Det Kan Vara Besvärligt Att Vara En Nykter Förälder

En mamma tittade på min kaffekopp den andra dagen som vi släpade våra barn in i en av de sista dagarna i skolan. Vi var både synligt frazzled och knackar på utbrändhet dörr. Hon höjde ett ögonbryn mot mig och nickade mot min mugg. "Whadaya fick i det?"

Jag visste exakt vad hon innebär. Inte för att hon visste att jag används för att dumpa Bailey ' s Irish Cream till mitt morgon kaffe, men eftersom det är ett antagande som stress skaffa barn är det som driver folk att dricka. Sprit förmodligen gör de tuffa tiderna bättre eller åtminstone mer acceptabel när du arbetar med bångstyriga barn och fullmatade schema. Det finns en förväntan och ett godkännande av att dagen kommer att avslutas med ett högt glas pinot eller en kall öl. Det är skämt och memer om passerar vin, sprit, mamma juice. Jag som används för att dela dem. Jag som används för att skriva dem.

"Bara kallt kaffe," jag berättade för min vän. Det kunde ha verkade ofarlig att spela tillsammans med skämt, men jag gjorde ett beslut om att inte göra min resa obetydlig genom att göra så. Jag har också målmedvetet elimineras lust att tillägga "tyvärr" när jag berättade för henne var det bara kaffe. Att bära omkring på en mugg bara kaffe är ingen liten bedrift.

Jag är en alkoholist. Jag har varit nykter i nästan ett år. Jag är stolt över min nykterhet, men vissa dagar är det fortfarande en utmaning att hålla sig nykter. Jag är alltid medveten om att jag är en drink från att gå tillbaka till en mycket mörk plats. Det är omöjligt att glömma klockan kontroll för när jag trodde att jag kunde dricka, dagen dricker jag motiverad, och det dolda dricka på någon och alla fritidsaktiviteter händelser. Jag kämpar för. Jag var inte gömmer sig bakom supig memer i en mättad "mamma vin" kultur— Jag var föreviga det .

Innan du skräda mina ord, låt mig förtydliga: det är Inte alla mammor att dricka. Och det är inte alla mammor som dricker har problem med alkohol eller är alkoholister. Vissa av oss är. Och när du inte längre är en kort bärande medlem av dricksvatten club, det kan vara krångligt att hänga med medlemmar som fortfarande är.

För det mesta, min sociala scenen har inte förändrats sedan jag slutade dricka. Med tre små barn, det är inte som om jag skulle gå ut hela tiden. Normen är att hänga med andra familjer, beställa mat eller ta med en maträtt för att dela, och låta barnen springa runt medan de vuxna fånga upp och ömka. Gör allt detta med massor av alkohol var vanligt också. Men mitt drickande inte var lika normal som alla andras. Så nu ska jag packa massor av seltzer eller te när vi går till dessa sammankomster. De flesta kompisar vet att jag är nykter och inte ge mig en drink, men ibland en öl eller en flaska vin är lutad i min riktning.

Jag nedgång, men det känns ändå oförskämt. Där jag bor, att stänga ner en lokal hantverk öl är som att berätta för någon att deras barn är fult. Det kan bara inte hända. Tills det gör det, och jag får storögda blick av förvåning. Jag känner mig som en pryd för att stänga ner något som jag visserligen missar, något som smakar så bra. Jag känner mig nervös för att stänga ner något som lugnar nerverna och dämpar sinnen. Jag känner mig konstigt för att vara en för att motivera inte dricka.

En mamma på min dotter' baseball team frågade mig häromdagen om jag ville följa med henne för en Färg-och Sip-händelse. Hon hade en biljett! Kom! Det kommer att bli skitkul! Jag har gjort en av dessa händelser innan, och jag hade skitkul. Men jag drack flera öl genom mina försök att måla en manet. Jag visste att jag inte måste dricka alkohol den här gången, men tanken av att vara i en bar, omgiven av synen och lukten av det var för mycket för mig. Jag snubblade runt mitt svar lite. Att jag inte ljuger när jag sa att jag hade en hel del arbete att göra på kvällen och hade inte råd att vara ute sent.

Men jag ville inte berätta hela sanningen heller. Jag skämdes för att erkänna att jag inte kunde vara runt alkohol i inställningen. Jag ville inte såra hennes känslor genom att säga så. Jag kände mig som om jag redan hade gjort det konstiga med alltför tacka henne för inbjudan. Jag var inte på humör för att göra saker och ting verkligen obekväma med att tala om för henne att jag var berusad. Också, jag ville att hon skulle fortsätta bjuda in mig till saker.

För det mesta, jag kan vara runt alkohol. Det kan vara ansträngande att vara runt i timmar på en gång, eftersom medvetenhet om min situation blir förhöjd när människor blir lösare och börjar prata närmare. Men jag gillar ändå att vara social. Jag vill vara den som avgör om jag dyker upp eller inte. Jag vill inte att någon ska ta vad jag kan och inte kan hantera.

Jag är inte rädd för att visa den inte-så-roliga sidan av föräldraskap på min sociala medier sidor. Vissa dagar är bara jävla vrak, och jag tik om dem eller skratta åt det absurda i mitt liv med tre bångstyriga barn. Någon alltid kommentarer om mitt behov av en drink. De kommer att hand-leverera den om jag vill. De säger att jag förtjänar ett glas vin eller en cocktail.

Jag tycker om att ignorera kommentarerna. Sedan tycker jag om hur jobbigt året har varit att hålla sig nykter. Jag tycker om hur hårt mitt andra missbrukare vänner arbetar för att hålla rena. Jag vet att de inte får samma kommentarer. Så brukar jag göra någon obekväm eller förvirrad genom att påminna dem att jag håller på att seltzer dessa dagar. Om de stöter på det, jag är klart att alkohol inte skulle verkligen hjälpa min nykterhet. Om de fortfarande inte få det, jag är mycket tydlig: jag är en alkoholist. Alkohol är inte något jag behöver eller förtjänar .

Jag kommer att höja min mugg eller glas för att du i solidaritet, men det kommer inte innehålla sprit som har dränkt playdates, mammor' s night out, föräldrarnas överlevnad guider, och viral memer. Att vara förälder är inte lätt. Att vara en nykter förälder i mamma-behöver-en-drink kultur är inte lätt det heller.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar