Be Någon Svart Person, Och De Kan Berätta för Dig Första Gången Hade De Kallas En N*gger

Jag var 7 år.

Jag spelade på min väns hus tillbaka bakom den trailer som vi bodde i. Hon var en typisk liten vit tjej med blont hår och blå ögon, och hon var min vän. Vi brukade spela hela tiden tillsammans. Men det hade inte slagit mig att fråga varför jag aldrig gick in i hennes hus. Efter alla, att hon aldrig kom in i mitt hus heller. Vi spelade bara i varandras meter.

En dag lekte jag med henne i hennes trädgård, när min mamma kom över. Hon sa att hon var tvungen att köra till butiken, och att jag skulle bara fortsätta spela på min väns hus, och hon skulle vara tillbaka. Så det är klart att vi spelade den typiska spel. Vi hade ett gäng dockor utanför, och vi var förband dem och agerar ut sketcher och skrattar och har så roligt.

Sedan insåg jag att jag behövde gå på toaletten. Och jag kunde inte gå på mitt hus, eftersom den var låst och min mamma var inte hemma. Så jag frågade min vän om jag kunde använda hennes badrum. Hon sa att hon skulle gå in för att be och vara tillbaka. Jag hade verkligen att gå illa, och det var inte bara nummer ett.

Hon kom tillbaka utanför och stängt dörren. Jag märkte att hon hade en rulle toalettpapper i handen. Hon sade till mig, "Min mamma sa att du inte kan använda vårt badrum eftersom vi tillåter inte negrer i vårt hus. Hon sa att du kan gå utanför."

Jag var 7 år. Fram tills dess hade jag aldrig stött på rasism åtminstone inte för att jag var medveten om. Jag var så generad och så sårad. Men jag ville inte gråta.

Åtminstone jag inte gråta.

Att jag inte har ett val. Jag var tvungen att gå till badrummet riktigt dåliga, och jag kunde inte hålla den. Så jag tog toalettpapper, och jag hittade en buske med deras hus.

Jag minns hukande i buskarna, och när jag gick till badrummet, jag var fortfarande i chock om vad jag var gjord för att göra. Jag var 7, men jag visste exakt vad det var som hände, och jag visste att jag var tvungen att berätta för min mamma. Så jag slutade att gå till badrummet, och jag drog upp mina shorts, och jag gick ut ur buskarna.

Jag gav henne toalett papper, och jag gick hem. Jag satt på trappan till vår trailer, och jag väntade på min mamma. När hon kom hem berättade jag för henne vad som hänt. Hon behövde inte säga något, men hennes ansikte berättade allt. Hon var så rasande. Märk väl, detta var 1970-talet, inte ens ett decennium efter Civil Rights Movement. Jag vet inte om min mamma någonsin sagt något till dem, men jag har aldrig spelat med henne igen.

Vem som gör detta till en 7-åriga barn? Jag minns detta som om det hände igår, och när jag återkomma till det, det är fortfarande krossar mitt hjärta.

Det var den dagen som jag förlorade min oskuld.

Det var den dagen jag förstod vad det innebar att ha svart skinn.

Det var den dagen som jag visste att min svart hud var ett hot mot vita människor.

Det var den dagen som Jag började slåss .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar