Varför Begränsa Barnens Badrum Raster Är Skadligt (Och Löjligt)

Min yngsta son var en late bloomer i potträningen institutionen. I själva verket hade han olyckor tills han var 8 år och behövde en pull-up varje kväll tills han var 10. Det spelade ingen roll om jag begränsade vätskor några timmar innan läggdags eller väckte honom för att kissa innan jag gick till sängs. Han är 11 nu, och när han säger att han måste gå, han menar det. Det är en mycket kort fönstret mellan lusten att gå och att det faktiskt går, och jag har tom soda flaskor (i nödfall) i min bil för att bevisa det.

Jag började oroa mig om detta när han var 4, eftersom hans äldre bror och syster inte har ett liknande problem, men min barnläkare sa inte oroa — alla barn är olika och förmågan att "hålla" varierar för var och en av dem. Hon berättade också för mig mer gjorde jag en fråga om det, desto värre kommer det förmodligen skulle komma. Att straffa ditt barn eller få dem att känna skam för att inte göra det på toaletten eller ha olyckor får dem att känna sig ännu mer osäker, vilket kommer att förvärra problemet.

Jag lärde mig snabbt när min son in elementary school, hans badrum pauser var begränsad — och jag var inte glad över det. Vad skulle detta innebära för min son vars kropp inte fungerar på det sätt andra gjorde när det kom till badrum vanor?

Som min barnläkare påpekade att barn utvecklas på olika sätt, och de bör kunna gå på toaletten när de behöver utan att det känns som att det är en särskild förmån. Ännu planerad badrum raster och ett begränsat antal pass som är vanligt i de flesta skolor i vårt land.

Min femte-klass son, till exempel, får tre badrum passerar en månad eller under "övergångsperioden", som varierar varje dag. Om han inte använder sin passerar, får han en belöning, som är på lunch med en lärare och en cookie.

På allvar? En belöning för att inte gå till badrummet? Absurt.

Många människor verkar ha ett problem om eleverna 'missbruka' deras badrum privilegier. Jag tror inte att detta är lika utbredd som vi har blivit ledda till att tro, men om det är ett barn som missbrukar privilegiet, att de bör behandlas på individuell basis. Vi behöver inte skolan policies som reglerar kroppsliga funktioner för alla studenter, baserat på ett fåtal.

Och som erbjuder ett pris eftersom du ignorerar din lust att gå på toaletten eller helt enkelt behöver en paus för att komponera själv sänder fel budskap till våra barn.

Om du har ett barn som har kämpat med potträning, kan det ofta ta längre tid för dem att känna lust att gå, och ibland om känslan inte träffa dem förrän det nästan är för sent. För att skapa en miljö i vilken ett barn kan ha en olycka i skolan för att de har använt upp alla sina passerar eller har hellre en cookie är oförlåtligt.

Steve Hodges, MD, är en pediatrisk urolog sade i en artikel för Föräldrar "Jag tror att eleverna måste få använda toaletten när suget uppstår — inte 10 eller 20 eller 60 minuter senare. Det är en hälsofråga, och det är inget skämt."

Hodges går att säga, när barnen hålla urinen, kan det leda till bestående skador på sina små blåsor, "ökar barnets risk för olyckor, sängen blöta, och urinvägsinfektioner."

Ignorerar lusten att bajsa är ännu värre . Jag vet inte hur många gånger mina barn har kommit hem för att berätta för mig att han var tvungen att bajsa, men höll det hela dagen eftersom han ville ha en speciell lunch, och så jävla cookie.

Jag vet som vuxen har jag verkligen inte kunde hantera med att ha schemalagda toaletten, och min urinblåsa är fullt utvecklad. Det är för mycket att be för våra barn.

Vi kan låta våra barn gå på toaletten när de behöver för att gå och ändå skapa konsekvenser för dåligt uppförande eller missbruk av flexibilitet, såsom goofing runt i korridoren. Men att begränsa badrum bryter och delar ut belöningar för inte toalettbesök hjälper inte våra barn, eller för att främja sin utbildning.

Som Hodges säger, "barn skadar inre organ — och självkänsla. Verkligen, ingenting är mer dödligt för ett barn än att behöva traska till skolan sjuksyster med pee-indränkt byxor."

Går till badrummet är en kroppslig funktion, inte något vi kan samordna med någon annans schema. Badrum raster för att lindra själva är viktigt. De ska aldrig vara förklädda som ett privilegium eller tas bort som ett straff.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar