När jag blir Äldre, jag Omfamna Min Ålder Mer

"Säg mig, vad är det du planerar att göra med din en vild och dyrbara liv?"

– Mary Oliver

Jag ringde min mormor för 10 år sedan för att önska henne grattis på födelsedagen—hennes 80 . Hon skrattade och sa, " Åh, Annie. Jag bryr mig inte känner 80. " Jag hade nyligen fyllt 30 år, och jag var bara början för att se hur hela den tid som fungerar. Fortfarande, jag förstod hennes känslor: Vi är alla 24 i våra egna sinnen.

Nu här jag ger 40 en stor gammal smooch hej, och jag känner att sanningen ännu mer intensivt. Jag känner mig inte så som jag trodde att jag skulle känna på 40. Att bli äldre är inte alls så som jag föreställt mig det.

Jag kan se tecken på åldrande, förstås—det veck som fått ett permanent hem på min panna, huden på baksidan av mina armar ge vika för gravitation, spretig grå hårstrån som dyker upp ur ingenstans och vägra ligga ner och en ständigt växande lust att ha bekväma skor.

Dessa saker är bara ytan av kroppen som inrymmer mig—de är inte mig . Jag är inte åldrandet, min kropp är. Jag är allt för att hålla sig frisk och försöker att maximera min kropp användbarhet i den här världen, men så småningom kommer det att bli gamla, att bryta ner och dö. Jag vet detta. Vi vet alla detta, även om vi inte vill tänka på det. Våra kroppar på något sätt förråda våra andar.

Jag har precis spenderat lite tid med att samma mormor, som nu är nästan 90 år gammal, och jag kunde se att hon ibland blir frustrerad över att hennes åldrande outsides kommer inte att samarbeta med sin ungdomliga insidan. Jag får helt att. Hon känns fortfarande ung. På 40 år, jag fortfarande ser mig själv som en "ung kvinna". År påverkar inte anden på samma sätt som de påverkar kroppen. Anden inte ålder.

Eftersom vår fysiska och andliga varelser som får alla inblandade, det finns en tendens att förstå vår ungdom med båda händerna, för att försöka kämpa tid, för att försöka vända den naturliga ordningen. Jag kan tänka mig lite av denna tendens är född ur en rädsla för att dö, en del är födda för vårt samhälles besatthet av ungdom och skönhet, och en del är födda från och med en uppriktig önskan att göra vår outsides matcha våra insidor.

Men jag vill inte slösa bort någon del av min vilda och dyrbara liv försöker stoppa en flod strömmar. Jag skulle hellre rida den nuvarande arbete på min navigering färdigheter och njuta av skönheten i naturen som det går. Tid är inte garanterad. Jag vill spendera den tid som jag har att verkligen leva, inte att försöka hitta sätt att lura mig själv eller andra att tro att jag inte är döende. Dö inte skrämma mig, som inte bor gör.

Och skönhet—det är en knepig sak att balansen ibland. Visste du att se historien om den kvinna som inte le för 40 år så att hon inte skulle få rynkor ? Så sorgligt. Jag tror att en del av våra berättelser blir skrivna på våra ansikten. Skratta rader talar om ett liv med glädje och göra åldras vackert. Visserligen, min koncentration linje inte sitta bra med mig eftersom det gör mig att se skranglig, så jag gör vad jag kan för att minimera det. Men även den raden säger något om vem jag är—en själ som ständigt överväger, en mamma som oroar sig för sina barn, en författare som kämpar för att få squirrelly ord i mitt huvud att rada upp ordentligt på sidan. Så att jag inte avskyr linjer på mitt ansikte; de hjälper till att berätta min historia.

De fysiska manifestationerna av tid som passerar inte nödvändigtvis motsäger en tidlös anda—de är helt enkelt berättare. Så vår outsides göra matcha våra insidor när den ses genom att lins. Linjer och rynkor och grått hår kan helt enkelt vara förändringar yta, men de kan också symbolisera den mystik och förundran av att vara människa. Det är sann skönhet i de historier de berättar, i märkningen av tiden går och alla de lärdomar livet att gå med på det.

Som jag fira en annan härlig resa runt solen, jag titta på rädslan för att bli gammal falla bort. Ingen tid för detta nonsens. Vi alla blir gamla, men vi kan välja hur vi gör det. Jag väljer att åldras med grace, att leva livet med glädje och att omfamna min ålder med öppna armar—hängande hud och alla.

ADVERT

Lägg till din kommentar