Jag Skrev För Beachbody, Och Det Enda Som Fick Tunnare Var Min Plånbok (Eftersom Automatisk Förnyelse)

Nyligen, fitness företaget Beachbody, känd för sin pre-made hälsa skakar och ansträngande motion videor, böta $3,6 miljoner för att debitera kunder för produkter utan deras samtycke. En domare i Santa Monica Superior Court fann företaget skyldig att registrera kunder i autopay program utan deras kunskap och ålade bolaget kraftigt.

Vidare, företaget är nu väntas avslöja förnyelse villkor, ge en kryssruta för kundernas samtycke, kan lätt avbokningar och skicka påminnelser om kommande förnyelser. Att de inte gör dessa saker på egen hand, men kommer att vara skyldig att göra det nu.

När en vän gjorde mig uppmärksam på Kalifornien domstolens dom, jag drog en suck av lättnad.

Även jag var ett offer för Beachbody autopay mardröm, och jag är fortfarande förbannad över det.

För ungefär ett år sedan, jag var ute efter att släpp ett par envis pounds och påskynda min träningsprogram med något nytt och annorlunda. Överallt jag såg, var människor lovsjunger sin "coach" och Beachbody träningen så bestämde jag mig för att ge det ett försök.

Medan P90X och PiYo lät mer som spelsystem jag skulle köpa min tonåring var jag fascinerad. Folket i pr-videor motion såg så lycklig ut och passar inte alls hungrig av att svälta sig på en diet av citroner, vatten och cayennepeppar. Enligt deras hemsida, var människor att släppa pounds snabbare än vattenfall utanför Niagara och deras färdiga shakes lät som ett svar på min på gå, arbetande mamma livsstil.

En shake en dag och en rolig träning och jag skulle vara närmare till att se mina magmuskler igen? Jag kunde göra det.

Jag satte genast igång om du beställer PiYo videor och skaka pulver.

Men jag fann snabbt ut att det inte var så lätt som Amazons 1-Click för att börja min resa mot min hälsa omvandling.

Snarare, jag var tvungen att hitta en "coach" på grund Beachbody, insåg jag snart, är en annan multilevel marknadsföring företag som tjänar sina pengar genom att ha säljare bygga sin pyramid genom att sälja sin produkt.

Eye roll.

Men de skakar går för att rädda dagen!

Satte mig i, coach, jag är redo för superfoods i mitt glas!

Efter att jag hittade en coach, jag förklarade vad jag ville ha: en månads leverans av Shakeology skaka pulver och en uppsättning av PiYo Dvd-skivor. Det är det. Jag ville doppa fötterna i långsamt som jag testade vattnet av denna nya Beachbody livsstil.

Naturligtvis, min tränare var överlycklig att jag skulle valt att gå med henne beach party.

Och hon ville sälja mig varje Beachbody produkt -, video -, och skaka de erbjuds. Hon upphetsat beskrev hur hon kunde hjälpa mig att utveckla en hälso-plan och att hon skulle vara där varje steg på vägen som jag börjat på min nya resa. Oh, och förresten, jag vill bli en coach, för, i och underteckna andra vänner upp för dessa fantastiska erbjudanden?

Hårt pass. Ge mig bara skakar och lämna mig till min källare träna, okej, Karen?

Även om jag var lite avskräckta av hennes hårda försäljning beck, jag accepterade och efterlängtade min Beachbody paket.

Efter min Beachbody godsaker kom, dök jag in total body fitness. Jag följde workout video schema. Jag ingår skakar i mina dagliga rutiner, och självbelåtet sa till mig själv att jag skulle vara fit AF och även om det skakar smakade som kalkhaltig, råa champinjoner, min kropp var på väg att omvandlas.

Min livsglädje varade i ca 10 dagar för att det är då min kropp gick in i full-on revolt med shakes. Så. mycket. diarré. Jag antar att jag inte har med att påpeka att det är omöjligt att göra pilates style motion rör sig när du är ganska säker på att du kommer att förlora innehållet i dina inälvor med varje sträcka.

Shakeology var en epic fail. Min förvandling var över innan det började.

Att man inte vill störa min alltför ivrig tränare, jag sidestepped hennes oupphörliga chattmeddelanden om mina framsteg och erbjudanden om att prova nya produkter. Jag ville glömma hela Beachbody mardröm. Och att sluta skiter mina byxor, ärligt talat .

Men, Beachbody hade en annan överraskning för mig, okänt för mig, min "coach" hade registrerat mig i "autopay" alternativet för min Beachbody produkter. Mitt kreditkort belastas dubbelt inledande kurs nästa månad, och jag hade mer produkter kommer till min dörr utan min vetskap eller samtycke.

Och det blev värre.

Plötsligt, mitt alltför översvallande tränare som hade lovat att vara med mig varje steg på vägen var MIA. Jag kunde inte få en förklaring till vad som hänt eller någon information om hur man kan stoppa mina betalningar.

Timmar av letande senare, jag fick till slut kontakt med en Beachbody representant som snabbt straffade mig för att vilja ge upp på min förvandling. Efter inte så artigt att tala om för henne exakt där hon kunde stoppa henne superfood skakar, hon gick med på att hjälpa mig att avregistrera från autopay program. Men jag var tvungen att registrera en edsvuren utsaga att jag inte skulle köpa Beachbody produkter för sex månader, och jag var tvungen att avstå min rätt att vara en Beachbody tränare för ett helt år.

Ni kan föreställa er min förödelse på denna nyhet. Inte.

Genom att ta Beachbody till uppgift för att försöka lura domaren och stressade kunder ur deras surt förvärvade pengar, Kalifornien dom skickar en sträng meddelande till andra MLM-företag att fortsätta att använda tvivelaktiga affärsmetoder för att locka kunder att köpa (och fortsätta köpa deras produkter.

Ytterligare, dom kräver att Beachbody förse sina kunder med vetenskapliga bevis för att backa sina hälso-och wellness påståenden. Och Beachbody, till sin kredit, verkar vara villig att göra de förändringar som krävs så att deras 23 miljoner kunder kommer att ha mer insyn när du köper eller för att marknadsföra sina produkter.

Tiden får utvisa, men för nu, det är ett steg i rätt riktning.

ADVERT

Lägg till din kommentar