Blir En Mamma Via Surrogatmödraskap

Förra veckan var jag på Lampor Plus att beställa en takfläkt för förskolan jag sätta ihop i mitt hus. Don, min hjälpsamma säljare varnade mig för att det skulle ta minst åtta veckor för leverans, men tittade på mig (och min obefintliga baby bump) med förtroende för att det var i själva verket, massor av tid. Faktiskt barnet anländer i åtta veckor, förklarade jag. Han tittade på mig med förvirring, men jag bestämde mig för att det inte var den person jag ville förklara min medicinska historia, så jag bara log och lät honom tro att jag var sju månader gravid.

När jag skriver detta, jag är gravid i två månader, via graviditetslängd surrogat (min man och mina egna embryon, som bärs av en surrogat). Det har varit en fyra år lång resa som har haft känslomässiga och ekonomiska upp-och nedgångar, och det är ett mirakel att det fungerar. Jag är vidskeplig fortfarande, så jag inte känner dig bekväm med att säga, "det fungerade", tills vi har en baby i famnen. Jag känner mig väldigt obekväm när andra kvinnor efter deras ultraljud foton på Facebook. Jag bara "inte det." Detta fyra-årig resa som började på kontoret i en hög risk graviditet läkare som efter att ha läst igenom som han kallade dem, min "komplicerade" journaler, förklarade – med ingen säng-sätt – att det inte var säkert för mig att bära en baby, och "var det någon som skulle kunna vara min surrogat?" Fram till det ögonblicket, den tanken hade aldrig slagit mig eller min man. Jag visste att IVF var min enda möjlighet att bli gravid, men inte redovisat något? Det föll mig aldrig in att det skulle kunna vara en möjlighet.

Under de närmaste åren, vi sparade pengar och fick ett lån på plats. Jag gjorde två omgångar av IVF att frysa embryon för att användas för nämnda "surrogat" och gjorde två färska IVF cykler när vi hittade våra surrogat. (Och om alla dessa termer betyder ingenting för att du inte må dåligt. De trodde inte på mig först, antingen. Det är inte förrän du är djupt i den process som du så småningom att bli en expert.)

Under dessa år har vi undersökt flera alternativ för att hitta våra surrogat, inklusive internationella surrogatmödraskap (Indien, Ukraina, Kanada) tills slutligen i januari 2013 fick jag ett sms från en vän i Oregon berättar för mig att hon hade en arbetskamrat, en sjuksköterska, som ville bli min surrogat. Hon introducerade mig till denna fantastiska kvinna som hade haft lätt graviditeter själv och ville hjälpa någon annan.

Ett och ett halvt år efter det första sms: a, denna fantastiska kvinna som blev gravid med vårt barn. Men även detta var ingen lätt uppgift. Två tidigare överföring försök med henne hade misslyckats. Men, "tredje gången gillt", som de säger.

Så det har varit ganska konstig, och ibland, kul för mig att stubben människor när de tror att jag är gravid. Men det är också en ensam plats. Jag får ögonkontakt med andra gravida kvinnor när jag är i baby avsnitt av butiker, som vill låta dem veta att vi har något gemensamt, men de vet inte. De kan inte berätta. Jag inte har en bula.

Så här är vi, sju månader, så nära mållinjen. Jag läser online-webbplatser och tidskrifter, och det är aldrig ett omnämnande av kvinnor som inte är fysiskt gravid. Kanske en inbäddad artikel djupt i det om du gör en sökning på nyckelord på dessa webbplatser för surrogatmödraskap eller adoption, men om du tittar på din vecka e-post från Bump app, det är bara omnämnandet av värk och smärta i sju månader. Jag avundas inte dem som kvinnor eller min modiga surrogat som blir större och mer obehagligt varje dag. Jag känner mig tacksam över att jag slipper gå igenom det fysiska obehag. Jag kan bokstavligen hålla mig själv upptagen med min vanliga dag-till-dag saker utan att sakta ner. Men, jag miste om de mitt i natten sparkar min surrogat berättar för mig om och försöker desperat att video rekord för mig, men det betyder inte översätta till alla via video. Jag vill så gärna att ansluta.

Men jag kan inte hjälpa att känna en koppla; en blå känsla av att vara del av en klubb som jag känner att jag är i, men ingen annan vet genom att titta på mig. Jag längtar efter att känna lika med andra kvinnor som har barn. Vi har nyligen träffat en blivande barnläkare, och när hon gick till väntrummet för att träffa oss, hon gick över till mycket gravid kvinna som sitter bredvid mig och presenterade sig. Min man och jag rättade henne, och hon var otroligt vänliga, men jag definitivt kände mig väldigt obekväm för en stund.

Min man och jag deltog också i en baby care klass. Jag tittade runt i rummet på alla gravida kvinnor, av vilka de flesta var på väg upp och gå, kissa, fortsatte att insistera på att öppna dörren för att släppa in lite luft (även om det var frysning i det!). Det var jag och en annan tjej där som inte ser gravid. Vi två "skinny girls" drogs mot varandra och fick vänner, och det visar sig, hon har också ett surrogat. Vi alla delar en liknande upplevelse.

I slutändan, jag behöver bara vara tacksam att jag får uppleva detta alls. Det finns massor av kvinnor som har gått igenom många rundor av IVF än jag gjorde; kvinnor som har missfall, kvinnor som har haft grov graviditeter, och kvinnor som aldrig kan få barn. Min erfarenhet är ett mirakel och jag måste komma ihåg det. Jag är mest ser fram emot att ha barnet i min famn och känna den anslutning som är min egen.

Uppdatering: Vår flicka föddes för tre veckor sedan och hon är blomstrande. Och jag känner anslutning. Nu är jag en mamma – lika med alla andra nya mammor där ute, att göra med glädje, matning, sömnlösa nätter, och oroande om att hålla mitt barn säkert och glad. Jag har nu blivit en källa för information och motivation till andra kvinnor jag känner som har problem med att utforma en baby. Jag kunde inte vara lyckligare för att dela min kunskap och hoppas att det hjälper någon annan. Efter att ha hållit andan för 9 månader (faktiskt mer som 4 år), jag kan äntligen andas ut...och visa upp min post-baby body!

Relaterade inlägg: 5 Saker för att Inte Säga att en Graviditetslängd Surrogat

ADVERT

Lägg till din kommentar