Vara Smart. Att Vara Snäll. Tror.

Det började inte ut som ett mantra.

I själva verket, om vi är sanningen säger här, det började eftersom jag hade skrek kvällen innan.

Så djupt i frustration och utanför en rimlig reaktion på det faktum att min son inte kunde känna igen ordet " min "Jag stod i fullständig misstro när han stod fortfarande och stirrade på två bokstäver ord som om han aldrig hade sett det.

Min son kunde stava och känna igen Harry Potter och Jul från mitt minne, men " min "var kommer att vara en spelet växlare?

Över min döda, word-älskande, kropp.

Så jag rasade, höja min röst en halv oktav innan du stoppar kort för att förmana honom som var visserligen inte min bästa stund.

Vi alla gick till sängs på kvällen med halsont och ont i hjärtan.

Nästa morgon, som jag är benägen att göra, jag smög in i deras rum för att flytta kroppar och lakan, torka små virvlar i håret bort från svettiga, pannor att kyssa dem adjö innan jag sprang iväg till jobbet.

Jag viskade " Jag älskar dig mest "i sina öron, och hoppades att min djupa tillgivenhet för dem skulle krypa in bland sina drömmar men den dagen jag tillade, " att vara smart "innan jag berättade för dem att jag skulle älska dem för alltid och för evigt. Deras sömnig självs justeras, små händer och ben omslingrade som om de var tillbaka i sin NICU inkubatorer, och jag kan bara hoppas att de hade hört mig.

Men när vi körde till jobbet, en klump bildades i min hals och jag hittade tårar som hotar.

" Att vara smart ."

Jag hade tänkt att det ska vara motiverande men i det ögonblicket jag orolig för att det lät nedlåtande. Inte jag tycker redan att mina söner var intelligenta små människor?

Ja, det gjorde jag.

Så nästa morgon när jag sjönk till knäna på kanten av sin säng och jämnas cowlicks bort och kysste sin kladdiga kinder, jag viskade " Att vara snäll. Vara smart. Jag älskar dig mest ."

Det finns en kraft i vänlighet och jag ville att de skulle hänga på det och erkänna det som de drev från sina drömmar i deras upptagna liten pojke dagar.

Dagarna räckte i en vecka och en helg när mina söner (som små pojkar är benägna att göra) agerade ut, ignoreras enkla uppgifter och skickat mitt blodtryck skyhöga med ryggen prata och tom foolery.

på måndag på morgonen när jag fann mig själv lutad över sina bud sömn jag fann mig själv i tysthet,

" Att vara snäll. Vara smart. Uppför dig! Jag älskar dig mest ."

Ingen skuld med att man, för att påminna mig själv om att jag inte var till skillnad från någon annan mamma som känner till hennes barn, inifrån och ut, bra och dåliga. Be dem att bete sig hela dagen var inte dåligt, det var helt enkelt ett nödvändigt begäran av växande pojkar.

Och min lilla bön för dagen stannade så i en vecka eller så, tills en morgon, känner mig väldigt sentimental samtidigt som börjar nere vid deras vilsam, dozy sova, jag hittade ord bara tumlande ut ur min mun i sina öron så tacksam tårar rullade ner för mina kinder:

" Vara typ . *puss* Att vara smart . *puss* Beter sig. *puss*. Tror ."

Det var inte förrän en morgon, balanserar på mina tre tums klackar och skyndar genom besvärjelse när jag insåg Gio mun rörde sig i tid med mig, även när han drev in och ut ur sitt drömmande tillstånd.

" Tror. "upprepade han med mig i en sömnig röst.

Mina ögon rivs, mitt hjärta, klämde, så glad att mina önskningar hade hittat köpa i medvetandet hos mina barn. Jag log när jag lämnade rummet och gick in i min egen dag kan föreställa sig ett liv där vår familj bön var alltid en av vänlighet och intelligens beströs med säkerhet av magi.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar