Barnvaktsservice Då Kontra Nu Barnvaktsservice

När jag var 13, jag hade en långsiktig barnvaktsservice spelning för en ensamstående mamma i mitt kvarter som ägde rum varje torsdag. Jag skulle gå över till min inte-så-nära grannens hus för 5 p.m. börja i tid så att jag kunde göra middag för barnen och mig själv — oftast pasta och en burk sås. Sedan skulle jag servera barnen måltiden, städa, leka med barnen för lite, bada dem, läs dem och sätta dem i säng. Jag förväntades göra allt som förälder skulle göra normalt.

När barnen sov, jag skulle krascha på soffan tills mamma kom hem runt 11 p.m. Även om hon kan ha druckit på hennes kväll, många gånger att hon skulle hoppa i sin bil och kör mig hem medan hennes barn sov på övervåningen ensam tills hon kom tillbaka.

Min, hur tiderna har förändrats.

Mina döttrar har varit barnvaktsservice ålder för ett par år nu, och nästan ingenting är det samma eftersom min barn-bry dagar. Det finns inget mer att gå över till att anställa föräldrars hus i den mörka och ofta ingen matlagning. Mina tonåringar är knappt kan laga mat själva, låt ensam i en främmande hem till sina små barn. Oftast barnen har redan varit badade med sina föräldrar, aktiviteter har planerats, filmer har valts ut, och förutbetalda pizza leverans är på väg.

Dessa dagar, som föräldrar till barnvakt, vi är också ofta på klockan när våra barn är ute och letar efter någon annans barn. När jag satt barnvakt, mina föräldrar var någonstans i den ekvationen. Hyra föräldrar tog hand om mig och såg till att jag transporterades till och från sina hem. Nu, när mina barn vara barnvakt, jag är den som ansvarar för att leverera mitt barn till att anställa föräldrarnas hem och sedan plocka upp henne. Jag antar att de tänkte att om de som redan betalar för en barnvakt, alla sitter behöver göra är att räkna ut sitt eget hem — att de inte vill ta på sig ansvaret för att leverera hem tonårig barnvakt!

Men trots den förälder barnvakt är en väsentlig del av natten ekvation, jag tycker att alla förhandlingar för kvällen är vanligtvis mellan övriga föräldrar och min tonåring. Det gemensamma för föräldrar att sms: a en av mina barn direkt att göra arrangemang, vad varken mig eller min man. Vi brukar hitta på senare, dagen innan, om vi har tur — att vi behövs för att driva vår tonåring till jobb och/eller att vänta på att bli kallade för att plocka upp dem. Ingalunda vill jag att någon annan kör mitt barn under påverkan, men jag tror fortfarande att det borde vara att anställa föräldrarnas ansvar att få våra barn hem på ett säkert sätt.

Det var inte länge sedan som vi var föräldrar hyra sitters och kanske vi korsade några av dessa gränser med vår barnvakt föräldrar också. Det är en mycket kort fönstret mellan att vara förälder anställa en barnvakt för att vara förälder av barnvakt — och i båda situationer är lika oroande.

Så, har saker och ting förändrats till det bättre sedan min barnvaktsservice dagar? Jag antar att det beror på vem du frågar. Den barnvakter verkligen ha det lättare nu, med föräldrar i sina församlingar dela ut kontanter för servering leverans pizza på en papperstallrik och garanterar att ingen brinner huset ner. Föräldrarna? Oavsett om vi hyra föräldrar eller barnvakt föräldrar, jag tror att vi kan få en bit av en raw deal här. På den ljusa sidan, min dotter kommer att kunna köra fort och inte längre behöver mig för att vara hennes chaufför. Nu är en förändring jag kan leva med.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar