7 Verklighet Kontroller Att Göra Innan Du Har Som Barn

Vad är det om graviditet och är bedrövligt under förberedd för vad som kommer? De sista veckorna som leder upp till leverans är som att sitta i en läckande roddbåt, tittar på en 40-fots flodvåg huvudet mot dig medan din mun hänger agape. Men du tänker, "Va, ska jag bara flyta, eller hur?" Jag var som, "Gå mig! Jag kan ta itu med detta!"

Har någon kö hysteriska skratt? Hahaha!

Jag kanske var lite naiv. Eller kanske ingen berättade för mig en del av det här. Jag misstänker att det är både och. Oh ja, och det lilla faktum att ingenting kan förbereda dig för moderskapet.

Bara så kan du inte säga att du inte varnas, det här är vad jag lärde mig:

1. Födelse planer är bara en falsk känsla av säkerhet.

Jag hade ett "naturligt" plan. Jag skulle aldrig ha misstänkt att jag skulle slå till med preeklampsi en vecka från min due date, och jag skulle behöva Pitocin att ta med på arbetskraft, antibiotika, en epidural, plus att min make som innehar en av mina bortdomnade ben och få en blodig inblick medan jag tryckte på—istället för att jag ska få till knäböj som jag hade "planerat" (och hade gjort alla dessa månader av värdelösa knäböj för).

2. Du kanske inte omedelbart falla i kärlek med din nyfödda.

Moderlig kärlek är tänkt att vävas in fiber av vår varelse eller något, är det inte? Det är som om vi är gjorda för att tro att vi är själen, mindre eller något om vi inte träffas av mamma version av amors pil omedelbart efter våra barns födelse. Stress, trötthet och svår förlossningsdepression grymt kombineras för att göra det ganska omöjligt för mig att känna väldigt fäst vid min nya dotter, eller mycket av något riktigt. Ett par veckor och ett antidepressivt senare, har jag äntligen kände mig som en riktig mamma till min dotter för första gången. Det var vackert.

3. Amning kan inte träna .

Och det är inte ovanligt. Vi har knappt gjort det till sex veckor innan vi kastade i rapar rag och bytte till flaskan. Jag bara önskar att jag hade behandlat min depression tidigare, varit mycket mer förlåtande med mig själv, och fick reda på "tungan-tie" förr. Definitivt se en amning konsult om du har frågor, men känner mig inte skyldig om du tycker att du behöver för att avsluta. Bara inte .

4. Bröst är inte alltid studsa tillbaka.

Jag antar att när jag inte ammar längre, de så småningom skulle återvända till sina ursprungliga tillstånd. Tja, som de definitivt krympte till deras pre-graviditet storlek i alla fall—avdrag för belopp av perkiness de en gång hade.

5. Vikt och storlek är inte samma sak.

Okej, så jag hoppades att med lite träning, kanske jag skulle ha tur och de flesta av mina extra vikt skulle komma ut inom ett år eller så. Men amning och stress tog ut så mycket av mig, att jag var nära att min pre-baby vikt inom tre veckor . Så är det logiskt att jag skulle passa in i mina gamla byxor, eller hur? Nope. Tydligen, min formen faktiskt förändrats . Så även om jag var samma storlek det skulle inte roll ändå. Nu är jag mamma-formad, och jag måste få användas till detta.

6. Bli en mamma som inte gör dig osjälvisk.

Mammor verkar vara ofta porträtteras som ständigt självuppoffrande martyrer, och jag naivt trodde att jag skulle uppleva en sådan liv-förändra paradigmskifte på min dotters födelse att jag skulle på något sätt bli en också.

Helvetet inga.

Mina första tankar på att vakna är något i stil med "jag vill ha en kaffe I. V. ansluten för att min arm," inte "jag vill gosa med min dotter eftersom hon är kuttrande (skriker) så sött i nästa rum." Jag skulle gå på glödande kol för henne, men jag måste ändå göra ett medvetet val mellan att läsa en bok till henne i en löjlig röst eller bara sätta henne framför TV: n medan jag slog Facebook, och dussintals andra själviska vs. osjälviska beslut, varje dag.

7. Cravings inte bara försvinna.

Jag trodde att detta skulle sluta efter en graviditet som slutade, men jag kommer fortfarande ät all ost helvete. Jag har tre olika typer i mitt kylskåp just nu. Jag kan faktiskt drömmer om ost.

Ser tillbaka, jag inser nu hur skrattretande orealistiska mig var gravid (kan jag skylla på hormoner?). Den läxa jag lärt mig av allt detta? Inget av det som verkligen är viktigt, eftersom jag har ett barn att älska. Öde kommer skratta åt dig om du försöker att planera runt något så oförutsägbart som föräldraskap. Och så länge som barnet är älskade och omhändertagna för att det bästa av din förmåga, även det oväntade är egentligen inte en så stor sak.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar