Att vara en Mamma Bloggare

Genom att nu, har du förmodligen sett inlägget, "Min Son är Bög" av mamma bloggare att skriva på Apple Nördig Botten. Det är ett fantastiskt inlägg. I det författaren står upp för hennes fem år gamla son är rätt att klä sig som han vill, särskilt som Daphne från Scooby Doo detta tidigare Halloween. Inlägget har mötts av ett fantastiskt stöd och det är häftigt. Jag känner exakt samma sätt Sarah, författare, inte– bör mina söner vill att klä sig som kvinnliga karaktärer på Halloween? Mer makt till dem. Skruva fast den andra mammor som kan döma dem. Bör mina söner väljer att älska en man istället för en kvinna? Bra av mig. De är mina barn och jag kommer att älska och stödja dem oavsett vad. Tid. Precis som henne.

Inlägget gav den upphov till en del frågor, för mig, dock. Hur kommer det son tycker om inlägget när han är en tonåring eller en tonåring? Kan hans "vänner" hitta och använda bilden som ammunition? Det är det, för evigt, för alla och envar att se och tyvärr, mobbare finns. Kommer han skäms och skäms för det? Eller kommer han att känna sig stolt över sin mamma och befogenhet genom sina handlingar?

Hur kommer min Lily tycker om de inlägg jag skriver om henne rasande humörsvängningar? På hennes relation till mat? Kommer Ben att bli upprörd av den video jag postade av honom gnälla för grillad ost ännu en gång för middag? Kommer Evan uppskattar bilderna jag postade när hans hår var så långt att det gränsar på missbruk? Har jag någonsin passerat linjen?

Det är en märklig väg som vi mamma bloggare navigera. Är dessa berättelser om våra barn, vår för att berätta? Vi sätter dem i allmänhetens ögon, genom att inte kunna välja sina egna och det är något som jag börjar kämpa med att mer och mer. Våra barn är den marsvin; den första generationen av barn som tillhör bloggare och allt vi kan göra är att vänta och se hur de blir. Jag finner mig själv att hålla tillbaka på berättelser fler och fler som kanske en dag genera Lily och tänk dig att som pojkar blir äldre, deras berättelser kan bli mindre personlig liksom. Vad på jorden kommer jag att skriva om 5 år?!

Det är min förhoppning att mina barn kan se min blogg som ett kärleksbrev det är för dem. De är anledningen till att jag startade den, trots allt, och min kärlek till dem är mitt främsta fokus, dag efter dag. Jag älskar att de kommer att kunna få känna mig som en person, inte bara sin mor. Jag älskar att vi har en skriftlig uppteckning av sina tidiga dagar, inte bara ett album fyllt med bilder. Jag älskar det. Jag kan tänka mig att författaren i andra inlägg känner på samma sätt. Vi är alla bara försöker göra det bästa vi kan för våra barn. Allt vi kan göra är att hoppas att de inser det.

ADVERT

Lägg till din kommentar