Jag "Baby' Min 3-Åriga Och IDGAF Vad Någon Tycker Om Att

"Jag har mama mjölk nu," min son gnissel. Han är att hoppa på min säng i hans röd och grön randig pyjamas, en äldre bror är Jul pj som fordom, och att han är redo att sova.

"Gå till vår plats", säger jag. Han studsar över till den bortre sidan av sängen, som är verkligen en dam med en sidovagn tvilling. Han lockar upp på hans sida strax under kudden.

"Mama mjölk, mama mjölk," han tjattret.

Jag lägger mig ner bredvid honom och dra ner min krage. Han spärrarna på och lockar mot mig. Han börjar suga djupt, lyckligt. Jag håller honom nära. Han är 3 år gammal.

Och IDGAF vad någon tycker. Ja, min 3-åring som fortfarande sjuksköterskor när han går för att sova, och ibland mitt i natten också. Min andra var natt-avvanda av 15 månader när jag blev gravid med sin yngre bror. Men för Soligt, det har inte varit någon yngre bror, och inget akut behov av att avvänja. Inget trängande behov av att sparka honom ur sängen, speciellt när sängen är så stor. Så ja, jag har fortfarande baby min 3-åring. Och jag bryr mig inte om vad någon tycker.

Om du frågar honom, han kommer att tala om för dig att "me baby." Soliga vägrar att göra saker för att de är för stora pojkar. Han, menar han, är små . Det betyder inte att han inte gör dem. Det innebär bara vädjar till förfall inte fungerar. Han är, till exempel, helt potta utbildade och har varit det sedan innan sin 3: e födelsedag. Det är mycket tidigare än mina två äldre söner, som är utbildad på 3 ½ år gammal var. Han har alltid, alltid, har att hålla min hand, som är bedårande, men en smärta i röven när du försöker jonglera en väska och två påsar av bibliotekets böcker. Om han inte håller min hand, han håller sin äldsta bror.

Han har också fortfarande får bäras vid regelbundna tillfällen. Vi tar en wrap på alla våra vandringar. Efter en viss vandring, han vill ha en paus, och upp går han i en vävd sjal. Vi bär honom i kyrkan ibland, för trots att han beter sig ganska väl, om han blir uttråkad, ingen vill hålla en ignorans för 3-åriga. Efter att min man förstört hans rygg i två på varandra följande veckor, han är överens om: Vi behöver en wrap på sidan. Han går upp i Målet. Han går upp när han är väldigt ledsen, och jag måste göra något annat. Han är en liten 3-åring, så sanningsenligt, det är inte som om jag slår in ett 40-pundiga. Men han väger drygt 28 till 30 kilo, så det är ett träningspass.

Jag ammar honom. Jag co-sova med honom. Jag håller hans hand hela tiden att han inte är inslagna. De flesta av Amerika skulle tro att det är patologiskt. Men det fungerar för oss, av två skäl: Det fungerar för Soligt, och det fungerar för mig. Solig är glada över att vara den älskade baby. Han gillar att spela på sin söthet och hålla sina händer upp för att genomföras. Dessa saker gör honom glad. Och han vill fortfarande ha dem. Som en bifogad fil förälder, jag anser att så länge de inte skadar honom — och de är inte — han har rätt till dem. De hjälper honom att känna sig säker, ge honom ett ankare i världen. De gör honom speciellt bland tre högt, högljudda pojkar.

Men jag har andra skäl till att babying honom också. Soligt är det sista biologiska barn vi ska ha. Det finns flera orsaker till sjukdom och nödvändiga läkemedel och livsstil som gör det omöjligt för mig att bli gravid igen. Han är vår sista biologiska barn, även om vi inte uteslutas antagandet . Soligt är det sista säker sak, det sista säker på att baby jag får amma, det sista säker på att baby får jag till co-sömn. Han är, åtminstone, det sista barnet ska vi ha i vårt hus ett tag.

Så jag suga upp vad barnet kärlek jag kan. Jag kommer att sakna omvårdnad och babywearing när deras tid är över. Jag kommer att sakna den lilla handen i åtanke, den lilla rösten som insisterar, "jag små ." Fort hans små ben kommer att göra det genom att vandra. Snart ska han flytta till sin egen säng, om än bara för att smyga in i mitt senare i kväll (om hans bröder är någon indikation). Han kommer inte att vara 3 för evigt.

Jag har sett det hända två gånger redan. Först 3, sedan 4 sedan 5 och sedan 6 sedan 7. Sju . Min förstfödde är 7 redan, stor nog för att läsa kapitel böcker, tillräckligt stor för att diskutera de finare punkterna i Harry Potter . Han tycker Monty Python och den Heliga Graal är rolig, och har blivit tillräckligt stora för att titta på visar att jag hatar, som Ninjago . Hans 5-åriga bror är att lära sig att läsa.

Så jag ska hålla mina barn så länge jag kan, tack. Det betyder inte att jag kommer att hämma hans utveckling, eller gå på omvårdnad och slå honom tills han är 5. Det är inte för oss. Men det betyder inte att jag kommer tveklöst att njuta av varje minut av babyhood jag kan få. Och viktigast av allt, mina barn har det bra. Han gosade. Han älskade, och han vet det. Jag kunde inte ge honom en större gåva.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar