Flickan Är Min

Den tid som någon misstog mig för min dotter nanny var en av de mest förödmjukande upplevelserna i mitt liv. Vi lämnade den första sessionen av vår nya musik klass i Georgien när läraren sa till mig, "Så kan du bara tala Eliana föräldrar att jag kommer att e-posta dem." Mitt ansikte brann, och mitt hjärta rusade upp när jag stuttered, "Hon är min dotter." Läraren bad om ursäkt, och när jag gick för att få våra skor, en annan mamma sade till mig, "Hon bara sa det för att du ser så ung." Jag tackade henne och sprang därifrån så fort jag kunde. En gång fick jag ett säkert avstånd, jag fick tårar att falla och mitt hjärta ska gå sönder.

Förvirring om vad läraren menade när hon antog att jag var inte den mamma har klarats upp när hon höll med hänvisning till mammor och pappor och nanny för nästa par veckor. Visst hon var inte talar om mig Jag trodde, när jag tittade runt i rummet. Det visar sig att hon var, och efter en sista pinsamma samtal där jag påminde henne om att jag hade redan rättat sitt misstag, Nanny-Gate 2014 var äntligen över.

När jag först såg min dotter, jag mentalt börjat förbereda mig för antagandet att hon inte var min. När det har faktiskt hänt mig, jag var djupt i kampen för postpartum depression och sorg den olåst i mig var överraskande. Jag hade tillbringat många månader innan önskar jag inte var en mamma. Jag kände mig som jag inte var redo för min dotter, och jag är orolig för att jag inte henne. Jag älskade min dotter djupt, vilket är anledningen till att jag tyckte att hon förtjänade bättre.

Den person som misstog mig för min dotter nanny gjorde henne antagande baserat på färgen på min dotters hud. När jag gifte mig med en man av en annan etnicitet, jag trodde aldrig att min dotter kanske inte ser ut som mig en dag. Jag bär min ras identitet på min hud. Min dotters hud är vit, och förutom hennes lockiga hår, det skulle vara lätt att anta att hon inte är en del av ett rasblandat familj.

Misstaget här var självklart. Det var mycket verklig och upprörande rasistiska undertoner som är inblandade, men den underliggande skada bosatt i mina tankar som sade, "det är klart att hon inte tror att jag är Eliana mamma. Det beror på att jag är en hemsk mamma." Jag har varit i kontakt med subtil och öppen rasism i hela mitt liv, men vad som till slut bröt mig i det ögonblicket var strippning av min mamma avdelning.

Det var en sak för mig att tala om för mig själv att jag inte borde vara en mamma, men för någon annan att berätta för mig att jag inte var en mamma som var för mycket för mig att bearbeta. Jag tänkte på alla de saker som man till synes enkla antagandet tog från mig och jag sörjde.

Efter 23 timmar i arbete, min dotter kom och gjorde klart från början att hon var här för att rocka min värld. Som en nyfödd hon vägrade att sova om hon hölls, och tvingar mig att hålla henne dag och natt i flera veckor. Hon hade också hemskt uppstötningar, en upptäckt som skickade oss till akuten och tvingade mig att köra ner i hallen med tårar i ögonen när du talar till 911 eftersom jag var säker på att hon hade slutat andas när hennes kropp gick stelbent. Det var jag, tillsammans med min man, som vaknade upp med henne flera gånger per natt, och en som gick som en zombie för nära två år eftersom hon var aldrig en mycket bra sovplats. Jag var den som ammade henne på efterfrågan på 21 månader av sitt liv.

Det var inte förrän någon tyckte att jag inte var hennes mor som jag insåg hur viktigt det titeln var till mig. Mitt motstånd mot att vara mamma hade mer att göra med mitt eget tvivel och skuld än något annat. Jag hade spenderat så många månader som kämpar mot min nya roll som mamma och nu ville jag hävdar att det med ett öronbedövande dån. Jag ville att folk ska se på mig och se min kamp sår. Varje dag var en kamp då. Jag behövde veta för att folk skulle ge mig kredit för allt mitt hårda arbete. Jag önskade att inte bara känna sig som en mamma, men också att även kännas igen och identifieras som en.

Lite, jag börjar tro att jag är tillräckligt. Minnet av att bli kallad för min dotter nanny motiverar mig till att tro på min förmåga som mamma och att hävda min rättmätiga plats. Jag vet att det skulle kunna finnas några andra mamma till min dotter. Det är ingen vit kvinna som väntar på att plocka upp henne i slutet av dagen.

Min förhoppning, som Eliana blir äldre och interagerar med världen är att människor kommer att kunna se förbi de skillnader i våra hudtoner och se mor-dotter-relation som är så tydligt det. Jag hoppas att när de ser mig hålla hennes hand som de vet instinktivt att jag är Eliana mamma. Jag hoppas att min bebis hjärta bryter aldrig när någon frågar henne varför hennes mamma är svart. Jag hoppas att hon kan hitta en egen identitet att inte plåga henne eller begränsa henne. Jag hoppas att de ger mig den kredit jag så innerligt längtar efter. Och om inte, jag hoppas att jag har mod och styrka att kanalisera min inre Brandy och Monica och svarar, "jag är ledsen att du verkar vara förvirrad. Hon tillhör mig. Flickan är min."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar