För att städa Upp Min dotters Potta Mun

"Du gjorde mig en turkiet sandwich, igen? "mina barn frågar, tittar upp på mig, hans blå ögon glittrande, hela hans 3-mul ram strålar ont. "Vad fan?"

Jag rygga, och förklara för honom, ännu en gång, att hans ordval är inte nice eller är lämpligt för en 3-åring. Ja, han hörde Pappa säga det. Ja, grown-ups ibland säga fula ord. Ja, Mamma och Pappa ska försöka hårdare för att städa upp vårt lag.

Detta samtal har blivit ansträngande.

Jag trodde aldrig jag skulle vara en av dem " inte säga att framför barnen! "föräldrar. Men här är jag, en 40-årig kvinna, som tittar på min varje ord så att min son inte upprepa, på visa och berätta, det dåliga ordet Mamma sa när de fryst kyckling föll från frysen på hennes huvud.

Och det blir värre. Tror att kallas "poopy huvudet" är ett mindre brott? Vänta tills din lilla samtal du en "fuckhead." Det är nog att göra som du vill släppa på vad du gör och forskning Shakespeare förolämpningar. Jag kommer att ta att bli kallad "torkade snyggt tungan" över att pärla varje dag.

Varje bil har blivit en pop quiz. "Är" fan " ett fult ord? 'Fan'? Vad sägs om att "fan fan'?" Inte han få extra poäng för det?

Terrängen växer lite skumma, från en filosofisk synvinkel. Jag är författare till yrket, och jag tror att ord är varken bra eller dålig, utan bara ett sätt att beskriva världen omkring oss. Några av de mest kända författare genom historien har använt sig av färgglada ordförråd, från D. H. Lawrence Henry Miller. Jag är inte glad om censurera min son, eller om genomsyrar vissa ord (utanför uppenbart rasistiska epitet) med positiva eller negativa värden.

Men sedan är det hela samhälleliga förväntningar sak eftersom varje gång mina barn förbannelser i det offentliga, han kan lika väl vara flygande en banderoll som säger "Min mamma är en fruktansvärd, oansvarig förälder som fostrade mig till att vara en ungdomsbrottsling. Ring socialtjänsten omedelbart, jävel!"

Och vissa fraser är ännu mer problematisk.

"Är" Jesus Kristus " ett fult ord?" min son ber, verkligen förvirrad.

Jag är förvirrad också. Som en blandad tro hushåll, religion inte en framträdande plats i våra liv. Min man och jag har ännu inte räknat ut hur man ska förklara vissa begrepp för att våra barn, och jag är ganska säker på att mina barn har ingen aning om vem Jesus Kristus är, än mindre vad vanvördiga sätt.

"Nej, det är inte ett dåligt ord," jag svarar långsamt, inte säker på var jag är på väg. "Det är bara... Det är inte bara något du säger i vardagligt samtal."

"Men du och Pappa säger det hela tiden." Och detta är sant. Återigen, jag kämpar, försöker hjälpa min son anpassa sig till förväntningar som verkar vilt inkonsekvent. Var ska man lägga ribban? Är "Oh min Gud!" kränkande? Kommer folkmassor med biblar och högafflar ner på mig om jag yttrar: "Vad fan?" — ett öppet substitut för mer oheliga ord val? Huset fattade eld om Pappa ropar "Gosh darn it!"?

Och vad om att hela "glashus" sak? Samhället rynkar pannan på en 3-årig blurting ut "Jesus Kristus!" när de informeras det finns inget mer orange färg i hans konst set. Och ändå, ganska mycket varje vuxen vet jag är skyldig till denna vanvördnad — även de som gör det för att kyrkan mer än två gånger per år. Men hyckleri är ett annat koncept min son är nog för ung för att förstå.

Och så ska jag göra mitt bästa för att styra min son mot ett "rent" språk, även om det ibland mina förklaringar inte är någon mening och några av de vuxna i sitt liv använda ett språk som skulle göra Chris Rock rodna. Jag hoppas att han följer min undervisning och positiva exempel som jag verkligen försöka att ställa in. Jag uppmanar honom att använda "fina ord", och anser att hans sätt att vara, och alltid, alltid följa den Gyllene Regeln.

Och om han sårar, du har min uppriktiga, jävla ursäkter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar