Konstgjorda Sötningsmedel Är Bättre För Dig Än Socker, Så Låt oss Alla Ha coca-Cola Till Frukost

Den konventionella visdomen har alltid varit att konstgjorda sötningsmedel är dåligt för dig, att de orsaka cancer och hjärntumörer och tur att formaldehyd i magen . Men en artikel i Den New York Times igår tar på den påstådda onda socker substitut, förklara att "[d]et finns bevis som pekar på det faktum att det verkar finnas ett samband mellan konsumtionen av socker och hälsoproblem; ingen kan upptäckas med artificiella sötningsmedel."

För alla mina NutraSweet-ägnat systrar och bröder, jag höjer en diet soda idag och säga grattis, kamrater. Vi behöver inte längre skämmas över den lilla rosa och blått och gult paket vi bär runt på i våra plånböcker, för det papper på posten har befallt oss att komma ut ur skuggorna och uppfylla våra närmaste-höll dröm: att lägga till Crystal Light Hallon Is till vatten.

På 80-talet fanns det en tv-reklam för Lika, sockerersättning, den slogan som var "Lika även smakar bra direkt!" Jag växte upp i en av de friska hushåll där vi inte har Chips Ahoy! eller Franken Berry, men vi hade Lika paket, av vilka några, för en kort tid i fjärde klass, jag skulle konsumera som en efter-skolan mellanmål. Som visar att ibland är det verkligen sanningen i reklam, Lika gjorde smakar bra direkt. Det spelade ingen roll att det inte var socker—det uppfyllde min längtan efter sötma, till skillnad från Mjölk-Ben hundkex jag hade också försökt i hopp om att de skulle smaka som en läcker kaka.

Jag har fått be om ursäkt för min kärlek till socker substitut ända sedan dess. "Döm mig inte!" Jag skulle gråta när jag dumpade en Sweet ' N Låg i min iste. "Låtsas att du inte ser det här," jag skulle råda så jag hällde socker-gratis-Eller-Mate i mitt kaffe. "Breakfast of champions" jag skulle toast som jag popped öppna en Diet Coke klockan 9 på morgonen Och inte får jag började på min nuvarande paramour, Splenda, vilket tsk-tskers älskar att tala om för mig är tillverkad av klor. Jag vet inte lura mig själv för att det är något naturligt om socker substitut, eller att de gippar med närproducerad, ekologiskt odlad kost jag försöker att ansluta sig i de flesta av de andra sakerna som jag konsumerar. Men som Gånger artikeln påpekar, konstgjorda sötningsmedel "i årtionden har utsatts för angrepp som skadliga kemikalier. Men allt är en 'kemisk," och inte alla av dem är dåligt för oss."

Det var, jag kan inte hjälpa men skuldmedvetet minns, en artikel i höstas om Gånger hemsida som rapporterade att "[a]rtificial sötningsmedel kan störa kroppens förmåga att reglera blodsockret, vilket orsakar metabola förändringar som kan vara ett förstadium till diabetes," vilket var lite deprimerande och fick mig att ompröva för den miljonte gången min hängivenhet till falska sötningsmedel. Dagens artikel tar inte upp tidigare, det bara påpekar att konsumtionen av socker har kopplats ovedersägligt med typ 2-diabetes och totala vikt, medan ingen av de populära fläckar på konstgjorda sötningsmedel namn har visat sig vara korrekt.

För mig har det aldrig riktigt varit en hälsofråga, utan mer en en bekvämlighet. Konstgjorda sötningsmedel är sötare än socker. Det tenderar att lösa upp bättre i kalla drycker. Och det skadar inte att det låter mig slå mitt kaffe i något som liknar eller glass utan att behöva oroa dig för att jag är hänge sig åt efterrätt innan 7 på morgonen, Och för alla dem som söker ner näsan i vädret och säger till mig min älskade paket av lab-experiment "artificiell smak," anser jag mig välsignad att jag kan inte riktigt se skillnaden. I själva verket, som det har blivit mer vanligt för kaféer att lägga ut en enkel sockerlag (socker upplöst i vatten) för enkel upplösning i iskaffe, jag fortfarande gå till Splenda. Jag tror att jag bara gillar det bättre.

Skyller det på min tidiga hemliga Lika missbruk, skyller det på en rädsla för det Hålighet Kryper eller bara en konstig förkärlek för något som de flesta friska vuxna måste anses slags äckligt, men jag älskar sukralos. Jag älskar aspartam och sackarin, och jag vet inte riktigt kärlek stevia men det blir klumpas ihop med min söta skatter, så kommer jag att ta med det—det är ett stort tält. Och dagens goda nyheter att det är bättre att hälso-wise, socker, är en liten seger för älskare av kalori-fri läsk överallt. Hur sött det verkligen, verkligen, vetenskapligt, är ovedersägligt.

ADVERT

Lägg till din kommentar