Min Dotter Är Vacker Och jag ska Berätta för Henne Så Om jag Vill

Jag hatar att oroa dig, men något hemskt händer. Och det är vårt eget jävla fel.

Verkar som om vi har kollektivt beslutat att definitionen av vad det innebär att vara en Flicka måste skrivas om. Detta är inte det hemska. Detta är faktiskt en bra och viktig och nödvändig sak. Flickor i dag kommer att växa upp och att ha varit utsatt för bilder och språk skildrar sina systrar och sig själva som Modig. Starkt. Smarta. Oberoende. Och det är dags för det.

Det hemska som händer är en bit av följdskador, är jag rädd.

Någonstans längs vägen för att forma denna nya "Som en Tjej" definition av ordet "Vacker" verkar ha blivit ett fult ord.

Jag har läst mer än ett par blogginlägg och artiklar under de senaste månaderna som alla verkar antyda, inte att flickor är mer än "bara vackra ansikten", som jag tror att vi alla kunde enas om, men som genom att ringa en tjej som "vacker", du kan lika väl vara att förolämpa henne. Jag läste ett "öppet brev", en "cease and desist", verkligen, från en mor frågar komplimang-givare i hennes närhet att sluta kommentera på skönheten i hennes dotters hår. Sedan, en annan mamma skrev att hon inte ringa hennes Vackra dotter. Hon kommer att ge sin lilla flicka en miljon ord av beröm en dag, men inte kommer att vara en kommentar om hennes utseende, så att hennes dotter växa till att bli en arrogant, eller omvänt osäkra, bild-besatta tonåringar.

I en intervju med Daily Telegraph, Jo Swinson, Kvinnors Minister i STORBRITANNIEN, uppmanade föräldrar att sluta kalla sina döttrar vacker för att göra det är att skicka meddelandet som ser ut som är det viktigaste i livet. Och även en supermodell som vägs in på frågan: Doutzen Kroes, en Victoria ' s Secret-modellen, gått med i kampanjen mot Vackra, som anger att hon hellre sin dotter, som kallas "smart" än "vacker" så att hon kommer att försöka göra något i sitt liv än modellering. Kroes tycker att vi ska "lära flickor att de kan vara ordförande."

Um. Okej, visst. Klart att jag vill att min dotter ska växa upp och veta att hon kan utöva någon karriär hon är villig att arbeta hårt för att... inklusive ordförandeskapet. Men...vad är det för fel med att vara smart och vackra?

Folk på Internet: Vi har tagit detta Girl Power sak för långt. Jo, genom att "vi" menar jag "dig" för att jag kallar min dotter Vackra ingen mindre än tusentals gånger per dag (mer eller mindre).

Min dotter är vackra. Som jag är säker på att döttrar, mödrar som nämns ovan, också. Och eftersom jag vill att min vackra flicka till tror alltid att hon är, jag säger till henne. Ofta. Och jag kommer att fortsätta berätta för henne tills mina ord bli hennes egen och hon känner ren och naturlig skönhet har alltid varit och kommer alltid att vara Henne. Inte alla av henne. Hon är, trots allt, mer än bara ett vackert ansikte. Men som står inför? Det är vackert.

Jag också berätta, och kommer att fortsätta att berätta, min dotter att hon är snäll. Och begåvad. Generös och en duktig problemlösare. Ljusa och känsliga med en mördare humor (även vid två! Hon dräper sina bröder med blotta omnämnandet av bajs och toots). Hon är medkännande. Kärleksfull..... Modig. Starkt. Smarta. Oberoende. Jag kommer att fortsätta att prisa hennes många och olika dygder på en daglig basis så att hon vet att de bästa delarna av henne (på insidan och utsidan) inte gå obemärkt förbi i den livliga och hektiskt, och Oh My god, ni bara sätta på dina skor!

Jag kallar min dotter vacker, för när jag kommenterar hennes skönhet, jag pekar ut henne naturliga skönhet. Jag behöver inte lägga make-up på min 2-åriga och sedan kommentera längden på hennes fransar eller formen på hennes kindben. Jag vill inte lyfta fram mina barns hår och sedan svimma över hennes underbara cornsilk lockar. Jag tycker inte visa henne en Instagrammed närbild av hennes denim-och blåa ögon sedan berätta för henne hur de smälter mig. När jag säger att hon är vacker, jag menar att Hon är vacker...alla knaprig-nosed och säng-headed och pouty-faced och mis-matchade och smuts-omfattas. Eftersom hon verkligen är...som en mor skulle kunna säga att hennes barn.

I själva verket borde det inte vara barndom just den tid vi talar om för tjejer och pojkar, högt och flera gånger, för att världen skall höra det, hur vackra de är? Innan de har en chans att jämföra sina bilder till dem på omslagen av tidningar i affären check-out line? Innan de har en chans att höra från sina vänner i den tredje perioden om ögonfrans papiljotter och push-up bh? Innan de har en chans att höra en negativ kommentar från en osäker peer? Innan de har en chans att ha tusentals Likes på en bild-handlat selfie?

Nu är det dags. Jag ska ringa min dotter är vacker. Jag kommer att le adoringly på henne som den söta farfar på Posten kallar henne för en "Vacker Liten Dam." Jag kommer att redovisa min avtalet som den store clerk forsar, "Tja, är du inte bara den sötaste sak?!" Och jag kommer att påminna henne varje dag som alla av henne — hennes sinne, hennes hjärta, hennes ande, och hennes kropp är vacker... Precis så som hon är... och hur hon väljer att presentera sig själv.

Ringer min vackra dotter inte kommer att begränsa henne på något sätt, och jag tänker inte låta internet övertyga mig om motsatsen.

Relaterade inlägg: 10 Löften jag har Gjort till min Dotter

ADVERT

Lägg till din kommentar