F*ck Din Baby Råd. På allvar.

Här är något som min man sa nyligen att han kanske inte borde ha:

"Jag känner mig bra! Jag fick 12 timmars sömn i natt!"

Vitkindad, min söta, söta pojken, som är 3 månader gamla, och redan han levt genom jordbävningar och några av de värsta bränderna i Kalifornien någonsin har sett. Hans nya trick är att lägga båda sina händer i hans mun, och han ser mycket allvarligt när han gör det, som om han gör något och måste koncentrera sig . Han är så knubbig som nyligen någon gissat på att han är 9 månader gammal. Han är en frisk bebis!

Hans mor, å andra sidan, är en "bunt av symtom", som min man noterade.

Här är listan:

1. Två värk som hade gått bort med graviditet: axel impingement och metatarsalgia, ett finare ord för din fot jävla ont när man går på den

2. Gråt, blåsbildning eksem på tre fingrar så illa att min hud har knäckt på två ställen

3. Någon form av kliande inflammation på en tå, så knoge är röd och svullen

4. Min blödning hemorrhoid

5. Förstoppning. Seriöst, när fan är det min system någonsin kommer tillbaka till det normala?!

Åh, och mitt hår faller ut i klumpar.

Men den verkliga tik är att jag har två — två! — baby-relaterade förhållanden! Nämligen:

1. Dysforisk mjölk utstötning reflex, eller D-MER : Precis innan mitt mjölk kan anges, får jag en hemsk, intensiv känsla av sorg och avsky, jag tappar min aptit, jag blir otroligt trött, och jag har svårt att fokusera, vilket innebär att jag har svårt att prata. Precis som plötsligt går det undan, och mina bröst få alla fulla och ont-känsla, vilket innebär att det i ytterligare några sekunder barnet kommer att behöva sjuksköterska (biologi är fantastiska ).

För ungefär en månad sedan, mitt i natten, jag googlade, "Varför är jag ledsen när jag ammar?" Det visar sig detta är en sak och det är inte postpartum depression. Teorin är att en del kvinnor reagerar mer kraftfullt än andra att släppa dopamin som händer samtidigt med ökningen av prolaktin, det hormon som deltar i produktionen av mjölk och släpp. Jag är en av de olyckliga tikar, även om jag fiskar runt för skäl kan det vara mitt fel. Alltför många överdelar i min 20-talet? Hursomhelst, 10 gånger om dagen, för 20-30 sekunder, jag är full med depression — men det går bort! Yay!

2. De Quervain är tenosynovit, Annars känd som "Mamma tumme," från att plocka upp barnet som blir tyngre och tyngre. Jag har ständig smärta på tumsidan av båda handlederna. Grädde och ibuprofen hjälper lite, men för det mesta, jag bor i handledsskydd. Sexig!

För att distrahera mig själv från smärtan, jag vände mig till min absoluta favoritbok någonsin, Vad att Förvänta sig det Första Året från "America' s Best-Selling Föräldraskap Serien." Den är full av praktiska råd för den moderna mamma! Jag älskar det så mycket! Till exempel, här är en bild från avsnittet "Komma I Form":

Workman Publishing

Ja, låt mig bara gräva ut ett par mörka strumpor, lace-upp brogues, och mc-shorts, hjulet min barnvagn till en offentlig plats, och få sprickor på denna övning som syftar till att öka självkänsla.

Nyligen har jag läst Kapitel 23, "För Mamma: du Njuter av det Första Året," som har en annan underavsnitt med titeln "Vad Kanske Du Undrar Om." Detta är vad författarna känner att jag kan vara undrar över: "Utmattning," "Att Inte ha Kontroll," att "Inte Känna sig Kompetent," "Urininkontinens," och "Sträckte Vagina."

Detta är vad jag egentligen undrar över:

1. Om jag går bort från baby till 45 sekunder att kasta tvätten från tvättmaskinen till torktumlaren, kommer han kvävas?

2. Om jag lämnar barnet i svingen för 45 sekunder för att sätta steroid grädde på min gråt eksem, kommer han kvävas?

3. Om jag tar ett bad med barn när ingen annan är hemma, kommer jag få en hjärtattack och släppa honom i vattnet, vilket leder till honom kvävande?

4. Om jag lämnar barnet i svingen för en minut så är han inte samarbeta med vem som helst, kommer Child Protective Services ta bort honom?

5. Om jag plockar upp barnet när han blir frustrerad under magen tid, kommer jag att göra honom till en rätt brat?

6. Om jag amma barnet är längre än absolut nödvändigt för att jag vill sitta på en plats för fem minuter att uppdatera vår finansiella kalkylblad, avsluta ett kapitel i Dyk Från Clausen ' s Pier , fånga upp e-post och sms, eller stirra på väggen så jag kan få panik om att göra barn till dagis, där han kommer att gå sina första steg, säga sina första ord, och långsamt glömmer mitt ansikte, kommer jag någonsin kunna förlåta mig själv?

7. Vad är sex ut?

Underavsnittet "Få Allt Gjort" börjar med denna falska fråga från en falsk morsan:

"Nu när jag har en bebis, jag halkar efter på allt: städning, tvätt, disk, bokstavligen allt."

Feminism quiz: Vad är det för fel med den meningen?

"Min gång obefläckade huset är nu en enda röra."

Åh gud, nej, inte mitt obefläckade hus.

"Det kommer att ... bidra till att: Få tag i dig själv."

Få tag på dig, JENNY.

"Bostad ängsligt på vad du har att göra gör inför det dubbelt så svårt."

Jag hitta bostad ängsligt på vad jag har att göra lugnande på det sätt jag tycker att det är lugnande att tvångsmässigt kontrollera att jag inte har lämnat några ljus brinner för eller en panna när jag lämnar huset eftersom jag har gjort både .

"Så slappna av. Ta ett par djupa andetag. Sedan, istället för att försöka göra allt på en gång (som du inte kan)..."

Men på nästa sida kan du säga "Få bra på att dubbla upp"?!

"[B]anish tankar av hushållsarbete samtidigt som du med [barnet]. ... När du ser dig omkring senare, trassel och kaos kommer fortfarande att vara det."

WTF har min man har gjort medan jag har hållit det här barnet vid liv?!

"[...] men du kommer att bättre kunna handskas med det."

Om jag har att hålla denna baby vid liv och ingen annan kan se passar till ren jävla badrum, jag tvivlar på att jag kommer bli bättre på att hantera det.

"Få vila. Paradoxalt nog, är det bästa sättet att börja få saker gjort är att börja få mer vila."

Det låter inte som en paradox för mig, men okej.

"Ge dig själv en chans att återhämta sig helt från förlossningen och du kommer att vara bättre rustade att ta itu med din nya ansvar."

Du verkar vara att hänvisa till min nya ansvar som ett hembiträde.

"Få hjälp. Om du inte redan ordnat för hushålls-hjälpa — betalda och obetalda — och vidtagit åtgärder för att effektivisera städning och matlagning sysslor, nu är det dags att göra så."

Detta är något av en tall för att någon som bara kan hantera att ändra bindor i hennes underkläder i stället för de faktiska underkläder.

"Också vara säker på att det är en rättvis arbetsfördelning ... mellan dig och din make."

Visst, och jag ska bara få den tiden gick medan jag upp. Någon som behöver något från köket?

"Få er att prioritera rätt. Är det mer viktigt att få dammsuga gjort medan barnet är tupplur eller för att sätta upp fötterna och slappna av så att du kan vara pigg när hon vaknar? Är det verkligen nödvändigt att damma bokhyllor, eller skulle ta ut barnet på en promenad i vagnen vara en bättre användning av din tid?"

Jag gillar inte din ton.

"Tänk på att inte göra för mycket för tidigt kan beröva dig energi att uträtta något bra, och att även ditt hus en dag kommer att vara ren igen..."

Umm, inte om någon rengör det!

"... ditt barn aldrig kommer att vara 2 dagar eller 2 veckor, eller 2 månader gammal igen."

Vad är det för jävla fetisch med hela tiden talar om för nya mammor att denna otroliga glädje som de upplever är kommer att gå bort, för att aldrig återvända ? Jag gråter varje gång någon säger detta till mig, och någon berättar för mig att detta nästan varje dag.

"Få organiserad. Listor är en ny mors bästa vän."

Jag gillar listor.

"Första varje morgon, skriva ned en lista på vad som behöver göras."

Detta ensam tar två händer. Har du ens har barn?

"Dela upp dina prioriteringar i tre kategorier..."

Jag kan inte gå tillbaka ett sms med en hand, än mindre göra något som har två delar.

"Sysslor som måste tas om hand så snart som möjligt..."

Varför är den jävla antagandet att barnomsorg innebär rengöring jävla hus? Här är en annan idé av listor för att göra:

1. Länder jag vill resa till

2. Idéer för en T-shirt i silke screening företag

3. Människor som jag kommer att be om ursäkt för om det kommer att gynna mig i längden

"De som kan vänta till senare i dag..."

Alla av dem.

"De som kan skjutas upp tills i morgon, eller nästa vecka, eller på obestämd tid..."

Alla av dem.

"Tilldela ungefärliga tider för varje aktivitet..."

När du visualisera en ny mamma, är det en kvinna i morgonrock med håret lite snett sitter vid ett köksbord med en rykande mugg te (Som gjort kaffe? Där var barnet när teet var gjorts?), funderade på ett anteckningsblock med en korken i hennes mun och skriva en lista med uppgifter att kategorisera dem, och sedan tilldela ungefärliga tidpunkter till var och en? Eftersom det är inte hur mina morgnar ser ut.

"Få förenklas. Ta varje genväg som du kan hitta."

Gjort. Inga sysslor.

"Bli vän med frysta grönsaker...

Roligt. Några av mina bästa vänner är frysta grönsaker.

"Din lokala salladsbar..."

Om du menar Hela Livsmedel, ska jag berätta för er just nu: Det är inget sätt Jag kommer att vandra i gångarna med en nyfödd vid middagstid. Nope. Aldrig.

"Pizza leverans kille..."

Att Jag kan komma med.

"Få hoppa på i morgon kväll. När du har enkelsängar och baby ner varje natt innan du kollapsa på soffan för att välförtjänt vila, kalla upp styrka att ta hand om några sysslor så att du kommer att ha ett försprång på den nästa morgon."

Vänta en jävla minut! Vad som hände för att få vila?

"Förnya skötväska."

Nej.

"Mät upp kaffe för kaffebryggare."

Nej.

"Sortera tvätt."

Nej.

"Lägga ut kläder för dig själv och barnet."

KNULLA DIG.

"Få bra på att dubbla upp. Bli en mästare på multitasking. Lär dig att göra två saker på en gång. Diska eller hacka grönsaker till salladen list du är på telefonen. Balansera din ekonomi eller vika tvätt medan du se nyheterna på TV. Kolla din e-post eller hjälpa en äldre barn med läxor när man ammar. Det finns fortfarande inte tillräckligt med timmar på dagen, men på detta sätt kan du bara längtar efter 36 istället för 48."

Håller på. Jag kan inte se på grund av detta dök blodkärl i ögat.

"Komma ut".

Nej, nej, du får komma ut. Du.

"Planera en utflykt varje dag — även om det bara är en promenad runt i gallerian."

Eftersom den mall ligger där kvinnor gå? Även om jag gör det här, hur kan jag hälsar min man i dörren varje kväll med maniska ögon, som är en toffel, och en T-shirt indränkt i bröstmjölk och skrika "jag har inte lämnat huset på hela dagen! Ta detta jävla bebis. Jag hatar dig!"?

"Får skämt. Om du kan skratta, du är mindre sannolikt att gråta. Så håll ditt sinne för humor, även i ansiktet av de totala sjukdom och annat skräp, det kommer att hjälpa dig att hålla din mentala hälsa också."

Att ilska du känner dig på att vara bunden till en organism som bokstavligen suger dig torr och ändå på något sätt vara ansvarig för "att diska," "hacka grönsaker," "att vika tvätt, "balansera checkhäfte," och "att göra barnomsorg för ett andra barn" (se ovan) är det verkliga problemet. Inte det faktum att du är som gett motstridiga råd från två kvinnliga författare, inte mindre, om hur man kan "få allt gjort" då kanske det är problemet med det patriarkala system som förutsätter att "allt" att du betyder vård av barn, matlagning och städning, att allt detta är ditt ansvar och du måste göra "allt"på g för att normerna i ett ouppnåeligt ideal. Var är ditt sinne för humor, bitch?

"Att vänja sig vid det."

Aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig. ALDRIG.

Här är några råd: att Gifta sig med en man som min man, som, när du lämnar honom barnet på morgonen och säga, "Kan du ta honom? Jag skulle vilja göra en del att skriva, säger i svaret, "Och när skulle du vilja ha frukost?" och skämtar inte.

Jag brukade göra detta ingefära skål med frukt till frukost varje morgon, även om det varit sedan innan jag hade barn. Du behöver:

  • 1 kopp vanlig grekisk yoghurt
  • Frukten av ditt val: blandade bär, hackade bananer, persikor och/eller päron
  • Handfull valnötter
  • 1 tsk. hackad rå ingefära
  • Sked honung

Du behöver:

  • Kombinera och äta. Du aldrig visste att du gillade rå ingefära första sak på morgonen. Men du behöver. DU GÖR.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar