Dåligt Föräldraskap Råd

När vi gick den mall för femtielfte gången förra veckan (effing snö!), Jag märkte Leapster Explorer var på rea för nästan 50% av det ursprungliga priset. Jag var fascinerad. När barnet tycker om att spela med de otaliga pussel, klossar, och högt plast skit vi äger, hon skulle mycket hellre spendera hela sin dag på soffan omgiven av alla sina elektroniska leksaker.

Liksom massor av andra mammor där ute, jag försöker begränsa hennes "gaming timmar" under veckan, men när jag är desperat, jag är snabb att lämna över för att bevara freden. {Som i bilen, i affären, under en hemsk blöja ändra, eller efter middagen på fredag kvällarna när min man missar sitt flyg hem.} Och med en 6+ timmars resa planerad till slutet av Mars, 50% rabatt på en varm leksak som Leapster vände mig om mer än en man i uniform.

Men innan jag kunde rycka en av dessa valpar från hyllan, jag var tvungen att se till att det var ett värt köp. Så jag tog till Google och hade turen att snubbla över en 3 000-ordet uppsats skriven av en kvinna som tycker att hon är nästa återkomst. Jag kommer inte tråka ut er med detaljer av hennes framfart, men kontentan är att hennes egna barn växte upp med några leksaker eller TV och är nu den mest välanpassade människor att gå den här planeten, och hon känns bara Satan själv skulle köpa elektroniska leksaker till sina barn.

{Sätt in eye roll.}

Beväpnade med den helt nya Leapster, började jag att tänka på alla andra dåliga föräldraskap råd jag har haft under de senaste 2 åren, och det har varit gott...

1. Gå hem och ta ett glas vin. Jag brukar inte behöver en sådan fråga, men detta kom från en hög risk tekniker efter vår 5-månaders anatomiska sökningen. Klart och tydligt, att hon inte vet att jag är en "go hard, eller gå hem" typ av tjej.

2. Kakaosmör har koffein i det! Detta kom från försäljning kontorist på en mamma-butik när jag vände ner hennes 2-för-1 erbjudande på stretch mark cream i förmån för min Body Shop grejer.

3. Bara ta ut henne om att du bär henne i bärsjalen. Lustigt nog denna råd kom från vår barnläkare. Som Barn var för små för Baby Björn när hon föddes, det tog TRE OCH EN HALV vecka för mig att få ihop tillräckligt med mod för att ta ut henne ur huset.

4. Bita tillbaka. I svar på min vädjan om hjälp med en dålig period av bitande under amning, min mammas bästa vän berättade för mig att bita i hennes arm. Det fungerade med hennes dotter.

5. Sova när barnet sover. Jag vet att detta är praktiska råd, men det måste vara det mest irriterande man kan säga att en ny mamma.

6. Sätter henne i hennes spjälsäng, stänga dörren och turn up the radio. Detta råd var med tanke på att min Farmor när hon lämnade sjukhuset med sin förstfödde, och hon skickade det vidare till mig. Hon kvalificerade sig genom att säga, "jag har aldrig haft att göra detta, lovey", men jag har alltid undrat . . .

7. Ju mer hon är vaken på dagen, ju mer hon kommer att sova på natten. Efter att ha gått igenom 11 månader av sömn problem, jag vet inte ens var jag ska börja med den här.

8. Om det var mitt barn, jag skulle kunna sätta några whiskey i en flaska. Och detta är anledningen till att min Moster har aldrig varit tillåtet att röra mitt barn.

9. Aldrig att låta henne gråta. Som jag chatta med en sjuksköterska om sömn utbildning på min Farfars begravning, min kusins fru hoppade över rummet och sa till mig att jag skall hålla mitt barn att sova hela natten, varje natt, som hon gjorde med hennes flickor. Jag var så lycklig när min kusin skilde sig att tik.

10. Det blir bättre. Jag tror att vi alla är skyldiga till detta. Du ser en kvinna med en baby kolik på köpcentret och tillbakablickar till att helvetisk tid i ditt liv gör dig skrika, "DET BLIR BÄTTRE!" över hennes skrikande barn. Avsikten är alltid bra, men om du bifogar en tidslinje på detta uttalande, det är nog bättre att ge hennes arm en bra squeeze av uppmuntran i stället.

Vad dåligt föräldraskap råd har du fått?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar