorde och vi tyckte synd om dem. Vi definitivt tyckte synd om deras barn. Det tog mig ganska många år att inse att en kvinna definieras inte av någon enda handling eller en rite of passage. Jag är 28 år gammal, jag har aldrig varit gravid och jag kan försäkra dig att jag är absolut en kvinna. Om någon vill fråga mig hur många barn jag har, så jag kommer lista de 17 länder som jag har rest med något annat än en ryggsäck. Jag känner inte att jag behöver en man att sätta ett barn inne i mig innan jag kan göra anspråk på äran av att vara kvinna. Min familj, å andra sidan, kanske är oense. Min syster-in-law skickar regelbundet mig artiklar om hur sannolikt är det att mina barn kommer att födas med Downs Syndrom, som om ett barn bör betraktas som ett straff för mina senfärdighet på att bli mamma. På min 25: e födelsedag, hon skickade mig en statistik på hur många av mina ägg var död och flytande om mina äggstockar som den brända bitar av quinoa i botten av en kastrull. Det är inte så att jag inte gillar barn, för det gör jag. Jag råkar faktiskt vara det Bästa Moster Någonsin, och jag hoppas att så småningom göra mitt eget barn—bara inte ännu. Jag har ett avtal med min pojkvän som jag har rätt till en baby djur för varje år senaste 32 att jag inte gör en baby mänskliga. Jag verkligen inte skulle ha något emot en kattunge åtminstone, och baby getter är också ganska söt, så jag tänker att jag har gott om tid. När Jag göra har barn, speciellt om jag har en dotter, jag kommer inte att föra vidare denna begränsade definition av femininitet och kvinnlighet. Att vara kvinna är fantastisk—om du är gravid, har barn , är fortfarande försöker eller har valt att inte göra det. Det är ingen enkel sak som rankas som några av oss över de andra eller tomter oss i några diagram av prestation. Titta på mina syskonbarn, i alla sina feist och skicklighet, får mig att tänka att vi är födda med en medvetenhet om vår kapacitet, men att det ofta är kapat av någon som av kapital från vår begränsning. Jag skulle inte handla något för denna resa, men om jag kunde gå tillbaka och tala om för 13 år gamla Aussa vad det egentligen innebär att vara kvinna, jag skulle låna ett par av samma ord som jag säger till mina syskonbarn och kanske, kanske, en dag, mina döttrar.

ADVERT

Lägg till din kommentar