För Att Jag Sa Så

Små människor finns överallt. De omger mig. Jag tillbringar 20 timmar per dag vilket gör att de är vid liv för att se i morgon.

Vissa dagar är lättare än andra: skola dagar, den dag min man sätta barnet grindarna i trappan, den dag barnet och den 4-åriga ruggade på samma gång.

Vissa dagar... inte så bra: den dag barnet upptäckte skålen, den dagen den 9-åriga glömt sin läxa i skolan, dagen var allt jag ville ha var en dusch (och jag ville inte få det).

Mitt tålamod wains när solen går ner. Jag går från Mary Poppins till Cruella De Vil i ett ögonblick. Plötsligt frågor av mig att få mer löjligt, och jag kastar ut Utan är som en major league pitcher på öppningsdagen. "Men WHHYYY MOOMMMYYY?"

För att jag sa så.

Det är verkligen det mest löjlig fras runt. För att jag sa så? Vilken typ av dumma skit är det? All denna tid jag spenderar med mina barn, läsa för dem, leka med dem, bygga saker med dem... vad jag vill är att skapa tänkare; lite folk med hjärnor som kommer att växa upp och bli män med hjärna. Och då förlorar jag mitt tålamod, eftersom dagen är lång, deras begär är obegränsade och allt det arbete som går rätt ut genom fönstret.

För att jag sa så.

Som om, på en gång, alla av dem har blivit lite Veruca Salter... "jag vill ha en Oompa Loompa NU!" och istället för att använda mitt sinne: "Älskling, kan du inte ha en Oompa Loompa, eftersom de är mytiska väsen som bara finns i filmer och litteratur, och där skulle han sova?" Jag ger dem en hel del, "Nej. För att jag sa så."

Eftersom jag är trött. Eftersom jag är över att behöva förklara varje beslut jag göra för att någon som är 4 fot hög. Eftersom jag är för lat för upptagen eller för över allt på denna för att göra/hjälpa/hålla sig till vad du vill, det ögonblick du vill ha det.

Så, just nu? Svaret är nej.

För att jag sa så.

Du har bättre lycka ber om samma löjlig sak i morgon.

Om du håller mig uppe hela natten.

Relaterade inlägg: Detta är Moderskap

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar