4 Saker Att Veta Innan Du Ansöker Om Skilsmässa

Låt oss vara verkligt, skilsmässa suger. Det är en hel del som förlossning, och om någon sagt till dig vad det skulle vara, du kan inte någonsin göra det. Men sedan du skulle ångra det för resten av ditt liv. Visst, det är några av de vänskapliga skilsmässor och "medvetna uncouplings," men de är få och långt mellan.

Jag var frånskild under 2010. Jag frågade för en skilsmässa under 2008, men det tog två år att faktiskt få det gjort. Och tror inte att det beror på att vi grälade över några enorma förmögenhet. Tvärtom, vi grälade under en enorm skuld.

Det var löjligt och tog en känslomässig och fysisk belastning på mig. Ingen i min familj hade någonsin fått en skilsmässa, och min enda vän som hade skilt sig gjorde det när hon var i sin tidiga 20-talet, och det fanns inga barn inblandade. Jag var i okänt territorium. Samtidigt som jag aldrig trodde att det skulle vara lätt, jag hade ingen aning om att några av de frågor jag skulle möta.

Nedan är några andra saker som ingen någonsin talade om för mig att jag önskar att jag hade vetat innan jag ansökte om skilsmässa:

1. Skilsmässa domstolen är en hemsk, giftiga plats.

Den största råd jag ger till människor är att till varje pris undvika att gå till skilsmässa domstol. Kommer du sluta spendera pengar som du har sparat till pension eller dina barns college fond. På toppen av det, en rättssal är en av de värsta ställena kan jag tänka mig. Det är typ av som en zombie apokalyps.

På allvar, jag var i domstolen om 48 dagar under loppet av två år. Jag var på first-name-basis med kronofogden. Jag såg den fulaste sidor av människor som kommer in och ut i olika rättsfall. Jag bokstavligen skulle komma hem och ta två duschar efter att vara det eftersom jag kände mig smutsig. Om du är funderar på att skaffa en skilsmässa besök en av tingshuset och se vad det är. Du behöver stål dig själv till den giftiga miljön.

2. Vänner skulle du minst anar att överge dig, kommer.

Du kan anta att du kommer att förlora några vänner, men otroligt är det ibland folket skulle du minst anar. Det är sårande obegripligt, och du kommer spendera år med att våndas över vad som hände. I slutändan, du måste acceptera som du kanske aldrig att förstå varför en vänskap tog slut, men att vårda den relation du en gång hade och kärleksfullt, låt gå för det.

3. Om du har barn, du kommer aldrig att bli verkligt frånskild.

Verkligheten är att du kommer att behöva för att hantera ditt ex för evigt . Du kommer att se honom vid varje besök upphämtning och avlämning. Du kommer att behöva förhandla om medicinska frågor, skola frågor, och allt som rör din underåriga barn.

När de växer upp, du kommer att vara gradering, på bröllop, och så småningom interagera med barnbarn. Det kommer att vara mycket mindre stressande för dig och dina barn om du hittar ett sätt att sluta fred. Jag är lyckligt lottad att min man och hans ex-frun är goda vänner. I själva verket, vi har haft middagar tillsammans, och hon har tagit mina döttrar och shoppa med henne och min styvdotter.

4. Materiella ägodelar blir vägen mindre viktigt.

Pre-skilsmässa du är orolig för ditt barn med att flytta ut ur huset de bott i och inte kunna ge summer camp. Du skulle kunna användas till att ha en hushållerska, få varje vecka manikyr, och går på shoppingrundor.

Sedan, du hittar dig själv insvept med skilsmässa advokater, och dina pengar blir utplånade. Plötsligt inser du att inget av de saker som kämpade över frågor så mycket som du och dina barns lycka. Jag slutade med konkurs efter min skilsmässa. Det var förödande.

Det var också en ny start och kändes som en enorm börda hade lyfts från mina axlar. Verkligheten är samtidigt en av de läskigaste saker om skilsmässa är oroande hur du kommer att göra det ekonomiskt, gör du hitta ett sätt. Fördelen är att mina barn har blivit jordad, och förstå värdet av en dollar. De sparar, och de uppskattar när vi har speciella godsaker.

Skilsmässa är tufft, och det är nästan aldrig uppgörelse. En av de bästa råd är att se det som en affärsfråga. Ju snabbare du kan ta den känslan ifrån det, desto lättare kommer det att bli. Helt enkelt fråga dig själv vad som verkligen är viktigt och få det gjort så snabbt och billigt som möjligt. Låt inte ditt ego i vägen!

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Frånskilda Mammor .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar