Ja, Du Kan Vara En Fantastisk Mamma Och Har Ett Rent Hus

Min son är på övervåningen dammsuga i detta ögonblick. Huset är rätas upp, tvätten är klar, och allt känns så rätt med världen. Du ser, jag ser mig själv som en ganska fantastisk mamma, och ja, mitt hus är oftast ren.

Till att börja med, jag har tre tonåriga barn. De behöver ett skit att göra för att hålla sina händer av sina enheter samt påminnelser om att livet handlar inte om att umgås, sport, och titta på YouTube-videor. Det finns inget som en daglig dos av rengöring för att visa dem hur saker och ting blir gjorda — jag vägrar att låta mitt barn växa upp och tänka lite älvor kom och skrubba toaletter, skura duschar och viker sin tvätt och magiskt lägga bort det.

Innan de var tillräckligt gamla för att hjälpa till med avhandlingar hushållssysslor, jag hade ett rent hus. Och ja, jag var fortfarande ganska fantastisk tillbaka då också. Men nu när jag har hjälp, min roliga faktor som har ställts upp ett par hack. Eftersom du vet vad som inte är roligt? Mig, i mitten av mitt smutsiga hus medan mina barn är att ignorera kaoset och njuta av deras liv.

Jag måste ha ordning om jag ska vara en rolig mamma som är på bra humör och delar ut skämt, socker, och en och annan soffa-dans. Det finns inget som att kunna hitta saker man letar efter utan att rippa genom hela huset och inte ha dina fötter håller sig till din våningar, om du frågar mig.

Livet med barn är hektiskt, och när mitt hus är rörigt, det tar hektiska och pumpar den full med steroider.

Här är vad jag säger, folk: Du kan vara en fantastisk mamma och har ett stökigt hus. Du kan vara en fantastisk mamma och har ett rent hus. Din awesomeness är inte mätas med dammråttor har du flyter runt ditt golv eller hur organiserad ditt skafferi är.

Några av oss fungera bättre i en enda röra . Vissa av oss att fungera bättre när saker och ting är uppradade i prydliga, prydliga rader. Jag råkar vara en av de människor som är i behov av för att känna sig fysiskt bekväm.

När jag sög, jag kan göra det i mina underkläder när transportband ut en Adam Levine låten, och det är jävla kul .

Och efter en bra rage ren när alla WTFs är ur mitt system, det finns ingenting kvar att göra än att rida högt jag få från att titta runt och inte se damm eller kuddar som kastas på golvet eller fel i min frys eller skräp på golvet bredvid kan.

Min familj känner mig tillräckligt väl för att veta om de vill något, att de hade bäst städa upp efter deras jävla själv eller förhandlingar i vårt hus går något så här:

Mina barn: "Mamma, kan jag..."

Jag: "inte ens komma till mig om ett köp, rida, eller godis begäran förrän du städa upp dina leksaker så jag kan tänka klart och fatta ett beslut som kommer att fungera för oss båda och jag känner att du förtjänar."

Har jag lämnade huset och låta mina barn gå på en bender under vård av någon annan som inte ger ett skit? Jag har naturligtvis, jag var gift en gång.

Men de visste sedan och de vet nu att de har ett val: De kan bli hälsad med en glad mamma som gillar för att låta dem få tid för skärmen och snacks frukt när hon ser huset är oftast plockas upp.

Eller de kan bli hälsad med en kvast och en rynka när de tror att det är okej att dumpa hela innehållet i sin konst låda på golvet, reenact en scen från Hackad i köket, och göra ett fort av varje kudde och filt i huset och prova och lämna den där när de är gjort.

Att behöva ha saker ren betyder inte att du är mindre roliga än den förälder som inte bryr sig om denna typ av sak. Dessutom behöver inte betyda att du bysten på dina barn, mid-play, och efterfrågan de städa upp eftersom du vägrar att låta vem som helst att le, att skratta, och använda sin fantasi.

Mitt hus är snyggt för det mesta. Och vi gör bara så många minnen som alla andra familj. Jag kan fortfarande låta mina barn vara skitstövlar ibland. Och jag verkligen inte göra det för att vara en martyr. Jag har inte tid för att det med all städning och att vara kul och lära mina barn hur de skall ladda diskmaskinen rätt sätt innan jag slita mitt jävla hår.

ADVERT

Lägg till din kommentar