De Vackra Banden Mellan Mödrar Och Döttrar

Mina två äldsta barn är flickor. De är alla ganska olika från andra — en att vara lugn och flitig och den andra uttrycker kvaliteter av olika vilda djur varje år — men de är både absolut, mina flickor .

Jag har alltid velat vara en mamma för flickor. Jag hör folk prata om hur pojkar är lättare, men jag förstod aldrig den tanken. Tjejer är awesome. Jag får flickor. Kanske beror det på att jag är en, eller kanske beror det på att jag kontakt med den feminina energin.

Missförstå mig inte, Jag älskar min son . Jag är kär i honom, i själva verket. Vi har ett speciellt band som jag inte förväntar sig och som har slagit mig hemma, men det är annorlunda än mina band med mina flickor.

Mor-dotter-anslutning, på vissa sätt, liknande den som jag delar med min syster-vänner. Vi har gemensam erfarenhet av att vandra genom världen i kvinnlig hud. Vi förstår fysiska förändringar för att få bröst och perioder. Vi arbetar med samma irriterande meddelanden från samhället om våra kroppar våra roller, vår värd. Jag kan dela med mina döttrar vad dessa erfarenheter har inneburit för mig som kvinna och hjälpa dem att navigera vad de kommer att innebära för dem.

Min äldsta dotter är 16 år och jag kan redan se min roll i vår relation morphing från att älska myndigheten vänlig mentor. Vi kan gå ut och fika och prata om skolan och världen frågor och pojkar, allt på samma gång. Hon ser till mig för att få vägledning och värderingar mina åsikter (tack gode Gud), och jag finner mig själv att lära sig från henne nu också. Jag älskar hur vår relation utvecklas, och även om jag inte är så naivt att tro att vi inte kommer att drabba en del grov patchar, i framtiden, uppskattar jag den bond som vi har idag.

Min yngsta dotter är 12 och drar hennes fötter när livet drar med henne in i puberteten. Hon vill fortsätta vara barn så länge som möjligt, och jag älskar det om henne. Jag vet vad som kommer, och jag är helt förstå att hon är tveksam om de ändringar i sin nära framtid. Jag vet också att när tiden kommer, att hon kommer att ta sig an den komplexa awesomeness av kvinnlighet. Men jag njuter av den här scenen med henne också, så hon rullar ihop sig bredvid mig i soffan som hon har gjort sedan toddlerhood, ställa frågor till mig för mina öron bara.

Det är en förtrogen kvalitet för våra relationer med våra flickor, en vetskap, ett hemligt språk, en djup förståelse som är unik för mammor och döttrar. Åtminstone det har varit min erfarenhet så här långt.

Och när jag ser in i framtiden, jag kan se hur vår kontakt kommer att både förändring och förbli den samma. Vi kommer växa isär fysiskt, naturligtvis, och kanske även känslomässigt på något sätt. Men tjejer behöver sina mammor, på vissa sätt mer så i vuxen ålder än i barndomen. När de har sina hjärtan brustet på riktigt, då de har sina egna barn, när de befinner sig navigera i de stormiga vattnen av moderskapet — jag kommer att vara där för att hålla sina händer och heja på dem, efter att ha gått igenom dessa erfarenheter mig själv.

Jag vet att vissa människor tycker att det är sexistiskt att säga att mödrar och döttrar har ett speciellt band, eller ta frågan med min hjälp kön för att skilja mina döttrar. Jag vet inte vad jag ska säga. Detta är min erfarenhet. Jag har ett speciellt band med min son också, men det är olika. Inte mer eller mindre än, inte bättre eller sämre — bara annorlunda. Och ja, en del av denna skillnad beror på kön. I det allra minsta, våra delade erfarenheter som kvinnor skapar en anslutning som är unik från den jag har med min son.

Jag älskar att vara mamma för flickor, och jag kan inte vänta för att se hur våra band att växa och utvecklas som de går in i vuxen ålder. Mödrar och döttrar — det finns inget samband i världen som det.

ADVERT

Lägg till din kommentar