5 Saker jag Ska Göra Innan jag Har Mitt Andra Barn

Jag tänker inte ljuga eller sugarcoat mina känslor just nu: jag är nervös över att gå från en mamma en mamma till två. Min son är 7, så han, min man, och jag har haft sju år av tid som "bara tre av oss." Vi är super glada om födelsen av hans lilla syster och tre av oss är överlycklig över denna förändring, men det gör det inte mindre svårt.

Jag är säker på att, i den stora tingens ordning, vår övergång kommer att vara mycket ofullständig och att vi alla kommer att justera smidigt att ha ett andra barn. Men innan den dagen träffar oss — innan jag blir en mamma till två — det finns fem saker som jag vill göra:

1. Planen både familj och one-on-one time med vår lilla människan.

Detta är något som vi har gjort sedan vi meddelade att vår son att han kommer att vara en storebror, och det har verkligen varit fantastiskt för oss alla. Vi har alltid varit en familj som är stora i tid för familjen, men att lägga mer ensam tid med både mamma och pappa att göra särskilda saker har varit bra! I slutet av dagen, vi vill att han ska veta att när saker och ting kommer att förändras när hans syster kommer hit, han kan alltid komma till oss för något, och det kommer vi alltid att göra tid för honom.

2. Njuta av ensam tid som inte innebär något mor-relaterade.

Detta är stort för mig eftersom jag vet att jag personligen kommer att ge nästan allt av mig själv till denna nya lilla bebis i ett par korta månader och jag vill vara utvilad och redo för det. Ensam tid är avgörande i att vara den bästa mamma som jag kan vara.

3. Ha en minnesvärd dag och natt med min man.

Gillar många par, min man och jag inte lägga nästan lika mycket möda på date night som vi borde. Förra veckan var vi slumpmässigt kunna möta upp för en snabb lunch tillsammans när vår son var i skolan, och vi båda tittade upp på varandra när notan kom och sade, "Vi har måste göra mer av detta!" Om jag kan pressa på bara en natt i staden på en underbar restaurang eller lokal äventyr för bara oss två, Jag kommer vara en lycklig mamma .

4. Lägg några post-baby familjen planer på kalendern.

Jag vet att det låter helt bananas att tänka så långt i framtiden, men jag är en planerare av naturen, och det är en metod för att min galenskap. Som en förberedelse för den nya bebisen, vi har satt ihop spjälsängen, har fått många barn-centrerad leveranser på vår dörr, och även haft ett par dagar där vagnen satt i vår sons rum innan vi fick vagnen krok på plats. Jag vill att han ska veta att även när barnet blir här, vi tänker på familjen som helhet och familjens planer kommer att ge oss alla något att se fram emot på samma gång.

5. Sömn.

Graviditet och utmattning har definitivt kröp upp på mig och mitt stark entreprenörsanda har gjort mig driva igenom och bara hålla igång. Detta är något jag vet att en förändring måste till. Jag måste börja anamma tupplurar och ta det långsammare.

ADVERT

Lägg till din kommentar