Till A**hole Mamma Lurar I Min Facebook Moms Grupp

Tack för att ni gör mig att känna mig som en taskig mamma.

Det var 5 på morgonen för jag hade varit uppe nästan hela natten för att hålla i mitt barn. Han var inte i smärta; han hade bara vant sig vid att vara som innehas genom natten under en tidigare släng av barnsjukdomar och var intresserad av att hålla på att rida igång för evigt . Efter veckor av känsla som om mitt liv bara var en lång dag, som avbryts av några korta tupplurar, jag hade fått nog. Jag var i slutet av min tjuder och behövde någon att trösta mig för en gångs skull.

Så där gör jag en sväng i mörkret? Mot bakgrund av min smartphone, naturligtvis. Min mamma grupp på Facebook för att vara exakt , som är fylld av kvinnor jag inte känner personligen, alltid redo att dela ut goda råd till varandra på udda timmar i natt. Om det inte var för den här gruppen, jag aldrig skulle ha fått genom nyfödda sömnlösa nätter, amning frågor, eller de barn vredesutbrott. Det finns en viss tröst i att veta att oavsett hur dystra outlook, du är inte ensam. Som några andra mamma ute, nära dig, går igenom samma skit du är.

Men varje grupp har ett rövhål, särskilt den virtuella slag.

Efter att ha skickat ut ett desperat missiv vid 5 på morgonen, att lista de saker jag hade redan försökt att få honom att sova i sin egen (inklusive att låta honom gråta ut), jag fick ett par praktiska och användbara förslag, och många budskap bara för att säga, "jag är Ledsen, jag vet att det suger, men du kommer att få igenom det"—precis vad en trött mamma på gränsen till att förlora det behöver höra. Varje gång ett meddelande dök upp på min telefon, jag hade hastigt trycker du på det för att se vad den senaste hjälpsamma råd var tills Jag bläddrat igenom och såg detta:

"Det stackars barnet, gråter för en timme!"

Vad ?

Tack? Det är exakt vad jag behövde höra. Att jag gjorde något fel, att jag var en hemsk mamma som vill ha lite slutligen sova, eftersom jag desperat försökte en myriad av andra lösningar för det första, och till slut kändes som om jag hade inget annat val än att låta honom arbeta ut det på egen hand, jag var inte i skick att vara en mamma.

Jag är inte säker på vad du tror att jag gjorde, Asshole Mom. Visste du att jag var i vardagsrummet med den öppna spisen, njuter av ett glas cognac samtidigt som jag glatt lyssnade till mitt barn är högljudda rop kommer om monitorn? Visste du att jag var gått ut, glad över att ha tagit beslutet att blockera mina öron till ljudet av min bebis gråter för hans mamma? Kanske jag stängde av skärmen och lämnade huset för ett Starbucks köra?

Jag ska berätta för er vad jag gjorde. Jag var gömmer sig under täcket, stirrar in i den hårda ljuset av baby monitor, ögon röda av brist på sömn, tårar strömmande nerför mitt ansikte, eftersom jag kände mig så dålig att låta mitt barn gråta, mitt hjärta smärtade av ljudet, att de känner sig så hjälplös eftersom jag inte vet vad annat att göra, men så mentalt, fysiskt och känslomässigt tillbringade jag kunde bara vänta på tid för att kryssa långsamt genom att, varje sekund som väger ner på mig.

Jag kom ut och bad om hjälp. Du kunde ha stannat tyst i ditt ogillande, men du gick med i samtalet enbart för att skämma ut mig . Tänk på att för ett ögonblick. Det är så jävla äckligt.

Som nyblivna mammor, vi spendera varje sekund av dagen och undrade om vi gör det rätt, att argumentera med partner om hur man gör det, och att höra från alla andra att de skulle göra det annorlunda. Hela tillvaron är fylld med rädsla för att bli en otillräcklig mamma, för att inte vara tillräckligt bra. Och i stället för att stötta dina kolleger mamma genom denna konstant tillstånd av osäkerhet, du förvärra det?

Knulla dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar