Därför Måste Du Fråga Dina Barn Om De har Varit utsatta för Övergrepp

Jag var 21 år första gången någon frågade om någon någonsin skada mig eller korsade en fysisk gräns utan mitt tillstånd. Jag hade varit i terapi för allt från depression och ångest till tvångssyndrom (OCD) och anorexi i över åtta år vid den tidpunkten. Jag blev så förvånad av frågan att jag var ärlig och sa, "Ja, vilken tid vill ni höra om?"

Detaljer är inte viktigt, men onödigt att säga, jag vet vad jag talar om. Och under hela mitt liv, och medan du genomgår en behandling som jag har träffat många, många andra som har erfarenhet med detta.

Oavsett hur gamla de är, du måste fråga dina barn om de någonsin har varit utsatt för övergrepp. Du måste fråga dem direkt, och du måste vara redo för vad de säger.

Varför? För annars, de kommer inte berätta för dig. Annars kommer de att dölja det.

Jag gömde min övergrepp för nästan ett decennium, även samtidigt se terapeuter, kuratorer och psykiatriker. Mina föräldrar trodde att de visste vad mitt problem var och trodde att de skulle få på mig den hjälp som jag behövde. Men ingen ställde rätt frågor. Ingen grävde förbi ytan frågor av självhat och allvarliga sociala ångest. Och den skam och skuld var så tunga att jag bara inte sagt något.

Det finns många barn och tonåringar där ute som går till föräldrar, lärare, kuratorer, eller vänner för att rapportera missbruk eller övergrepp. Men de flesta gör det inte. Ännu värre är att de ibland gå till en kompis eller en vuxen som inte tror på dem eller hjälper till att dölja missbruket.

Jag ringde en vän på natten till den mycket första gången jag var misshandlad. De trodde inte på mig och anklagade mig för att vilja ha uppmärksamhet. Så jag har aldrig nämnt det igen. I över åtta år, jag låter mig själv bli mer och mer komprometterande situationer, att tro att jag förtjänade det, att tro att jag var precis den typ av person som folket fick ont. Rovdjur verkar vara bra på att upptäcka människor som redan har ont. Det var inte bara en.

Men föräldrar, lärare och vänner ser bara sorg. De ser bara "overreactions," "agerar ut" eller "teen angst." Även små barn som börjar att väta sängen igen, kasta slumpmässiga vredesutbrott, eller har plötslig separationsångest är ofta bara sagt vara svårt, att ha svårigheter att anpassa, eller gå igenom en "fas". Barnen är moody'. De är alltid i förändring och är svårt att förutsäga i den bästa av tider. Så hur skulle du känna?

Du frågar.

Nu har jag en 2-årig dotter. Jag vill inte att hon ska veta att denna typ av sak som även finns i världen, för att inte tala om att det kunde hända henne. Jag vill inte att hon ska vara rädd för bal , privatundervisning, barnvakter, eller familjemedlemmar. Jag vill inte att hon ska vara rädd för att gå på bio ensam med en pojke eller bjuda sin dag upp för att titta på Netflix.

Men jag är mer rädd för att inte veta om hon har ont. Jag är mer rädd för att hon ska känna sig alltför mycket skam eller skuld för att berätta något som hände.

Så jag ska fråga om någon gör henne rädd, om någon skadar henne, om någon gör henne obekväm eller om någon annan har gjort henne något som hon inte ville ha.

Jag kommer att berätta för henne att oavsett vad det är aldrig okej att ha hemligheter med en vuxen. Jag kommer att berätta för henne om alla "okej handen" och "inte-okej inslag." Jag kommer att berätta för henne hon har aldrig någon kram eller kyssa någon om hon inte vill, även Mamma, Pappa, mor-eller farföräldrar. Jag kommer att berätta för henne att hon får ha vilka regler hon vill om sin egen kropp, och att Mamma ska alltid vet när någon bryter mot reglerna.

Och jag frågar igen när hon är äldre. Jag ska fråga om hon var pressad att gå för långt. Jag ska fråga om något kom ut handen. Jag ska fråga om hon inte är säker på om det var något som var okej. Jag ska fråga om hon någonsin ändrat sig. Jag ska fråga om hon vill prata med någon annan som inte är Mamma. Jag ska fråga för mycket. Jag ska göra det så är det vanligt att tala om att hon inte ens tänka på det.

Låt inte tafatthet komma i vägen. Låt inte rädsla. Be dina barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar