Sluta Använda Autism Som En Ursäkt Att Inte Vaccinera, Och Här är Varför

Som en hel del människor, jag spenderar för mycket tid på sociala medier. För min egen mentala hälsa, jag försöker att minimera kommentera politiska inlägg för att det känns improduktiva, i bästa fall, och i värsta fall, jag lämnar samtalet beklaga det faktum att en så stor andel av Facebook-användarna anser något med en signatur är en legitim källa för information.

Även om jag aldrig har köpt in idén att vacciner som på något sätt bidragit till den till synes växande autism bland barn, det var inte förrän min egen dotter fick diagnosen autism spectrum disorder (ASD) strax före sin 3: e födelsedag på att dessa typer av diskussioner började ta en ny innebörd för vår familj.

Man skulle kunna tro efter Andrew Wakefield den gastroenterolog som banat väg för den kausala kopplingen mellan vaccin och autism, förlorade sin licens för att praktisera i STORBRITANNIEN att det skulle sluta, men det finns alltid folk som kommer ut i träslöjd parad en pseudovetenskapliga artikel svängde en annan förmodade sambandet mellan vaccin och autism. Den anti-vaccin rörelse har blivit mer än bara ett irritationsmoment, eftersom en av dess största grundsatser fortsätter att vara att vacciner orsakar autism.

Som en autism-förespråkare, jag skulle vara försumlig för att hålla tyst även om denna typ av retorik är att de fortfarande används. Du måste vara mycket försiktig när du använder autism som en ursäkt att inte vaccinera — eller ännu bättre, inte tyder på det alls. För någon som mig med ett barn på spectrum, du inte bara att säga att vaccin orsakar autism. Vad du egentligen säger är att du hellre risken att ditt barn dö av en sjukdom som kan förebyggas istället för att ha dem som mina barn. Och det är verkligen olyckligt eftersom min dotter är fantastiskt, och vad som är viktigast, att hon är frisk i en del eftersom hon har fullt vaccinerade.

Även om jag fick reda på i morgon att vacciner som på något sätt orsakar autism ( att de inte ), Skulle jag ha ingen ånger. För någon på spektrum, autism inte definiera dem, men det är så integrerade i det som de säger att det inte är en punkt där deras autism slutar och börjar. Jag kan inte förr befria de autistiska delar av min dotter än jag kan de delar som gav hennes blå ögon och en towhead, de delar som gör hennes öppna mun fnissa när hon skrattar åt mina roliga ansikten eller synnerligen envis delar som bränsle hennes besatthet med Legos och YouTube-videor, jag skulle inte heller vill.

Problemet med att tillskriva en ökning av autism priser för att vacciner är att det inte tar hänsyn till att en stor del av den tänkta räntehöjningar kan också svarade för åtminstone en del av det faktum att diagnostik har förändrats under de senaste åren. ASD är listade enligt DSM-V kombinera vad som brukade vara autism, Aspergers syndrom och autismliknande störning (PDD). Priserna har också påverkats av det faktum att autism medvetenheten har ökat och det stigma som omger ASD har minskat, för att göra föräldrar mer benägna att söka en diagnos.

Ännu viktigare, klamrar sig fast vid en koppling mellan vaccin och autism är skadlig för hur vi talar om ASD och de framsteg vi har gjort i destigmatizing det. Genom att behandla ASD som en epidemi, något som måste botas och utrotas snarare än en legitim del av vårt samhälle som garanterar boende och integration — den behandlar barn med autism som på något sätt är mindre än sina typiska kamrater. Det insinuerar att en autism diagnos är farligt, på något sätt sämre än de sjukdomar som vaccinerna är avsedda att skydda mot.

Jag säger inte att autism inte kommer utan svårigheter. Jag inser också att det finns de på spektrum som kräver omfattande stöd och hjälp. Självklart, ingen förälder vill se sitt barn kämpa för, men genom att ta tag på generaliseringar att autism är en försvagande sjukdom, vi har även utsikt över både neurodiversity som finns inom autism spektrum liksom neurodiversity att autism innebär att våra samhällen. Det finns en anledning till att personer med autism gemenskapen säga: "När du har träffat en person med autism, du har träffat en person med autism." Varje individ i det spektrum som ger dem deras egen unik uppsättning talanger, perspektiv, kunskaper, hinder och behov.

Genom att fokusera på hur man ska förhindra autism, vi också att flytta fokus bort från produktiva diskussioner kring hur man kan stödja dem som har det: vikten av tidigt ingripande behandlingar och varför föräldrarna ska vara med sina barn utvärderas för ASD tidigt, vilka typer av verktyg och resurser som finns tillgängliga för vuxna på spektrum, hur vi kan säkerställa att våra barn med ASD så småningom att bli vuxna som har samma möjligheter till högre utbildning och karriär som deras typiska kamrater, och hur vi som en gemenskap kan bli mer inkluderande och stödja dem på alla delar av autism spektrum.

Jag tror inte att min dotter som har autism som ett resultat av ett vaccin skada eller betydande miljö-faktor. Jag tror att hon var genetiskt predisponerade att ha autism, precis som hon har mitt blonda hår och hennes pappa blå ögon. Ju mer jag lär mig om autism som en förälder med ett barn på skalan, desto mindre ser jag det som en sjukdom som behöver ett botemedel, och ju mer jag ser det som en del av vem min dotter är. Jag kan inte "fixa" henne eftersom det inte är något fel med henne. Hon behöver inte vara fast eller botas. Hon måste förstå, eftersom det vid slutet av dagen, jag älskar varje bit som min dotter, och jag skulle inte byta bort henne för världen, men jag skulle förändra världen för min dotter.

ADVERT

Lägg till din kommentar