Jag Kommer Inte Att Argumentera Med Mina Barn Om Honom Bära En Päls

Jag har en hetlevrade son. Denna nedgång, som våra temperaturer här i Pacific Northwest har sjunkit från 60-talet till 50-talet och in på 40-talet, min 7-åriga insisterar på att bära shorts och T-shirt varje dag, inomhus eller ute.

"Det är kallt ute. Vill du inte att sätta på sig några byxor ?"

"Nej tack, Mamma."

"Lång-sleeved shirt åtminstone?"

Nope, han är bra. Jag behöver inte ens bry sig om att fråga honom om han vill ha en jacka längre, så det finns ingen chans att han ska säga ja.

Kanske det beror på att han är min yngsta och jag har varit runt denna ruta innan, eller kanske är det min naturligt lättsam personlighet, men jag är inte störd av min sons val av kläder. Om det är kallt, jag brukar föreslå att han bära något varmare. Jag har honom att ta med en jacka om jag vet att vi kommer att vara ute en stund, men jag kan inte tvinga honom att bära det.

Jag har sett några föräldrar tar en hård hållning på detta ämne. Jag anser inte att jag är särskilt tillåtande mamma på något sätt, men jag vill välja mina strider. Att hamna i en kamp om makten över byxor eller en jacka är helt enkelt inte värt det för mig. Om han är kall, han ska sätta på något mer. Om han vägrar och slutar upp att få kyliga, han ska lära sig att bära något varmare nästa gång. Så länge det är faktiskt inte minusgrader utanför, att han inte kommer att fånga hans död från kylan.

I själva verket, enligt experter han kommer inte att fånga något. Jag var nyfiken på om det kloka i att se till att barnen bunt upp, så jag gjorde lite forskning. Bortsett från hypotermi på grund av extra långvarig exponering för kyla (vilket inte kommer att hända under normala omständigheter liv), att låta dem gå utan jacka kommer inte att göra dem mer benägna att bli sjuka.

Tanken att barnen fånga förkylning eller lunginflammation från att vara kall är oftast en djupt förankrad gamla fruar' saga. Barn får förkylningar från virus inte från temperaturen i luften eller deras kroppar. Människor har en tendens att bli sjuk oftare på vintern, men det har mer att göra med att vara fast inomhus i närheten med människor och bakterier än med vädret. Det är att dela samma luft med sjuka människor som gör skillnaden, inte temperaturen av luften i sig.

Jag fann i min forskning att det inte finns några bevis för att om ett barn är redan sjuka, för att sedan vara ute i kylan kan göra symtomen värre. Det är inte slutgiltig, men jag vet att jag inte känner för att vara ute i kylan om jag är sjuk. Så om ditt barn har en förkylning eller något annat virus, med alla medel, packa ihop dem. Men om de är friska? Det finns ingen skada i korta ärmar.

Jag gillar faktiskt att använda förbereder sig för vädret som en lektion i naturliga konsekvenser. Ungefär som ett barn kommer lära sig att äta sin middag om de går till sängs hungriga, de ska lära sig att sätta på byxor och en jacka om de befinner sig obehagligt kallt tillräckligt många gånger. I själva verket har jag märkte nyligen att när jag säger till min son att det är kallt ute, kommer han att säga, "jag ska ta min jacka, bara i fallet." Han är erfaren nog kylt armar och ben på grund av hans egna val att ha fått denna visdom, så jag har sällan att kräva att han tar en jacka längre. Vissa barn behöver för att lära sig vissa lektioner direkt på plats. Jackan/ingen jacka scenario är säkert för barn att utöva sin autonomi och uppleva konsekvenserna av sina val, förutsatt att det inte bokstavligen under frysa utanför.

Bara idag, vi var redo att gå till affären. Det var 45 grader och regnar ute, och min son var klädda som vi var i Waikiki — short-sleeved polo shirt, shorts och flip-flops.

"Har du tittat utanför?" Frågade jag. Han tittade ut genom fönstret, gick till pälsen garderoben, och tog på sig sin vinterjacka. Och det är hur han gick till affären — down jacka, shorts och flip-flops.

Han var helt bekväm.

Jag behövde inte säga ett ord.

ADVERT

Lägg till din kommentar