Baby Dusch Avund

Jag har tre barn, och jag har aldrig haft en baby shower.

Min dotter föddes 1992. Vi antog våra söner från Kina under 2012 och 2013 i åldrarna två och tre, respektive. Jag har ett tjugo-två år gamla och två förskolebarn. Livet är för högt och lite galen. (Om du vill att fästa min uppmärksamhet till en ålder mellan mina äldsta och yngsta, eller tala om för mig att jag har händerna fulla, fick den.)

När jag väntade min dotter en gazillion år sedan, jag hade medicinska frågor slutet av graviditeten att sätta bromsar på festande. Jag fick presenter och kort, men jag var bummed jag inte uppleva den "diaper cake." Du vet, den gjorde från Pampers och baby tvättlappar (Jag hatar verkligen kreativa människor som kan göra att saker och få det att se lätt men jag fortfarande vill ha en. Där, jag sade det). Det fanns inga "oooohs" och "awwwws" som jag slet öppen rosa-ribboned paket. Ingen gjort sorbet punch i min ära och jag inte får spela blöja pin - "säg inte att B-ordet" spel (B är för barnet, inte den andra B-ordet).

När vi tog våra pojkar hem, vi fick inte den pompa och ståt som vanligtvis går med ankomsten av ett barn. Mellan våra två pojkar, jag kan räkna antalet presenter och kort som vi fick på båda händerna. Det är inte så att vi inte har vänner. Det är inte att folk inte gillar oss (åtminstone hoppas jag att folk gillar oss) . Det beror på att vi behandlar antagande som annorlunda, speciellt äldre barn antagande.

När en kvinna väntar, vi resan över oss själva för att vara snäll. Vi frågar henne hur hon mår. Okej, ibland kan vi försöka att skrämma henne med berättelser av vår frisör kusin mardröm graviditet, men normalt våra utbyten med moms-att-vara är positiva. Vi berättar för henne att hon är lysande och alla möjliga glad skit.

När barnet kommer ut familjen får blommor, ballonger och mer presenter. Tonfisk grytor och Bundt kakor ut wazoo ge sömnbrist föräldrar en paus från kvantitetsenheter ut var fan middag kommer från.

Adoption är olika. Rätt?

Vi ser inte alltid ett barn att gå en familj genom adoption som fest-värdig. Blöjan pin-spel är inte allas grej, jag får det. Men varför inte anta duschar mer gemensamt? Den mest viktig sak i världen att en adoptiv mamma-till-vara (och ja, hon är en mamma-till-vara) är det barn som hon tar med till hennes familj. Hon kanske inte har svullna vrister och hennes skinny jeans fortfarande zip. Men hon är stressad, glada och "jag vill kräkas" rädda alla på en gång. Hon har en lång lista över saker att göra innan den stora dagen. Hon oroar sig om att vara en bra mamma, att balansera behoven hos sina nya barn med andra saker i hennes liv och om hennes relation dynamisk med hennes man kommer att förändras.

Direkt efter (och jag menar direkt efter) vår första son kom hem från Kina, en kvinna i min gemenskapen bad mig att hjälpa till med att ordna mat för en ny mamma (Detta gick over som en fis i kyrkan). Det hade varit exakt noll måltider kommer till vår dörr när vi kom hem veckan innan (ja, veckan innan) med en freaked ut två år gammal.

Sa för två år gammal var inte super tydlig på vem jag var vid denna tidpunkt eller varför jag fortsatte att göra en stor affär av att blue box av mac n' cheese. Våra justering var grov. Försöker att slå jetlag med en jet-släpat barn gjorde för några spända ögonblick (och ett par av freak-outs över ont om coca-Cola). Ber mig att hjälpa en ny mamma samtidigt inte erkänna att jag var en? Misslyckas, granne lady.

En månad efter vårt andra antagande, det var en påkostad på dygnet baby dusch för inte en, utan tre av mina medarbetare. Min "nya baby" var tre, och samtidigt får jag att det är inte exakt samma sak, det skulle ha varit trevligt att firas också. Jag har försökt att sätta min stora flicka trosor på och delta i denna dusch. Jag varade i fem minuter, skruvförband under "jag har en så awesome, stödjande arbetskamrater" tal och tillbringade de kommande halv timme gråter i badrummet. Mina kollegor var chockad att jag var upprörd och kunde på lämpligt sätt ursäktande. De betyder inte att utesluta mig, de bara inte tänka på mig som en ny mamma. Det var krångligt.

Eftersom antagandet är olika.

Avsiktligt eller inte, dessa förolämpningar sved oerhört. Det handlar inte om presenter eller tårta (även om jag verkligen älskar tårta). Det handlar om ett erkännande av en milstolpe och firar familjer. Jag känner fortfarande stickande smärta, som av avund och gör ont när jag får en baby shower inbjudan. Om mina vänner skulle ha känt en dusch var viktigt för mig, saker som kanske har spelat ut på olika sätt. Jag har kämpat för att göra min fred och gå vidare.

Tänk på detta nästa gång en vän meddelar att hon intar antagande är avsiktlig. Den stora mängden pappersarbete svindlar. Om du balanserar på gränsen till galen, detta kommer att driva du. Adoption är oftast en "skrika från hustaken" typ av big deal; behandla det på det sättet. Fråga hur det går. Frågor som: "tror du verkligen vet vad du komma in?" räkna inte med.

Inte peka ut hur lycklig hon är för att behålla sin figur (förutom, de historier jag kan berätta om före antagandet av stress äta är epic). Du kanske inte vet vilken väg någon reste för att komma till adoption. Kanske du säger "bajs, du ska göra det den enkla vägen" till någon som tycker att handlingen och ruvande för nio månader är ett enklare alternativ.

Du kan inte utgå från en familj som är ett antagande som inte vill ha en fest, även om barnet är inte en nyfödd. Ett barn gå i en familj som kommer att älska dem för ALLTID är orsak för lite tårta. Kanske till och med en ballong eller två.

Blöja pin spel som tillval.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar