5 Tillbaka-Till-Skolan-Resolutioner som jag Gör

Tillbaka till skolan tid är över oss. Om du är som jag, den här tiden på året känns lite som om januari, med löften och resolutioner alla med fokus på skolan. Varje år gör jag desamma: Vi kommer alltid att komma i tid till skolan, jag kommer inte att förlora något tillstånd för att halka, och jag kommer att packa luncher kvällen innan. (Ha.)

Men i höst kommer jag lägga till ett par nya, och tack vare några ålder och erfarenhet på min rygg, jag är säker på att jag kommer att kunna hålla dem...

1. Jag kommer att säga NEJ.

Jag har haft ett barn i grundskolan, middle school eller gymnasiet för 12 raka år nu. Jag är inte längre den nya, ivriga, dagis mom redo och villig att kasta min hand i luften för att frivilligt och att de homeroom förälder kontakt, insamlingar, ordförande, eller PTA ordförande. Fartyget har länge seglat, syster. Sedan har jag hittat min personer bland de 40-plus-year-old school föräldrar. Vi är dem alla gömmer sig i hörnet satt hopsjunken över, huvudet hängande lågt, helt enkelt för brända ut att vara super involverad längre. Vi har "varit där, gjort det" skola moms, och vi letar efter ett par bra 29-åringar att ta över. Vänligen.

Ta helvetet över. Eftersom vi har sedan länge övergett hysa någon skuld över att bara säga ordet "Nej". Och sanningsenligt, att vi inte bryr vad du tror om oss längre- "Varför inte hon hjälpa? Hon är så oengagerade i sitt barns utbildning!" Hej söta lilla baby bär mama född 1985, jag vill bara säga två saker; jag är ledsen att du missade 80-talet, och att säga "Nej" är det nya svarta, och när du träffar 40, du kommer också att få blodiga lysande på det. Så kan du och din "Gossip Girls" bara gå vidare och kasta alla klass parterna i år? Eftersom vi alla kommer till yoga.

2. Jag kommer att låta mina barn hantera morgon rutin helt av sig själva.

Jag vet, jag vet, men jag måste prova det. Jag är mycket väl medveten om att jag har några mycket stora och helt orealistiskt morgon drömmar här. Jag är också 100% säker på att utan min skrikande morgon röst, och utan min skola grejer packning, skit organisera, dubbel läxa att kontrollera, och ganska mycket hela kroppen manövrering av alla små människor här, ingen i denna kammare skulle röra en muskel innan 10 på morgonen Men jag ska försöka, verkligen FÖRSÖKA att sluta morgonen galenskap som har gjort mig till en bitter rasande galning. Detta kommer att kräva av mig att hålla min mun stängd (duct tape snälla) och lita på att mina barn KAN och KOMMER att steget upp till plattan och är fysiskt och mentalt kapabla och gammal nog att vakna upp, äta själva, och få sin kropp och alla sina grejer i skolan transportmedel och redo att gå. Varje. Enda. Morgon. Och alla denna morgon magi som kommer att hända utan att mitt huvud att vrida sig runt 360 grader, utan någon onödig belastning på mina stämband, och utan tårar fäller från alla invånarna i detta hus. Vi kan göra detta barn. Vi helt kan. Åtminstone fram till Jul. Kanske Halloween?

3. Jag kommer att låta min high school kids planera för SIN framtid, inte den jag ville ha.

När min äldsta började gymnasiet för två år sedan, jag hade alla dessa planer i mitt huvud om vad klasser för att han ska ta, vad 'spår' han borde vara på, och vad han högskola bör gå till. Jag frågade aldrig honom om hans åsikt. Jag trodde att jag visste bättre. Visar sig att jag har höjt honom tillräckligt väl för att han är fullt kapabel till att både upptäcka och agera på vad som är början till att inspirera honom, inte vad hans mamma vill inspirera honom. Så han kommer inte att vara i AP Kalkyl, eller Teknik Ära Samhället av hans sista år. Nyligen, han tycker att han vill bli lärare. Och hans favorit ämne? Engelska. Visar sig att han är inte ett matematiskt underbarn, och han är bara vagt intresserade av naturvetenskap, men han läser mer skönlitteratur som din genomsnittliga vuxen, och att barnens personliga podcast bibliotek är både intellektuellt awesome och boyishly lustiga. Titta, jag är smart nog att veta att hans yrkesval och föremål intressen kommer att ändras tio gånger under de kommande fem åren, men från och med nu, de val som kommer att bli HANS, inte MITT, eftersom det i två år, jag kommer inte att sitta bredvid hans college advisor kontrollera fälten på klass val. Bara han kommer. Dags att börja släppa NU. En flämtning.

4. Jag kommer inte att hjälpa till att göra science-projekt, historia verkligt visar, statliga miljöerna, boka rapporter, eller andra projekt som är tilldelade till mina barn.

Vem ute kan upptäcka en helt förälder gjort science fair inlägg från en mil bort? Hej mini Bill Nye, som försöker klara av sin just skalas och sinnrikt konstruerad exakt kopia av en pool är sol värme pump som sitt eget arbete, inte din pappa äger en sol värme företag? Som tur är, är jag redan ganska bra på no hjälpa sak, eftersom fyra barn gör detta för att du naturligt. Jag har noll tid eller energi kvar för er att dra, "Moooom.....mitt projekt är på grund av i morgon!" eftersom detta mama säger inte "Hur högt?" när du säger "Hoppa". Hon säger, "ja det verkar kära man att du är helt körd. God natt." Även när sista ungen skuld sparkar på, och min listig instinkter vill att jag ska dra en all-nighter och personligen varmt lim fan ut som affisch styrelse, jag kommer att stå tufft. Bättre att haffa en stor F i femte klass och lär dig din läxa, snarare än att låta skiten träffar fläkten som en high school junior, när varje steg är bevakad av en college antagning officer.

5. Jag kommer att njuta av min yngsta barnets elementära år.

Minns Nr 1. Ja, jag är "över det" skola för mamma, men jag behöver inte låta min yngsta barnet känna eller uppleva det. I så, så många sätt, unge Nr 4 får axeln big time. Som i sin baby fotobok gör inte finns, han är kung i hand me downs, och varje utvecklande milstolpe är inte längre inleddes med en parad, utan snarare en svag, "Oh yay. Jag minns när dina bröder första gjorde det." Jag vill inte att hans tidiga skolåren för att vara en sträng av gnällig och klaga "inte mot" från sin mamma. Jag är på upploppet, och så mycket som jag verkligen vill sätta pedalen till metallen och få honom till mållinjen, jag behöver sakta ner för min ras, både för honom och mig. Han har rätt och som förtjänar samma skola entusiasm från mig att hans äldsta bror fick. Trött som jag kan bli, jag behöver bara vara glada för andra klass "klä upp som en helig dag" som jag var de första tre gånger. (Tack gode Gud att jag har sparat kostym. Den saken är redan förpackad och redo att gå. Han kommer att bli St. Patrick om han gillar det eller inte.) Så jag planerar att visa upp helt yr, video-kamera i handen för skolans julpjäs har jag sett tre gånger redan, och science museum studieresa vet jag av hjärtat, och jag kommer att hjälpa honom hand göra 30 Valentines för sina klasskamrater, precis som jag har gjort under det senaste decenniet, utan att bellyaching. Jag lovar att göra sin skola firsts igen att min skola först. För vem vet, jag kanske gjorde att spara den bästa skolan mom upplevelser för den sista.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar