Jag Blev En Mamma Och Glömde Att Gå Till Frankrike. Och Wyoming. Och Ganska Mycket Överallt.

De är på väg hem för semester i jakt på en varm säng, hemlagad mat, och spela med sin trogna hund, Benjamin. Så jag har funderat...kanske jag skulle lämna staden för en stund.

Jag älskar mina två barn med hela mitt hjärta. Det är bara det att medan de var borta och gå igenom berg-och-dalbana förändringar, har jag gått igenom en del förändringar i min egen. Och de har ingen aning. Varför skulle de göra det? De är fokuserade på att bli mer oberoende, att lära, att göra nya vänner. Det är varför de är i skolan. Till dem, jag är Mamma, och jag är alltid här, i detta hus, att vara mamma.

Men vad händer om, medan mina söner har varit borta, jag återfunnit några av de saker jag brukade gilla att göra, men har inte haft tid att göra det, tills nu? Tänk om, medan de har varit borta, jag ansåg att en del nya roller och nya karriärvägar?

Vad händer om jag upptäckte att jag njuta av att ha mindre ansvar? Gör det mig till en dålig mamma?

Mitt hus ser olika ut, går på olika sätt. Jag köper små behållare av tvättmedel, köra diskmaskinen två gånger i veckan, laga mat som varar i flera dagar, äta frukost, sitta ner och ibland, att frukost är en stor kaka och en kopp te.

Mina garderober och lådor återspegla den största förändringen. Saker inuti dem som satt på hyllorna för år — som jag tittat på men aldrig riktigt lagt märke till längre — blev plötsligt mycket märkbar. Barnen' grade-skolan-projekt, studieguider, pennor, highlighters, härskare och bärbara datorer, jag har äntligen sorterat igenom dem. Den gamla student kataloger, PTA kort, alla som high school saker som de inte behöver längre, jag kastade ut. Jag gick även igenom min strumpa låda och gjorde sig av med den enda som har väntat för sin partner att vända upp för år. Den gamla mig har precis flyttat strumpor i tvättstugan för att använda som dammvippor. Men inte den här gången. Den här gången, jag kastade bort dem.

Och kökslådan med alla små och inte-så-små objekt inne som inte hade något förhållande till varandra utan att jag hade sparat bara i fall ? Det är inte längre. Och nu undrar jag hur många rätter som två människor verkligen behöver, och vad annat jag kan en del med att jag en gång trodde att jag aldrig skulle kunna del med.

Den träningsmaskin som samlar damm har gått till en familj med tre pojkar. Jag har återvunnen min egen den plats det en gång ockuperade. Min kamera, när min favorit sätt att uttrycka mig, är tillbaka i näringslivet. Under åren har det blivit mer av ett verktyg för att dokumentera livet, och hade förlorat sin lyster.

För tidtabeller, tja, jag vet inte vad läxor eller vilket papper är på grund av, eller när. Det finns inga böcker att springa ut och köpa på 9 pm för en klass nästa dag, eller en affisch styrelse eller lim-pinnar. Listan med att-göra-talet har gått från spiral-notebook storlek till lite klibbig storlek.

Jag gör fortfarande ta emot e-post från barnen " gamla skolor om volontär möjligheter. Jag är inte redo att ta bort anslutningen riktigt ännu. Det är alltför ny, denna idé att de inte bor här på heltid längre.

Sista natten min man och jag tittade på en film om en fransk kock, och jag kom ihåg att jag glömde att gå till Frankrike. Och Kanada, och Wyoming, och ganska mycket överallt.

Och nu är barnen kommer hem, och jag har missat dem, och hur de kallar mitt namn. Men jag har saknat mig också. Och jag insåg inte hur mycket tills de gick bort och jag tömt garderober och lådor, att bli av med det gamla och göra plats för det nya.

Förra veckan drog jag ut spiralen-storlek bärbara dator och började göra familjens storlek att göra-listor igen.

Så vad händer om, när de kommer hem, jag är en annan mamma? Samma kärleksfull mamma, men kanske på andra sätt? Jag vet att de kommer att vara olika unga män. Kommer vi fortfarande att ansluta? Kommer vi att falla in i gamla roller eller lindra vår väg in i nya?

Jag antar att vi bara har att vänta och se.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar