Till Min Dotter, När Du Kommer In Middle School

Kära Dotter,

Mycket snart, kommer du att börja högstadiet. Just nu, du är angelägen om att träffa nya människor, med nya erfarenheter och få mer oberoende. Jag är mycket glad för. Det kommer att bli ett nytt äventyr, och jag ser fram emot att se dig växa och blomma.

Jag ska erkänna, trots att jag också mer än lite rädd. Du ser, jag har hört många historier om ungdomar göra dåliga beslut, att ge efter för grupptryck, att använda sociala medier för olämpliga syften och försöker göra vuxit upp saker som sexting och droger alldeles för tidigt. Jag är säker på att du har hört några av dessa berättelser också. En del av mig vill tro att du är för smart och för bra för att falla i dessa fällor. Men det är en annan del av mig som vägrar att vara en naiv förälder som är blind för sanningen.

Eftersom du är den äldsta, det är en outforskad värld för oss alla. Vi förbereder oss för att navigera i vatten i tonåren, puberteten, högstadiet och gymnasiet. Det kommer att finnas tillfällen för smidig segling och gott om grov vatten också. Genom det hela, jag vill att du ska komma ihåg dessa råd. Ska man bli rädd eller förlorade längs vägen, kom ihåg att jag reser med dig, och jag är alltid glad att hjälpa dig att justera seglen.

1. Arbeta hårt. Kom ihåg att skolarbetet kommer i första hand och allt annat är sekundärt. Som innehåller sport, vänner och andra fritidsintressen. Jag förväntar mig inte att du ska vara perfekt, men jag förväntar mig att du ska prova din svåraste varje gång. Om du gör det, jag kommer att vara stolt över, men du kommer vara stoltare.

2. Att vara modig. Du kommer att ha så många nya erfarenheter. Vissa kommer att vara bra. En del kommer inte. När du möter dessa utmaningar, vara modig. Stå upp för vad du tror även om det får dig att "tänka till." Det kommer att blekna, men ditt mod kommer att göra ett bestående intryck.

3. Att vara dig själv. Du är unik och underbar. Inte någonsin ändra i ett försök att passa in. Om andra inte kan se hur fantastiska och märkliga du är, det är deras förlust, inte din.

4. Gör det du vet är rätt. När andra är att pressa dig att göra något och din magkänsla säger du inte att, lyssna ! Vi har försökt göra vårt bästa för att lära dig vad som är rätt och vad som är fel. Du känner det i ditt hjärta. Du har bara att följa dina instinkter.

5. Bli organiserad. Skolan och livet kommer bara att bli hårdare, livligare och mer komplicerat från och med nu. Komma i ordning nu. Lär dig att hantera din tid. Inte dra ut på tiden. Detta är vanor som hjälper dig i högstadiet, i gymnasiet, oavsett i vilken karriär du väljer och i livet för en lång tid framöver.

6. Att vara snäll. Tonåren kan vara tuff och besvärlig och obekväm. Kom ihåg att alla kämpar med något. Behandla andra så som du vill att de ska behandla dig. Även när det inte är populärt, att vara medkännande och artig.

7. Vara säker. Du är awesome. Glöm aldrig bort det. Du kan göra något du ställer dig till och du kommer att förändra världen. Jag är säker på det.

8. Omge dig med rätt typ av människor. Det finns ett gammalt talesätt som jag hört många gånger från mina egna föräldrar. Det säger, "Du är inte bättre än de företag som du håller." Om du vill att andra menar, bedrägliga eller omoraliska, om de försöker att förändra dig, då är det inte den typ av människor som du bör spendera tid. Höja sig över dem.

9. Kom ihåg att vi alltid kommer att älska dig. Din pappa och jag är här för dig när du behöver oss, och det finns ingenting du kan säga eller göra som kommer att göra oss sluta älska dig. Om du har frågor, vi kommer att hitta svar. Om du är osäker på hur man ska hantera en situation, vi kommer gärna ge dig vägledning. Om ditt hjärta slår, kommer vi att torka dina tårar. Om du har gjort ett misstag, kommer vi att hjälpa dig att ändra det. Om du är på väg att explodera av glädje, och vi kommer att dela din lycka. Allt du behöver göra är att komma till oss. Vi är aldrig för upptagen för dig och dina problem är aldrig för liten eller för stor. Allt du behöver göra är att tala. Vi kommer att lyssna. Jag lovar.

10. Ha roligt. Du är på randen av att lära så mycket och uppleva så mycket. Det kommer inte vara lätt att gå. Det kommer att finnas ojämnheter i vägen. Trots gupp, det kommer också att finnas massor att njuta av. Smile. Skratta. Få nya vänner. Dränk den i. Njuta av detta skede i ditt liv. Tro mig, det kommer att gå snabbare än du kan föreställa dig!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar