Hitta Styrka När Du är Sjuksköterska Och Mamma

Håller upp min badge, jag klocka ut. Det är nästan 8 p.m. när min bil däck slutligen svänga in på uppfarten. Våra två barn är redan duschat och i sin pyjamas, väntar på min återkomst.

"Hur var din dag?" min man frågar. Han accepterar min sliten och trött ansikte som ett svar.

Att stoppa dem i säng, jag har min första tillbakablick. Tittar ner på mina händer som nu dra upp Elsa-tema omfattar över lite ben. Jag kom tillbaka till det ögonblick då jag var i, inte mer än en timme tidigare. Dessa exakt samma händer som jag hade som används för att pumpa någons hjärta med blod när de kämpade för sina sista andetag.

När jag bläddra igenom sidor av en oskyldig godnattsaga, mitt sinne blinkar igenom bilderna för att se en annan familj som värst. Det mjuka ljudet av dem gråter, allt det ekar i hela mitt undermedvetna. Jag försöker hårt jag kan för att fokusera på orden i boken. Jag läste högt: "Godnatt stjärnor, godnatt luft" och göra mitt bästa, att låtsas som att inte ta allt på för stort allvar—bara för denna stund.

"Godnatt, jag älskar dig," jag viskar, kysser sina pannor. Påmind om hur skört livet är, jag tar i denna ädla handling—rutin och enkelheten i det hela.

Min familj har lärt sig att mina unika rytm genom åren. Ibland kan jag hålla dem hårdare. Ibland ser jag på dem med vilsna ögon. Ibland kan jag leende i det lilla ögonblick som andra kanske inte märker. Ibland låter jag konversationer gå längre än de borde. Ibland kan jag ifrågasätta allt.

De ser mig som jag är redo för arbete. Placera ett stetoskop runt min hals. Att sätta på märket med RN efter mitt namn. Jag skulle inte ha det på något annat sätt. I denna typ av arbete Jag är en student, och livet är en lärare. Hon visar mig världen på ett sätt som många inte ser. Hon berättar för mig hur vi alla har styrka.

Hon säger:

Människor.

Vi är ett segt gäng.

Några av oss visa det mer än andra.

Vi är en lugn styrka när vi behöver det. Hög styrka när vi behöver det mer.

Vi är tårar och leenden.

Vi skämt när luften är stilla. Vi är modiga när det oväntade eller väntade gäller.

Vi samlas och ber.

Vi recitera poesi.

Vi stänger våra ögon och gå ställen.

Vi sätter våra muskler i det.

Vi drar våra andetag och andas ut långsamt.

Vi håller varandras händer.

Vi berättar historier.

Vi delar med oss när vi minst anar till.

Vi har fred. Vi har rädslor.

Vi är uppriktiga.

Vi slåss. Vi skjuter i höjden.

Vi lever för i morgon . Vi lever för i dag.

Vi sjunger. Vi kan vara off-knappen. Men vi sjunger ändå.

Vi tror på. Vi tror inte.

Vi bor.

Vi lever...

Märket får göra sitt bästa för att klocka mig ut i slutet av dagen, men Jag bär det med mig . Jag kan inte uttrycka hur tacksam jag är för att ha möjlighet att uppleva alla de stunder som har fört mig till denna plats—kärnan av vår mänskliga existens. Vi är alla människor som har en unik och vacker styrka.

Jag tar gärna emot alla flashbacks om det fortsätter att påminna mig hur speciellt det här livet är. De två barn som jag är lycklig nog att ha kalla mig för sin mamma, jag uppskattar dem mer varje dag. De lär mig om min egen styrka, i att komma hem efter arbetet som jag gör. De behöver inte känna till de intrikata detaljerna av de timmar jag tillbringar klockade in. Vad kommer de att veta är hur mycket jag älskar dem varje uns av tacksamhet inom mig.

Och för mig, vara en sjuksköterska som hjälpte till att göra det på det sättet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar