Hur Babywearing Räddade Bokstavligen Mitt Liv

När jag blev gravid, jag visste att jag ville att bära min bebis. Jag skulle se på kvinnor som carting runt dessa flygbolag, lutande åt sidan med vikt på dem och tänker, Det måste finnas ett bättre sätt. Så istället för att registrera dig för en barnvagn och en bärare, vi köpte ett konvertibelt bilbarnstol och två Moby wraps — en solbränna och en brun, bara i fall att man behövde tvätta.

Min man var den första att ta itu med det. På sjukhuset rummet, han tittade på en YouTube video, kastade lite tyg på detta sätt och att, och bekvämt införas en liten baby. Han lärde mig hur man gör det, och jag bar Blaise ut från sjukhuset.

Elizabeth Broadbent

De flesta av tiden efter det, när jag steg upp ur sängen och han var inte att ändras, han var insvept. På 4 dagar gammal, jag bar honom till Julen massa. På en vecka gammal, han gick till sin första nationalpark. På 2 veckor, vi var vandring med den tyska herden bär blöjor. Jag borde inte ha varit upp och ut som tidigt inte undra på att Jag blödde sex veckor — men jag ville för att vara.

Jag ville ha mitt liv tillbaka, och inslagning gav den till mig, speciellt när jag lärt mig hur man lossa den och släppa Blaise ner till sjuksköterska. Vi gick till en bar, har satt på den långa stången med andra beskyddare, och shucked ostron. Vi vandrade. Vi deltog massa. Vi gick till trevliga restauranger. Vi gjorde också rätter, städade huset och matade hundarna.

Inte nog med att vi får vårt sociala liv tillbaka, men vi kan även vård för inhemska liv också. För två personer med någon familj i närheten, det var viktigt. När min mor-in-law kom ner, hon förundrades över hur väl vi hanterar detta baby sak. "Du agerar som om detta är din tredje eller fjärde, inte din första", sade hon. Det beror på att vi kunde sätta Blaise i Moby wrap och hålla på med det verkliga livet.

Elizabeth Broadbent

Babywearing också hållit mig frisk. Jag har haft egentlig depression i hela mitt liv, även perinatal depression. Jag var tvungen att gå på medicinering medan jag var gravid med Blaise. Jag var på hög risk för postpartum depression. Babywearing hjälpte det. Det är bevisat att beröring är en skyddande faktor mot PPD, och babywearing är ganska mycket konstant touch. Jag tillbringade min tid kyssa min nyfödda huvud och leka med sina fötter. Det, plus möjlighet att återgå till mitt riktiga liv så snart som möjligt, tror jag är vad som har hållit mig från PPD.

Jag var glad, hela och fungerande, allt tack vare denna tygbit. Men jag visste att det måste finnas fler sätt att knyta den. Jag gick ut på nätet och hittade den på forum thebabywearer.kom . Det var andra mammor där — andra mammor i mitt område! Vi satte upp ett möte på en kvinnas hus.

Jag var livrädd. Jag var med min baby för att träffa random människor jag mött på internet. Men väl inne insåg jag att jag hade hittat min stam. Jag hade aldrig sett någon annan amma innan — eller formel foder, som Melissa. Jag hade aldrig pratat med någon annan mamma som co-sov , som Marishannon. Inte heller hade jag sett andra typer av transportörer som Christi och Brandi lett till — en ring sling, en vävd sjal och en påse. De hjälpte mig att linda Blaise i var och en av dem. Jag gick hem och köpte en vävd sjal.

Elizabeth Broadbent

Jag tillbringade min tidiga graviditeter insvept i famnen på babywearing gemenskapen. Det var så öppna och så omtänksam. Vissa mamas används formel. Vissa mamas används spjälsängar. Vissa mamas bar sina barn i de transportörer som jag hatade när jag var gravid. Jag lärde mig att acceptera dem alla. I sin tur, jag fick vänner som förstod mitt föräldraskap, som förstod den kamp som jag gick igenom, saker som 2-åring vredesutbrott, 4-åriga drama, och 5-åriga brutalitet. De firade varje gång jag hade en baby och förde mat när vi behövde dem. Vi klarat döden av en väns barn. Jag räknar fortfarande många från att gemenskapen som mina kära vänner.

Babywearing räddade mig. Det gav mig mitt liv tillbaka. Det som höll mig från att PPD. Mest av allt, det gav mig en grupp av morsan vänner, och varje mamma, överallt, behov mamma vänner. Jag gick från en enkel Moby wrap, att piska min baby upp på min rygg i ett vävt bärare, till att vara en officiell babywearing pedagog där jag fick glädjen att hjälpa nyblivna mammor att få sina liv tillbaka också.

Moby wrap gav oss en bra förlossning. Men babywearing gav oss en bra babyhood också. I själva verket, jag vet inte hur jag skulle ha gjort babyhood utan det. Och jag är tacksam, för min mentala hälsa, för mitt liv, för de vänner jag fick. Men mest är jag tacksam för de timmar som spenderas på att kela med mina barn.

ADVERT

Lägg till din kommentar