Det Finns Ingen Handbok För att Vara En Brandman Hustru

Han har precis stängt sina ögon.

Han är utmattad efter sitt skift natten innan.

Han långsamt drivor av för att sova.

Plötsligt, hans ögon tvingas öppna av skinande ljus. Hans öron är genomborrat av gäll av alarmet. Han gnuggar sina ögon och lyssnar till hög röst att förmedla viktig information över PA. Inte missa ett beat, att han snabbt gör sin väg mot hans redskap.

På mindre än 90 sekunder från det ögonblick då han först hörde larmet, han är i sin stol. Blinkande orange ljus och skrikande sirener fylla bay. Han kan nästan höra hans hjärta dunkande. Hans utbildning sätter in. Han förbereder sin kropp och sitt sinne för vad samtalet kommer att kräva av honom.

Han är en brandman. Det här är hans jobb. Detta är hans passion.

Under tiden jag är hemma. Mina tankar har vandrat iväg till honom under kvällen. När jag spelade med vår dotter, lagade middag, badade henne och särskilt vid läggdags, när vår dotter önskade att hon kunde krama och pussa Pappa godnatt, jag tänkte på honom. Nu, trots att vi har redan sagt godnatt, jag skickar honom ett mer text. Han är sannolikt sover–han är alltid somna innan mig. Jag tvättar mitt ansikte och borsta mina tänder. Jag kolla min mobil: inget svar. Jag lägger min pyjamas på och krypa in i våra tomma säng. Även efter sju år, jag kommer aldrig att vänja mig vid att han inte sover bredvid mig.

Jag kolla min mobil: fortfarande inget svar. Jag tittar på tv i hopp att det kommer att invagga mig för att sova. Jag kolla min mobil: fortfarande ingenting. Det är sent, så jag stänga av tv: n och försöka sova. Men mitt sinne vandrar i mörkret, och jag vet inte alltid precis där mina tankar leder. På natten är det svåraste. Mitt sinne fortsätter att vandra, att jag äntligen höra ljudet av min telefon. Skärmen lyser genom mörkret. "Jag älskar dig också", läste jag. Lättnad översvämningar min kropp. Även om jag vet att fler samtal kommer att komma, för nu vet jag att han är säker. Jag kan äntligen somna.

Att vara gift med en brandman, detta är min normala. När han förbereder sig för sitt arbetsskift jag på att förbereda mig liksom. Jag vet alltför väl vilka risker av sitt jobb. Han är mannen rusar in i brinnande byggnad alla andra flyr. Han är mannen som gärna går in i farliga situationer för att skydda andra. Han är mannen som är på väg, mitt i trafiken, hjälpa dem som behöver honom som mest.

Som hans fru, som jag upplever alla toppar och alla dalar tillsammans med min man. Men jag kan inte se vad hans ögon ser. Mitt sinne inte dela med sig av sina tankar. Jag bor inte hans upplevelser, men jag lever för att älska och stödja honom. Det finns inget värre än att se hans ansikte efter en fruktansvärd skift. Jag ser sorg, hjälplöshet och vikten sina axlar bära. Jag ser hans ögon, som talar volymer starkare än alla ord han kunde säga. Ofta, det finns inga ord.

Som hans fru, jag känner mig hjälplös. Det finns ingen magisk dryck för att läka de sår som hans hjärta har genomlidit, ingen magisk dryck för att radera den oförglömliga minnen, ingen magisk dryck för att hjälpa honom fn-se de fasor som han har sett.

Vad kan jag göra? Jag kan krama honom, och jag kan älska honom. Jag kan försiktigt väcka honom på natten från hans mardrömmar. Jag kan gråta bredvid honom när ett liv försvinner eller tragedi strejker.

Men, jag är också här för att dela med sig av sin glädje. Jag är här för att dela hans otaliga prestationer. Mitt hjärta spricker av stolthet när han kommer hem och han har en vissa andra ser i hans ögon—en titt vet jag betyder att han har haft ett bra skift. En titt vet jag betyder att han har räddat ett liv. Ett leende som säger mig att han har hjälpt någon som behövde honom. En glimt i hans ögon som säger mig att han har gjort en stor skillnad för någon och sin familj. För min man, dessa stunder är större än riskerna. Det är dessa stunder som hjälper honom att överleva. Han bor för dessa stunder. Som hans fru, det gör jag.

Vår dotter inte riktigt förstå exakt vad hennes pappas jobb innebär, men hon är den första att säga till folk, "Min pappa är brandman. Han hjälper människor." En dag kommer hon att förstå allt som det innebär när han lämnar för en förändring. Jag vet att hon kommer att oroa. Jag vet att hon kommer att bli rädd. När denna tid kommer, det kommer att vara vår uppgift att lyssna och älska henne genom hennes rädsla. Även om jag är osäker på hur det samtalet kommer att låta, jag vet att det kommer att kräva stora mängder av kärlek och uppmuntran.

Varje gång min man lämnar för en förändring, jag ber för hans säkerhet och skydd. Jag försöker att inte oroa dig, men detta är nästan omöjligt. Medan det finns många fördelar med det här jobbet, vi lever med det faktum att han riskerar sitt liv varje gång han går till jobbet. Han lämnar dem som älskar honom mest—och som han älskar mest—för att skydda liv för främlingar. De män och kvinnor som gör detta jobb är modiga, osjälviskt och hedrande. De är makar, fruar, söner, döttrar, fäder, mödrar, bröder och systrar. Deras jobb är en fylld med fysiska och känslomässiga utmaningar, skratt, tårar, misslyckande och prestation.

Det finns ingen handbok för äktenskap, och det finns ingen handbok för att vara en brandman hustru. Vi tar ett skift på en gång och att möta varje ögonblick som det kommer i vår väg. Det enda råd jag kan ge till andra av makarna i min position är för att möta dessa stunder tillsammans. När jag kommer aldrig att veta allt min man har gått igenom, som stod vid hans sida och älska honom genom allt, är vad som hjälper oss att överleva.

Vi har två regler i vårt hus innan min man lämnar för en förändring, och jag föreslår att genomföra dem i varje hus. Livet är kort, så om inte din älskade en är en brandman eller inte, reglerna är enkla:

1. Vi behöver inte en del galna på varandra.

2. Vi har alltid kyssa varandra hejdå.

Vi kan aldrig veta säkert om vi kommer se varandra på slutet av sitt skift, och vi vill aldrig att ångra våra sista ord till varandra eller önskar att vi hade kysst en sista gång. Men egentligen, ingen gör.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar