Att bli Mamma

Om du skulle titta på mig, skulle du märka att ingenting om mig, säger mamma . Du kanske märker att jag sitter i neonatal INTENSIVVÅRD med en fyra-och-en-halv kilo bebis i min famn, men min mage är platt, jag är inte läckande mjölk och mina nedre regioner är bara bra, tack. Jag har en dimmig blick av förvirring på mitt ansikte, kompletteras med en bekymrad panna. Jag ser mer ut som en förlorad rådjur tittade in i mötande strålkastare än en surefooted mor, som leds av instinkt och limning.

Dagen innan hade jag och min man fått den samtal. "Ditt barn har varit född, kom till sjukhuset för att träffa honom!"

Välkommen till moderskapet! Ingen graviditet hormoner. Ingen tio månader på sig att långsamt lätt i tanken av vad det innebär att vara en mamma till som växer inuti mig. Bara ett telefonsamtal och, PANG, plötsligt var jag på att bli mamma.

Gå till sjukhuset för att träffa vår son, jag kände mig som en bedragare – en poser. Under tiden vi hade varit i färd med antagandet, att jag hade bilder i mitt huvud av hur det skulle vara att kärleksfullt hålla vår nya bebisen för första gången och som jag skulle vara som en mor. Men den kliniska miljön och den dåliga lukten av sjukhus yrde dessa bilder bort som löv i vinden och vänster precis klar himmel av rädsla och cluelessness. Ser världen verkligen att jag är frisk för att göra detta? Jag vet inte ens hur man tar hand om en baby! Jag har aldrig ens satt barnvakt som barn.

Alla pipande maskiner och blinkande contraptions i neonatal INTENSIVVÅRD skrek deras svar på min fråga och säkrade en bekräftelse på mina farhågor. Nej, jag är inte lämpliga för att göra detta . Familjen till en sida av oss var snubblande genom utmaningar för omvårdnad. Familjen till den andra sidan av oss var på väg att gå hem med sina tvillingar, som hade varit sjukhus invånarna för tre månader tidigare. Jag visste knappt hur man håller i en bebis. Hur skulle jag kunna konkurrera med denna nivå av sjukvård?

Jag var snart ta reda på. Med vår ansvarsfrihet papper i hand, som vi handlade kaos och buller från sjukhuset för att av motorvägen och lång bilresa hem – en bil hade vi gjort flera gånger om dagen för att göra det till sjukhuset i tid för matning, den enda tid vi kunde hålla vårt barn. Inget i mitt liv hade förberett mig för mycket fel idén om att en mycket liten, hjälplös varelse till en tunn bilbarnstol och skrovunderhåll ner vägar fylld med hemska förare. Det verkade inte rätt. Ingenting verkade rätt.

Men då vi kom hem, och allt förändrades.

Tre av oss satt i fönstret plats i vårt vardagsrum, en vacker utsiktsplats, från vilken alla viktiga saker i våra liv hända, och tillsammans kan vi släppa ut en kollektiv suck av lättnad. Med detta andetag, vi blev en familj.

Borta var den främmande atmosfär av sjukhuset. Borta var de pipande lampor av livsuppehållande maskiner. Borta var avsaknaden av en intim miljö för de mest intima handlingar. Borta var de rädslor, stress, otrygghet och oro jag hade känt på sjukhuset. Borta var de frågor jag hade om mig själv som mamma. Allt som fanns kvar var en medfödd veta att jag var äntligen en mamma till mjuk och dyrbara att jag höll till i mitt bröst.

Sitter i bekväma frid i våra hem, tittar ut genom ett fönster på de vajande träden i en avtagande sommaren, jag kände en omedelbar infusion av modersinstinkt och blomningen av en kärlek bortom mina vildaste drömmar. Och, det var inte bara jag. Denna förändring var påtaglig för oss alla. Vi såg uttrycket på våra nyfödda ansikte byta till en av avkoppling och välbefinnande. Det var som om när man kommer in i tröskeln till vårt hem, vi gick in i en magisk värld som format oss till den mjuk varelse av en familj som vi är idag. När vi gick in i denna magiska värld, vi tittade aldrig tillbaka.

Nu, när min son och jag plocka bär eller gräva för dinosaurie ägg i trädgården, som ligger på sjukhus är en gammal historia – en av de många saker som gick att göra mig mamma är jag och vår son den person han är. Faktum är att jag ofta glömmer att vår son inte kommer från mitt eget kött. Jag måste tänka igenom några extra steg på läkarmottagningen när du svarar på frågor om släktforskning. Men jag är också den första att röret upp med förslaget om antagande när någon villig örat är i närheten att prata om att starta en familj.

Idag, om du skulle titta på mig, allt om mig skulle säga moder. Speciellt om du söker på mitt hjärta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar