Strider Inte att Plocka med Ditt Barn

Innan jag blev förälder hade jag några villfarelsen att jag skulle vara i kontroll av den då hypotetiska barn som en dag skulle växa upp under mitt tak. Jag tror att villfarelsen är vidmakthålls bland det inte-ännu-föräldrar gemenskap av människor som skyller föräldrar för sina barns uppträdande i det offentliga.

Men varje förälder vet att barnen spara sina mest förödmjukande, avvikande, crazy-ass vredesutbrott och MTV-värdiga beteende för allmänna platser och stunder när deras föräldrar blir fångade helt off-guard och utsatta för det. Varför slösa bort en bra utbrott på den tysta väggar hem vid utcheckningen linje på Target har en så stor inbyggd publik? Varför ta stämbanden ut för en joyride för din egen tomt familjerum när du kan regale varje enskild person på en restaurang med dina filmiska skrik—men bara efter måltid beställning har gjorts och innan maten faktiskt kommer fram? Barn är lysande, säger jag er, och deras geni är onda.

Elva år in i detta föräldraskap spelning, jag har lärt mig att det finns flera områden där jag har noll kontroll över mina barn, oavsett vad jag eller barn-gratis främlingar på gatan, i flygplan eller på Target tror. Jag har också lärt mig att ju förr jag förstå och acceptera att jag har ingen makt över dessa områden i mitt barns liv, vi kommer alla att bli lyckligare. Jag är inte ofta erbjuder föräldraskap råd eftersom jag är ingen expert, och jag är övertygad om att alla barn är olika. Men i intresse av att rädda någon annans smärta, tid och energi, jag presenterar för er Tre (Kanske Fyra) Strider Inte att Plocka med Dina Barn—för din egen mentala hälsa, om inget annat:

1. Vad och Hur Mycket De Äter. Du är definitivt laddade med att erbjuda dina barn friska, balanserade måltider och med utmätande mindre näringsrik mat med omdöme. Det är aldrig i fråga. Men tänk på att det är ditt barn som alltid kommer att avgöra om han eller hon kommer att äta maten du erbjuder. Du kan inte tvinga någon — vem som helst, egentligen—att äta utan omfattande medicinsk hjälp. Du kan lirka, locka, hota och muta, men du kan inte göra att barn som äter quinoa om han inte vill göra det. Och här är den nedersta raden: Y ou inte vill eftersom du inte vill ha att göra mat i en krigszon för ett barn.

Mitt råd? Du erbjuder bra grejer. Vad barnet äter, han äter. Men behöver inte göra det till en kamp. Du kommer att hamna olycklig—jag garantera att det—och någon seger kommer att vara ihålig, eftersom jag inte känner till något barn som har faktiskt sade, "Du har rätt. Jag hade fel om att bakas tilapia. Nu vill jag äta det varje natt!" Nej. Även om du får barn att äta den jävla fisk, han kommer att hata dig för det. Hålla erbjuder, med alla medel, men inte tvinga, och ta det inte personligt. Det är inte värt det.

2. När De Sover. Du kan genomdriva en läggdags, och du borde. Du kommer att erbjuda en underbar sovande arrangemang, kommer du att ge konsistens, du kommer att gå igenom en läggdags produktion och rutin som var värd en Oscar. Men sanningen är, du kan inte få barn att somna. Sömn är aldrig bara på deras villkor. Så att förlora ditt tålamod, krävande de går till sängs, och dra ditt hår? Det fungerar mot dig, eftersom hur kan man somna när hennes föräldrar är irriterad och arg på henne? Vara som zen som man kan vara när ledande rugrat tillbaka till sängen för femtielfte gången, och kom ihåg: Ibland har du svårt att somna också. Barn är inte robotar. Vissa nätter de kommer att få kämpa.

I mitt hus, med fyra barn skumpande om, det är alltid någon som ger oss en hard tid om att gå till sängs. Ju mer vi kämpar för det, ju längre det varar. Jag nu antingen tala om för barnet att han är fri att hålla sig vaken med en bok så länge han vill, så länge han stannar i sängen och inte störa hans bröder, eller jag omfamnar nu och ligga ner med håll-in och gnugga ryggen, upprepa för mig själv att en dag kommer jag att missa detta (Jag gör inte alltid övertyga mig själv, men jag försöker.) Missförstå mig inte, jag förlorar fortfarande det ibland, men även som jag gör, jag vet att jag arbetar mot mig själv.

3. Om var och När De Gå Potta. En av de svåraste aspekterna av föräldraskap för mig har hittills varit potträning, och den främsta orsaken är att oavsett vilken metod eller hur många gånger jag har gjort det, det aldrig misslyckas med att visa mig hur lite kontroll jag har i frågan. Även på mitt tredje barn, jag var ödmjuk inför det faktum att han kunde ha all den kompetens och kunskap som han behövde, men jag skulle ändå hitta mig föra honom hem från förskolan, och låta honom i dörren, och sedan springa upp för trappan efter honom som en galen kvinna som jag insåg att han var på väg till hans rum och matta för att befria sig. Eftersom han gjorde. Varje dag. På något sätt, han har alltid fångat mig på sängen och att han alltid slår mig upp för dessa trappor. Han visste precis vad han behövde göra för att framgångsrikt använda pottan, men han ville inte, och det var inte en dang sak jag kunde göra åt det. Att pojken inte har men en olycka på förskolan hela året, men han hade en "olycka" här hemma nästan varje dag. Det var ingen tillfällighet. Det var hans lilla 3-åringen själv att ge mig en stor middle finger och låter mig veta att jag inte var boss för honom. Ah, threenagers.

Jag tror att det finns en fjärde slaget jag kommer inte att försöka vinna med mina barn, och det är när du ska ha sex för första gången. Dock så har jag inte passerat bron ännu, jag är inte beredd att kommentera det med samma nivå av förtroende som de andra tre punkter. Jag vet bara att som med de andra tre kategorierna, jag kan utbilda, instruera, och skapa en atmosfär som jag hoppas ska ge det resultat jag hoppas på, men i slutet, vi pratar om sina kroppar och sina beslut. Jag har en känsla av att de andra tre regler kommer att kännas som en barnlek, bokstavligen, när jag får till det fjärde doozy. Lyckligtvis, att den moderna vetenskapen har försett oss med ett utmärkt urval av anti-ångest medicinering för att välja från, eftersom jag har en känsla av att jag kommer att behöva det.

ADVERT

Lägg till din kommentar