Beach Dagar På 80-talet Vs. Beach Dagar Från Idag

Jag kommer ihåg att gå till stranden som en ung flicka i 80-talet och njuta av långa sommardagar med min mamma och systrar. De var enkla gånger . Jag ser mig omkring i dag på alla oss mammor som försöker återskapa den magiska minnen från vår barndom beach dagar, och jag kan inte låta bli att märka saker och ting har ändrats lite sedan jag använde för att löddra upp med baby olja och fräsa på min handduk, saker som:

1. Maten

På 80-talet, min mamma skulle ta en hink med stekt kyckling, en påse Doritos, och en termos med Kool-Aid, och vi skulle bli av. Om vi hade tur, det skulle också vara en påse med kakor—något härligt och underbart, som pecan sandies eller Dubbel Stuf Oreos. När maten var borta, var det borta.

Nu skär vi upp ekologiska frukter och grönsaker, gör glutenfri energi barer, och fylla på med ekologiska squeezable mat som barnen suga av BPA-fri plast. Vi packar nog filtrerat vatten och juice (utan konstgjorda färgämnen eller färger) för att pågå hela dagen. Det finns ingen stekt kyckling.

Jag saknar stekt kyckling.

2. Solskyddsmedel

Under hela min barndom, jag kommer ihåg att sätta på solkräm två gånger. Mestadels jag bara löddrande upp med baby olja, då garvning förstoringsglas, och blötte mina lockar med Sol-I. Jag är säker på att vissa folie var inblandade också.

Dessa dagar, vi beväpna oss med solhattar, SPF 554 solskyddskräm (igen varje timme!), och simma skjortor med inbyggt solskydd.

3. Utrustning

På 80-talet, var och en av oss barn skulle ta tag i en handduk, och min mamma skulle bära väskan med mat och en filt. Det var det.

Dessa dagar stränderna är fulla med paraplyer, tält, kylare, en matris av plast leksaker, lounge stolar för alla, inklusive barn, och jag kan inte vara säker, men den andra dagen vid stranden, jag är ganska säker på att jag såg en uppblåsbar soffa.

4. Leksaker

Vi gjorde inte egen strand leksaker när jag var ung. Jag tror att vi en gång hade en badboll, men så fort vi började spela med det, det blåste bort. Vi lekte med sand, snäckor och pinnar. Vi arbetade på sand slott i timmar, tills våra knän var gnuggade råvaror och våra ryggar var hummer-röd. Vi har byggt några ganska episk sand slott.

Nu alla tar med sand formar, spadar, vattenkannor, och dumprar. Jag har bokstavligen som två påsar av leksaker för mina barn så att de skulle hålla sig sysselsatt. Och gissa vad? De föredrog tankar och minnen.

5. Musik

På 80-talet, de flesta av oss tog med en boom box med vår favorit mixtape när vi på väg till stranden. En liten Prins, en liten Madonna, lite Michael, oh, det var sånt . Vi var tvungna att slå bakåt knappen och vänta lite om vi ville spela upp en favoritlåt.

Nu kan alla bär runt sin egen iPod eller iPhone med hörlurar.

Denna sommaren, jag vill att mina barn ska få en liten smak av vad 80-talet beach dagar var likadana, så om du ser en kvinna med ett ben hängande ut ur hennes mun bär en boom box på hennes axlar när hon gör sin väg ner till sand, som förmodligen kommer att vara mig. Jag är säker på att det kommer att genera fan för mina barn, men åtminstone jag kommer att ha kul. Och så kommer de, även om de vägrar att erkänna det.

ADVERT

Lägg till din kommentar