Att Vara En Skrämmande Mamma

Så, jag skriver denna krönika varje vecka för Café mammas Rör om. Det är en fantastisk spelning, varje vecka kommer jag lägga fram någon form av roliga nedräkning och i gengäld betalar de för mig. Jag vet, rätt? Det är den bästa typ av arbete.

Inlägg över att det är samma ton som här– mycket sarkastisk och avsedda att tas med en nypa salt. De flesta veckor, de kommentarer jag får är uppdelade i två läger: Underbart stödjande och fucking asshole, det är verkligen inget mellanting. Denna veckas tema var Ligger Mödrar Berätta och svaret var inte annorlunda. Vissa mammor leds in med lögner de spydde till sina barn: glass lastbil spelar musik när det är helt slut på glass, (geni!) som mamma är att ha ögon i ryggen på våra huvuden (mina barn helt tror att detta ända sedan de testade mig när jag satt vid mitt reflekterande skärm– poäng!) och att Chuck E. Cheese inte tillåta mammor i dörren. (Märk mina ord: jag kommer aldrig att sätta sin fot i den hell-hole.)

Och sedan finns det andra mammor. De som alltid lämna kommentarer som denna:

"Jag behöver inte tala om för någon av dessa mina barn, och jag kan inte se hur ljuga för ditt barn är något att skryta om."

"Jag är så glad att jag inte behandlar min son som om han är dum. Och jag är så glad att jag faktiskt är förälder istället för att ligga med honom för att berätta sanningen är bara "så svårt" och "besvärliga". Vad som helst. Bli en lycklig medlem i Liggande Mödrar Club. Jag ska hålla på med ärlighet."

" Wow. Ljuga för dina barn är något man stolt inlägg om? Jag tror att du verkligen kan att bli botten av tunnan typ av förälder. Det är inte roligt, inte är beundransvärd och jag hoppas verkligen att mina barn aldrig korsar vägar med din."

"Jag inser att detta är lite med glimten i schack, men trodde att det är helt okej att ljuga för barn och uppmuntras i vissa fall är äckligt. Jag är medveten om att VARJE GÅNG jag ljuger för mina barn... jag tror inte att ljuga bör vara en del av "en god uppfostran."

"Liggande till ditt barn är hemskt föräldraskap. Om du måste ligga i, då gör du fel."

Varje vecka när jag bläddrar igenom kommentarer som dessa, slås jag av ett par saker: 1. Människor behöver för att lätta fan. 2. Som är dessa kvinnor som tar saker på så stort allvar att de lämnar kommentarer så här på en humor kolumn ? och 3. Hur kan jag försäkra att jag aldrig, någonsin stöter på dem i verkliga livet?

Men, ännu mer så: Varför inte riva andra mammor ner verkar få vissa människor att må bättre om sina egna föräldraskap? Är de så osäkra att de måste bash andra människor för att känna sig OK om sig själva? Gör de bara inte har någon känsla för humor? Eller, det gör de bara inte gillar mig? Ja, som jag ibland ljuga för mina barn. Jag ibland ignorera dem . Jag har låtit dem äta från golvet om det får dem att smälta sina grönsaker. Jag gör en miljon saker som andra mammor att döma mig för. Men, jag skulle snarare hitta humor i min brist på "perfekt föräldraskap" än att plocka isär andra människor. Och det ger mig tid att faktiskt njuta av mina barn istället för trolling på internet att döma andra mammor. Vilket verkar vara ett mycket bättre utnyttjande av tid. Om du frågar mig.

ADVERT

Lägg till din kommentar