Jag Skämdes För Att Hata Amning

Jag hatade att amma.

Det. Jag sa det.

När mina trillingar föddes jag haft en del komplikationer och förlorade nästan hela mitt liv. Min läkare sa att jag skulle sannolikt inte kunna amma, men mirakulöst min kropp producerat tillräckligt med mjölk för alla tre barn. Det var ett mirakel och jag var så stolt över min kropp för att fungera som det var tänkt. Jag kom till NICU vardagen med mjölk jag pumpat kvällen innan och jag skulle turas omvårdnad trillingar hoppas att få uppleva "the bond" jag har ofta hört talas om. När vi äntligen kom hem med våra barn, jag pumpade uteslutande.

Trillingarna alla hade GERD, som gjorde matning stressande eftersom varje barn som behövs för individuell uppmärksamhet. Och jag som redan var så utmattad, att pumpa hjälpte inte. Men jag intalade mig själv att jag behövde göra detta för mina barn. Jag kände som att jag skulle svika dem (och mig själv) på annat sätt. En "vän"som även berättade för mig att "formeln är gift." Vilken besvikelse jag skulle vara om jag valde att sluta.

Veckorna fortsatte att gå av och jag var i en dimma. Jag visste att jag inte var mig själv. Jag började att förakta amning och till och med kände sig avundsjuk på min man som han lade i sängen medan jag fastnat i en maskin för att mina bröst. Det var en sådan dragkamp-ett-krig i mitt hjärta. Jag kände mig så skamsen och generad för att jag inte vill amma längre. Skuld kan förstöra dig.

När barnen var tre månader gammal, såg jag äntligen min läkare för att få hjälp med min postpartum ångest och depression . Det var en av de svåraste stegen, men det bästa jag kunde ha gjort för mig själv. Jag behövde hjälp. Jag var utmattad, i en depression, och inte mitt normala jag.

Det allra första hon föreslog var att sluta amma. Hon skrev till mig ett recept som sa "sluta amma." Jag kände det som om hon gav mig tillåtelse att sluta.

Så det gjorde jag.

Om du tar något av detta, ta det här:

Fed är bäst. Ammade. Formel fed. Det spelar ingen roll. Hursomhelst, du är en fantastisk mamma. Omge dig med människor som kommer att stödja dig eftersom du behöver det, särskilt inte som en Mamma. I slutändan är vi alla arbetar hårt för att öka bra människor, så låt oss stå tillsammans mamas och stödja varandra.

Desiree Fortin

ADVERT

Lägg till din kommentar