Bär Din Baby Är Stor, Men Det Gör Dig inte till En "Bättre" Morsan

Innan jag hade barn, en av de bilder som brändes på min hjärna om den mamma jag ville vara, var en kvinna som flaxar runt i staden är lätt att bära sitt barn. Något om babywearing verkade alltid så mödra till mig. Om du kan göra flera saker samtidigt, hands-free runt på stan med ett spädbarn som är fäst på din kropp, du var i princip att säga, "Hej världen! Jag har fått denna sak mothering ner ."

Självklart, jag har anmält mig till en baby wrap. Det var en av de första punkterna på min registret för att komma fram, och jag var bortom glada. Jag rullade ut den ur förpackningen och var chockad över att se att det räckte nästan hela min järnvägen lägenhet i Brooklyn. Jag skojar inte. Denna sak var 20 meter lång. Jag var förvirrad, men ändå fast beslutna att få det att fungera.

Snabbspolning framåt och timme och fem YouTube-videor senare. Jag svettades, grät, och övertygad om att jag var en hemsk mamma eftersom jag inte ens kunde klara av att säkra en jävla nalle i wrap — att inte tala om en verklig mänsklig baby. Det var nog inte den bästa idén att försöka linda in medan åtta månader gravid — det är inte precis lätt att åstadkomma vad som bara kan beskrivas som "kropp origami" när du är så stora.

Så småningom, jag tänkte svepa ut, men det har aldrig helt fungerade för mig. Jag kände mig aldrig säker. Jag var inte hands-free, eftersom jag hela tiden hade en hand under mitt barn. Även om det självklart skulle jag aldrig lita på att linda skulle hålla. Jag slutligen bosatte sig på en som var mer som en ryggsäck. Jag insåg också babywearing är inte för alla.

Vilket är varför det är så irriterande att se ett företag som säljer baby wraps också att försöka sälja kvinnor på tanken att de är fruktansvärt mödrar om de inte bär sina nyfödda överallt efter det att de föds. Ett företag som faktiskt gör hopp för att ringa babywearing "yttre dräktighet" — vilket innebär att människan faktiskt är ett pungdjur och behöver mer tid för att utveckla nästa sina mödrar utanför livmodern. Um, nej.

Utvecklaren bakom en wrap, Den Bobo, har detta att säga i hennes plan för produkt :

"När det gäller förhållandet mellan en mor och barn, kängurur en unik uppsättning av prejudikat som många människor bör ta till hjärtat. En baby känguru, en så kallad joey, stannar i sin påse tills hans "yttre graviditet" är klar och han kan flytta ifrån sin mamma på sitt eget. Och, som joeys, mänskliga spädbarn är också född omogna, som fortfarande behöver sina mödrar' organ för att ge näring och vårda dem."

Nope. Kängurur är född blind och storleken av en kidney bean. De faktiskt kommer inte att överleva utanför påsen. Vilket är vad som gör dem pungdjur, och inte människor. Det finns mer:

"Trots det faktum att i de flesta av världen många mödrar bära sina barn, fler och fler små nyfödda spenderar merparten av sina dagar ensam i plast behållare, bouncy platser, och barnvagnar och spendera sina nätter ensam i bassinets och spjälsängar. Naturen hade inte tänkt att det ska vara på detta sätt. En mamma och hennes spädbarn är hårt fast att förvänta enighet, och enighet för att fortsätta efter födseln."

Spädbarn är att tillbringa sina dagar ensam i behållare av plast? Egentligen? Som, Tupperware? Hur har jag missat denna praktiska baby-storage-lösning?

Är det möjligt att vi kan sälja en produkt utan att göra mödrar känner absolut skit? Om du säljer en babywrap, berätta för oss det gör våra liv enklare, eftersom barnvagnar kan vara besvärligt. Berätta för oss att det är lätt att få. Berätta för oss att våra spädbarn kommer att vara bekväm i det. Tala inte om för oss att vi överger våra barn om vi bestämde oss för att driva dem i en barnvagn. Jag har aldrig sett en barnvagn kampanj som sade, "Barnvagnar. För att du ska ta upp en gigantisk man-baby om du inte lär dig hur man lägger honom ner."

Det sista en ny mamma behöver är mer skuld, oro och förvirring om huruvida hon är "gör det rätt." Föräldraskap verktyg som baby wraps finns för att göra en förälders liv lättare, så denna typ av skuld-marknadsföring gör något vettigt. Jag kommer inte ens nämna hur sexistiska det är att hela planen syftar till att mödrar. Oops. Jag bara gjorde det.

Ja, barn behöver för att hållas, men antyder att använda moderna bekvämligheter såsom barnvagnar gör du en frånkopplad mamma är bara... onödigt.

Relaterade inlägg: 15 Slagord för Pseudo-Krispigt Mamma

ADVERT

Lägg till din kommentar