Varför jag är fascinerad Av Vistelse-At-Home-Föräldrar

Vi har alla denna folkmun när vi talar om våra yrken. Ta detta till exempel: jag har ett jobb, och min fru är en stay-at-home-mom. Vi förstår att detta innebär att jag lämnar huset för att gå till en plats för affärsverksamhet, medan min fru stannar hemma för att fostra våra barn. Kulturellt, vi tror på detta som "Brandon går till jobbet. Sonja inte."

En gång i tiden, jag ville verkligen vara en stay-at-home pappa.

År sedan, när Sonja och jag skulle dagdrömma om vår framtid, jag var verkligen driver på för att bli en stay-at-home pappa. Se, Sonja var mycket karriär-driven och kunde inte bilden av en framtid där hon inte kommer att fungera. Jag, å andra sidan, kan mycket tydligt föreställa sig en framtid som hemma. Att vakna upp tidigt för att göra frukost till familjen, som sitter ute på baksidan uteplats med en bärbar dator och en kopp te, ta en drygt två timmars tupplur på eftermiddagen, sedan starta upp grillen för att ha middagen klar när min fru kom hem. Kom igen, berätta för mig som inte låter fantastiskt.

Några av er framför mig. Du säger, "ja, men du nämnde inte dina barn i att lite fantasi." Jo, du har rätt.

Min fantasi beskriver pension, inte stay-at-home föräldraskap, som jag lärt mig med egna ögon under en tid av några veckor sedan. Medan Sonja var borta, jag fick äntligen chansen att stanna hemma med Jebecca för ett par dagar i rad.

Vad det verkligen gillar att stanna hemma med ett barn

Jag kämpar med det bästa sättet att beskriva upplevelsen. Tänk dig att du är pilot på en Boeing 787, utom i stället för med jetmotorer, du hålla planet i luften med två cykel pedaler vid dina fötter. Trots allt staplade mot dig, med stor möda och motivation du är mirakulöst kunna hålla planet i luften. Men varje gång du bromsa din egen takt, även lite till 250 passagerare skrika som de kommer att dö. Du uppbåda varje uns av styrka och trampa tillbaka upp till hastigheten, men de fortsätter att gråta.

När du slutligen landa på flygplatsen efter 8 timmars kontinuerlig, ansträngande att trampa, du är trött och dränerad, känslomässigt och fysiskt. Passagerarna behöver inte tacka dig, att de inte tala om hur fantastiskt det var att du hade en 545,000-pound flygplan i luften. De behöver inte ens erkänna dig. Istället kommer du att upptäcka att de bajsat sina byxor, och det är ditt jobb att städa upp dem.

Det är att vara en stanna-hemma-förälder. Och jag gjorde det bara för tre dagar.

På väg tillbaka till arbete var som en semester. Ja, arbetet var min semester. Föräldraskap gör det motsatta.

Min fru bor detta trampa-en-Boeing-787 existens varje dag. Jag har absolut ingen aning om var hon får styrka att ta hand om sig själv och en annan människa, för att inte tala om resten av vårt hushåll. Och mig!

Den andra dagen jag kom hem från jobbet och hon frågade mig hur det gick. "Åh ansträngande", sade jag. "Jag var i back-to-back-möten hela dagen och catering gav de till lunch...jo, det var okej, men kycklingen var lite torr. Jag är bara så trött." Då jag har lagt ner på golvet med ansiktet först, som att jag blev överkörd av en buss

Cue Charlie Brown låten.

Med ansiktet nertryckt i golvet, frågade jag henne med en röst kvävdes av mattan, "Och hur var din dag?"

"Åh, det var fint," svarade hon. "Jebecca var lite kinkig."

Definitionen av "lite kinkig"

Innan min vistelse-at-home äventyr, jag trodde det betydde just det: dagen var bra, men Jebecca tjafsade. Jag vet nu att "Jebecca att vara bråkig" är mycket mer än så. Hon var kinkig en av de dagar jag stannade hemma med henne. Att vara kinkig innebär att hon gnäller och gråter ganska mycket hela dagen, förutom när du snubblar på dessa små skurar av lycka när man läser hennes bok eller ge henne ett mellanmål. Så vad händer när du får det att brista av lycka? Du upprepar sade aktivitet om och om igen tills hon oundvikligen dyk tillbaka till kinkig territorium.

Så vad Sonja verkligen menade när hon sa "Jebecca var kinkig" var att hon läst boken Tryck inte på Knappen 627 gånger. Hon gick med Jebecca i hennes armar i en oändlig slinga runt huset 2,134 gånger. Hon gjorde roliga ljud tills hennes hals var skräpigt. Hon matas Jebecca så många Cheerios, General Mills kommer att fira vinsten gupp i deras nästa intäkter samtal. Hon klädde Jebecca och gick utanför, bara för att inse Jebecca ville gå tillbaka in, bara för att sedan inse att hon var mindre kinkig utanför. Mellan den studsar och gungar och läsa och sjunga, på något sätt Sonja lyckades få middag igång, tvätta, fånga upp räkningar.

Och vad gör jag? Jag kommer hem från mitt jobb i dag, klagar om att vara med i möten – där mina arbetskamrater varken tjafsade eller trasslat sina byxor – då jag kollapsa på golvet som jag inte ens har tillräckligt med styrka för att hålla mitt huvud på mina axlar. Under tiden, Sonja är så sammansatt, så fulla av tålamod och bön, skicklighet, att hennes dag inte ens registrera dig som ansträngande för henne. Det är bara en dag där Jebecca var "petig."

Övermänsklig styrka

Som en stay-at-home-mamma, Sonja stämning styrka som jag bara har läst om i Marvel Comics. Den enda anledningen till att de inte har infört Vistelse-At-Home Förälder som en superhjälte är för att hon lätt skulle torka golvet med någon av the Avengers, hon skulle dela ut rättvis och balanserad disciplin till skurkar, och hon skulle fortfarande ha tid att göra middag. Detta mycket framgång gör en mycket ointressant lever. Plus, behöver du verkligen en svaghet att göra en hjälte övertygande, och jag är inte säker vistelse-at-home mammor har någon. Tja, om du inte räknar hus tusenfotingar.

När man ser den här bilden så kan jag garantera att Sonja kastade bara ner hennes telefon. Jag kan nu säga något om henne jag vill ha.

Sitcoms har alltid som bygger hela intriger på "vilken förälder som verkligen fungerar." Om vi hade ett enkelt svar på det, jag tror inte att "Alla Älskar Raymond" skulle ens existerar. Det är en oändlig debatt eftersom mycket arbete det krävs för att uppfostra ett barn hemma är relativt. Till exempel, mycket tyg av min man skulle riva upp, om jag var en stay-at-home pappa . Jag skulle spela tillsammans, lära min dotter hennes alfabetet och sjunga sånger, men jag vet att inom en vecka, skulle jag vara plopping ner henne framför TV: n medan jag ger mig själv en mental paus.

Jag har så mycket respekt för min fru och hennes förmåga att hantera allt hemma. Nej, hon har inte en traditionella, konventionella jobb. Hon behöver inte åka till en plats för affärsverksamhet. Att hon inte har arbetskamrater eller medarbetarsamtal. Det finns inga kontor med fönster eller gamla cafeterian livsmedel.

Ja, hon gav upp office-liv för att vara en stay-at-home-mamma, men hon absolut inte ge upp att arbeta.

Jag har sedan dess lärt mig att uppskatta alla min fru jonglerar för att hålla våra hem kör. Och medan hon tillbringar det mesta av sin tid med vår dotter, hon tillbringar många dagar också barnvaktsservice våra syskonbarn, brorsöner, och våra vänners barn. Vissa dagar, som hon såg upp till åtta barnen på en gång. I slutet av dagen, hon var bra – fortfarande energisk och glad. Om det var jag...ja, jag tror att jag skulle sista fem minuterna då jag skulle springa ut genom dörren som Forrest Gump.

Mig: "Hej, y' all."

Inte alla av oss är byggd för att vara stay-at-home-föräldrar, och det är väl bra. Det är inte en livsstil som passar för alla, och på grund av att vi har ännu större anledning att beundra och prisa de som bor hemma.

Detta är ett jobb som du inte tjäna en lön. Detta ett jobb som du inte får meriter och utmärkelser. Detta är ett jobb utan sjukdagar, utan semester, utan förmåner. Det är därför små gester av uppskattning kan gå en lång väg, och samtidigt som jag vet att de på något sätt "betala tillbaka henne" för det arbete hon gör, jag gillar att tro att jag spelar en roll i att hålla henne motiverad att ta itu med varje ny dag – oavsett graden av krångel.

Hur man kan stödja din vistelse-at-home make

Här är mitt råd till alla makar en stay-at-home förälder. Hörbart märker arbete som görs runt huset. Försök inte att känna empati med sina utmaningar. Erbjuda sig att göra sysslor när du har ledig tid. Vara extra generösa med rygg och fot skrap. Erbjuda sig att ta barnen från sina händer för en kväll. Framför allt, säga tack.

När du är på väg till kontoret, trött och gnällig, ta en stund att inse att du bara kunna gå till kontoret lugnt på grund av att din make är hemma räkna antalet plommon caterpillar åt för 59: e gången denna morgon.

"Jag kan inte vänta med att gå tillbaka till jobbet så jag kan få vila lite."

ADVERT

Lägg till din kommentar