Hur En Bebis, Bröstcancer, Och Surrogatmödraskap Har Förändrat Mitt Äktenskap

Jag ville aldrig att bli gravid. Jag var inte en av de kvinnor som drömde om att mannen och 2,5 barn. Till mig, "ha allt" innebar en premie Netflix-abonnemang, som lever nära en tunnelbanestation och en Pembroke Welsh Corgi. Ja, jag vet, jag sätter ribban högt. Men dessa hundar är mycket söt, även om de inte fäller en hel del.

Så när jag började skriva en kolumn för dejting Conde Nast s nu nedlagda JANE tidningen, som jag inte räknar med att träffa kärleken i mitt liv. Men på blind date nummer jag-inte - vet-vad, på mitt favorit kafé i new YORK (71 Irving i Gramercy, gå dit!), Jag träffade min bästa vän. Mycket cheesy, men så sant.

Vi daterad, flyttade ihop, och tre år senare var att säga "jag" i en ukrainsk Katolska Kyrkan i Toronto. Vi bar kronor, en Ukie tradition. Vår egen lilla Kungliga Bröllopet, samt med 15 gäster och en präst som bar läder sandaler, men du fånga min drivgarn.

Medan jag älskade min man och det liv vi byggde tillsammans, jag var inte säljs på barnet sak. Men min man, han var född till att vara en pappa. Och när jag såg honom med våra vänners barn, mitt hjärta smälte. Alla gjorde. Han är super intensiv kille som ibland kämpar för att få ögonkontakt, men få honom runt barn och han är så avslappnad och lekfull som kan vara.

När jag blev gravid ett par år senare, jag var rädd, men så spännande att gå igenom detta med honom. Och, till min förvåning, graviditet skakade. Alla dessa saker som jag fruktade — som svullna fötter, massiv viktuppgång och svåra humörsvängningar — aldrig hänt. I själva verket, jag var så lycklig över att vara gravid, att jag nästan, NÄSTAN önskade att jag kunde göra det längre. (Missförstå mig inte, jag var inte tokig, jag ville se mina fötter igen, för att inte nämna att kunna shave my lady bitar.) Det var bara så mycket bättre än vad jag någonsin kunde ha föreställt sig. Och jag var bra på det. För att inte nämna med denna lilla människa i våra liv var verkligen växer på mig. (Växer på mig, kastar upp på mig, potayto, potahto .)

Hur som helst, när vår son var nio månader gammal, min man och jag började diskutera med baby nummer två. Det var också runt denna tid som jag slutat amma. Min son var en tidig teether och låt mig berätta för dig, jag var mer än lite över bettet-marks-på-den-nippel utseende.

Och det var då jag hittade det.

Den sak som ingen kvinna vill någonsin att hitta en klump.

Några veckor senare, min värsta farhågor bekräftade. Bröstcancer. Dagarna och veckorna efter var förmodligen den värsta i mitt liv. Tester, fler tester, och sedan slutligen dubbel mastektomi, vilket skulle äntligen ta bort min dödliga miniatyr högar. Operationen var inte alltför dålig, främst eftersom jag var så lättad över att ha dessa olycksbådande celler ur mig. Men med cancer, det finns alltid en risk för att en herrelös cell går ut och bosätter sig i ett annat område av din kropp, väntar på rätt tid och förutsättningar att växa.

Patologi rapport på just min tumör bestämt att min cancer gödsel var östrogen. Som sådan, hormonell terapi var min bästa försvarslinjen. Detta har inkluderat månatliga injektioner sätta mig in i klimakteriet, liksom daglig anti-östrogen piller. Och medan dessa mediciner är kritiska till min behandling och förebyggande av återfall, ta med dem också innebär att jag inte kan bli gravid.

Lyckligtvis, om du kan tro det år sedan min man och jag frös våra embryon. Vi hade nyligen bosatte sig i Toronto, och jag hade just läst en artikel om baby back-up-planer för kvinnor i 30-årsåldern som vill lägga av graviditeten. Så iväg till kliniken gick vi för att skapa några barn-till-vara, där de för närvarande kvar, säkert lagrade på isen. Alltså, våra drömmar om att ha en annan biologiska barn är fortfarande inom räckhåll.

Som sådan, vi har startat processen med att hitta ett surrogat. Jag har jobbat på vår bios för ansökan och att vi just spelat in en "Möt Oss" - video för att hjälpa till att locka en bra surrogat för att välja oss, helt få större flashbacks till min kolumn skriva dagar och online dejting profiler jag bläddrat igenom. "Par söker ett surrogat för att bära barn. Icke-rökare bara. Veganer att föredra." Jag skojar bara, jag skulle aldrig förneka mitt ofödda barn, kött och ost.

Skämt åsido, det här kommer att bli en fantastisk resa som är noga med att testa gränserna för vår relation. För att inte nämna att det kommer att bli ett oerhört dyrt och påfrestande process, som i ärlighetens namn kanske inte fungerar. När vi hittar en surrogat hon skulle kunna bli gravid eller framgångsrikt sätt att bära barnet på sikt.

Men vi har hopp.

Bröstcancer är det inte att ta det ifrån oss. Och även om det inte är exakt hur vi trodde att vi skulle öka vår familj om vi är framgångsrika och vi får våra nummer två, vi kommer att vara bland de lyckligaste föräldrarna i världen. Eftersom det ibland en avstickare tar dig till den plats som du alltid velat gå.

Mycket cheesy, men så sant.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar