Ett Tack Brev Till President Obama: Vi Kommer Att Sakna Er

Kära Barack,

Har du något emot om jag ringer dig Barack? Jag känner att vi har gått igenom så mycket tillsammans att kalla dig Mr President verkar banalt. Det har varit en mycket intressant åtta år för oss båda, och jag kan inte tro att vår tid tillsammans är över. Att säga att Jag kommer att sakna dig är bortom en underdrift. Om jag står bredvid dig, jag skulle kasta mig i armarna runt benen och ber dig att inte lämna. Men jag måste vara någon vuxen om detta och låta dig gå, oavsett hur mycket jag inte vill. Jag vet att du är redo att gå vidare, och jag kan inte kritisera er för det. Du förtjänar lite lugn och ro nu.

Jag tog examen från college i Maj 2008 med en massa skuld och svikna förhoppningar. Lågkonjunkturen hade börjat i de veckor som leder fram till examen, så när jag kom tillbaka hem var det omöjligt att hitta ett jobb. Jag letar efter en frälsare. När du fått den Demokratiska nomineringen, jag kände lättnad. När du sa "Ja, vi kan," jag trodde det. Du var frälsaren som jag var ute efter.

Jag stolt gick in i båset att rösta på dig. Står det i skolans gym med min mamma, mitt hjärta svällde av stolthet. Jag hade röstat för en man som var redo för att vara den första svarta presidenten i Usa. Om jag är helt ärlig, jag trodde att jag skulle ha barnbarn innan jag fick göra det. Ser du kliver ut på scenen i Chicago med Michelle, Sasha och Malia fick mig att gråta. Jag grät igen sitter på min soffa på en kall dag i januari titta du ta ämbetsed. Jag grät ännu svårare att natten titta på dig och Michelle dans till "äntligen."

Du stod högt i ansiktet av en nation som ville att du misslyckas. Du höll din marken när en mobb, som leds av vår nu-presidenten, insinuerade att eftersom din far var från Kenya och ditt mellannamn är Hussein att du kunde inte vara Amerikansk. Du och Michelle alltid haft en sådan balans, som två kungliga svanar, och låta hatet flöda av ryggen som vatten. När haters kommer för mig, jag frågar mig själv WWOD (Vad Skulle Obama Göra)? Och jag bara låta det glida. Du var tvungen att räkna ut hur att få landet tillbaka på fötterna. Du var tvungen att räkna ut hur att stimulera ekonomin (som jag ändå önskar att du hade räddats student låneskulden i stället för bankerna, men jag kan tänka mig Kongressen var som, "Eff dessa barn!").

Långsamt började saker att vända. Jag hittade ett jobb, men jag var tvungen att ge upp på att vara en fungerande aktör eftersom jag aldrig hade tid och energi för att göra både och, och jag försöker att göra tillräckligt med pengar för att betala av min skuld. Jag minns att jag på jobbet natten Navy Seals fick Bin Ladin. Som en New Yorker som var särskilt glädjande. Jag tror att det är när tidvattnet verkligen börjat vända för dig. Du träffar din steglängd, och vi alla kände det. När 2012 val kom, jag visste att det fanns något sätt att du skulle förlora. Republikanerna försökte kasta dig med Romney som står på de Republikanska "familjens värderingar," abort och äktenskap mellan en man och en kvinna, men vi var starkare än så. Jag var på jobbet och tittar på siffrorna kommer in, känner lättad när mitt nya hem delstaten Kalifornien fastställde det för dig. Jag öppnade en flaska gott vin för att fira.

De senaste fyra åren har varit epic för dig. Jag känner att vi har gråtit en hel del tillsammans. Sorg skolskjutningar, Trayvon Martin, Eric Garner, Michael Brown. Jag vet inte hur många gånger du kunde ha försökt att berätta för alla vita människor som de behövde för att sluta döda vårt folk. Kanske de skulle ta deras vrede med dig ut på våra oskyldiga bröder och systrar.

Men vi hade några bra tårar också. Jag blev så glad när du slutligen meddelade Prisvärd Hand Lagen . Det är inte perfekt, men det är ett steg i rätt riktning. Och jag grät när du slutligen meddelade äktenskap mellan könen hade vunnit. Att veta att alla mina vänner skulle gifta sig gjort i vuxen ålder så verklig. Genom allt, du har alltid stått med balans och styrka. Även under dåliga tider, jag visste att du skulle klara av det. Jag har aldrig förlorat min tro på dig.

Tack för att du firar konst och att musik och kultur till Vita Huset. Du alltid kastade en jäkla fest, och du var aldrig rädd för att skära loss och dansa (eller sjunga!). Tack för att du ger Lin Manuel Miranda en plattform för att utföra början av utterings Hamilton eftersom uppriktigt sagt, vi behövde det. Tack för att du alltid erkänna svart folk i konst och ge dem en plats att känna sig uppfyllda.

Viktigast av allt, tack för att du är en närvarande och kärleksfull make och far, trots allt du hade att göra med. Se hur du älskar Michelle så öppet och fritt gjort många inser att det är vad en relation är tänkt att vara. Tittar du prata om dina döttrar på samma sätt som du ständigt imponerad och inspirerad av dem, fick mig att vilja bli en bättre förälder.

Jag har nu en son, ni två har vissa saker gemensamt. Han, som du är med blandad ras, utom hans far är vit och hans mor är svart. Precis som du var, han är uppvuxen med en ensamstående mamma, och även han har en nära relation med sin mormor. Du förstår några av de utmaningar som han kommer att möta växer upp. Han kommer inte ihåg ert ordförandeskap, men jag kan inte vänta med att berätta för honom att om du kunde göra det, så kan han. Så från botten av mitt hjärta, tack.

All min kärlek och beundran,

Sa'iyda Shabazz

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar