Autism Är inte Fienden — Detta Är

"Jag hatar autism?"

Jag hittade mig vaken en natt brottas med den frågan. Det hade varit en svårare kvällen än de flesta, där min son hade behandlats med alldeles för mycket sensorisk överbelastning under en resa till köpcentret. Detta resulterade i en härdsmälta som var långt mer explosiv än vad hans mamma och jag var vana vid. Alla i fullständig bild av ett alternativt synd och dömande allmänheten. Det varade i hela kursen för att få honom ut ur köpcentret, in i bilen och tillbaka till säker plats i ett hem.

Det var non-stop gråter, skriker, och våldsamma ryck hela tiden. Det tog en bra lång stund för honom att lugna ner sig tillräckligt för att få i huset, upp till sängen, och så småningom sova.

Jag var utmattad. Jag var frustrerad. Jag var rädd. Någon förälder till ett barn med autism kommer att berätta för dig hur mycket ett scenario som kan ta ut dem. Hur det följs av episoder av oroande om framtiden och din förmåga att uppfostra ett barn som står inför så många utmaningar. Det är när den frågan dyker upp, och du kan hitta dig själv undrar hur livet skulle vara om barnet inte var autistisk. När du börjar fråga dig själv om du faktiskt hatar sin sjukdom och all stress, ångest och kamp som kommer med det.

Så där var jag, och frågade mig själv, "jag hatar autism?"

Svaret är nej.

Min son är en vacker, söt, fantastisk liten kille som är utan tvekan en av de finaste saker jag någonsin skulle kunna ge till världen. Han älskar helt utan förbehåll, och betraktar världen med en känsla av förundran som är vacker att skåda. Han råkar bara vara autistisk. Det är en del av vem han är. Sättet han tar världen i underrätta den person han är och den person han kommer att bli. En person som jag älskar mer än livet själv, och att jag är så väldigt stolt över att få kalla min egen. Han skulle inte vara samma person om han inte var autistisk. Så nej, jag hatar inte autism.

Hur kan jag säga allt det här när jag bara var uppdukat på om allt som frustration, kamp och oro? Mycket enkelt. Eftersom det inte autism i och för sig att jag hatar.

Nej, vad jag hatar är hur mycket svårare världen gör det för honom.

Jag hatar okunnighet. Tanken att min son är på något sätt saknas på grund av hans tillstånd. Att vad som helst är bättre än att behöva ta itu med ett barn som är autistiska, inklusive de allvarliga hälsorisker som följer med icke-vaccinering eller "hem behandlingar" som faktiskt inkluderar förtäring av hushållskemikalier att folk vet fan är giftiga. Allt i ett försök att "bota" ett barn som inte är sjuka.

Jag hatar dom. Hur folk stirrar på min pojke när han blir överväldigad och lashes, att döma honom för en dålig stund, hoppa till slutsatsen att han bara har en tantrum. Att min fru och jag vet bara inte hur man uppfostrar en väluppfostrade barn. Eller ännu värre, att eftersom han är autistisk, han utgör någon form av hot mot deras egna barn, antingen fysiskt eller genom att på något sätt "sprider sjukdomen."

Jag hatar den begränsning till tjänster. Försöker att få tillgång till tjänster som kommer att hjälpa mitt barn och hjälpa honom att utveckla de färdigheter han behöver för att leva som en fullständig och oberoende liv som möjligt irriterade skiten ur mig. Det är en aldrig sinande byråkratisk karusell som jag är helt övertygad om tjänar inget annat syfte än att avskräcka de sökande till den grad att de så småningom bara ge upp. Alla föräldrar som försöker få sina barn Medicaid kan berätta skräckhistorier.

De är de saker som jag hatar. Inte autism.

I slutet, jag vill ha samma sak för min pojke som varje förälder vill för dem: för honom att ha alla möjligheter att leva sitt bästa liv. Den enda skillnaden är att mitt barn försöker att göra det i en kultur som inte är avsedd för honom. När han har en hård dag, och jag tänker på alla som jag skaka. Inte på grund av hur svårt det är om mig eller sin moder, men på grund av hur svårt det är på honom .

Det är också då jag knäppa ur min självömkan och kom ihåg att han är vad som är mest viktigt. Att förstå vad autism innebär för honom, och som erbjuder ovillkorlig kärlek och stöd är hur hans mamma och jag kan hjälpa honom bäst.

Oavsett vad livet kan välja att kasta på honom, vi har en ny möjlighet varje dag för att visa honom att trots vad världen kan vara att försöka tala om för honom, han är värt, han är älskad, och han är lika god som någon annan.

Autism är inte fienden. Hur världen ser det. Jag hoppas att den som läser detta kommer att känna igen det, och hjälpa mig att fortsätta kämpa tills den fienden är inget annat än ett dåligt minne.

ADVERT

Lägg till din kommentar