Är Du Redo För Lite Fotboll?!

Den här senaste månaden, så dagarna blev kortare och solen senare, min 11-åriga son blev tråkigare och tråkigare. Få av och på bussen den sista dagen i dag lägret, visste han att den första dagen i skolan var inte långt bakom. Som många, han är ett barn som räknar ner till sommaren—nirvana i barndomen, alla kan spela, inga böcker eller verkställas bedtimes. De trodde att det skulle vara över 250 dagar tills nästa sommarlov var bara för mycket att bära.

Jag var inte säker på när jag skulle se hans stora breda leende igen...hörde han musik, och hans ögon lyser upp. Han säger att bara de första par barer i den theme song skicka pirrar ner hans ryggrad. Det är ljuspunkten i September för många, och det kan summeras i sex ord: Är du redo för lite fotboll ?

Ja, hösten ger läxor och prov, men det innebär också tacklingar och touchdowns. Baddräkter få packas upp, och tröjor kommer ut. Den nya Madden NFL 16 för Xbox är tillgängliga på GameStop (och andra fina butiker). Fem dagar i skolan är värt en söndag av spel, för att inte tala måndag och torsdag natt spel och högskola spel på lördag.

När jag var liten, min pappa var ett stort fotbollsfan. Varje vecka, han skulle satsa på spel med sin vän Jeff. Han skulle hälla genom New York Daily News sport-avsnitt att titta på spel och den punkt sprider sig. Sedan på söndag, han skulle spendera hela dagen framför dator och TV som skriker, skriker och i princip förlora sitt sinne tillsammans med mina två bröder. Om saker och ting inte går deras team sätt, att de skulle vara på dåligt humör hela natten. Jag har aldrig riktigt fått spelet eller besatthet. Det verkade som en gång avfall, och en mycket våldsam sådan.

När jag gifte mig, min man verkade för att njuta av fotboll, men inte med samma intensitet av min pappa. Han gillade att titta på, men om det var en stor match, han ville inte göra söndagar off-limits för andra planer. Det fortsatte såhär efter att vi hade våra två döttrar. Så vår son kom.

Vid första, det var ett smart förhållningssätt till föräldraskap. Med tre barn, vi delade upp och erövrade på helgerna. Lördagar, han var mer än villig att ta några av de sporter skyldigheter eller fest enheter som är nödvändiga för flickor. Men på söndagar, han erbjöd sig att stanna hemma med barnet. Jag skulle hitta honom på soffan "tittar" på barnet med fjärrkontrollen i ena handen och skärmen i den andra. Barnet förvandlas till ett litet barn och gick med honom på soffan, men för det mesta så han kan ta del i att äta chips utan mammas vakande öga.

När min son var 7, Nickelodeon bleka ut, och ESPN tog över som hans morgon rutin. Precis som min pappa, min son började hälla över statistik och poäng. Men det var ännu mer intensiva än att bara läsa en tidning från pärm till pärm, teknik gjort det möjligt att förtära sport 24/7. Han bad min make att beställa NFL RedZone så att han kunde titta på varje spel på samma gång.

Samma år, 2009, han föll i kärlek med Jets (en av endast två år senare historia du kan) så de gick hela vägen till play-off. Vår goda vän, en livslång Jets fan, förklarade för honom att detta inte var den "riktiga" Jets att han hejar på, och att vara en Jets-fan, han skulle möta mycket besvikelse. Och det har han. Det har varit några rinnande söndag kväll och några hårda bussturer måndag morgon omgiven av Giants fans. Men nu vid 11 års ålder, har han upptäckt att fantasy team mjuka slag (vilket är anledningen till att han har tre).

Med alla de ständiga sport på TV och prata, jag har själv lärt mig en hel del om en sport som jag aldrig riktigt brytt mig om. Nyligen jag pratade fotboll med min pappa, och han sa att han inte kunde förstå hur jag blev en sådan sport fan när jag har alltid trott att det var så dumt och tråkigt. Jag förklarade att jag fortfarande inte är ett fan av sport, men jag är ett fan av min son. Om att vakna upp och omedelbart kontrollera betyg är ett sätt att få kontakt med honom (och räkna ut vad tröjor han kommer att vara villiga att bära till skolan), jag är glad att göra det.

Du tittar på ESPN med min son har också gett mig en möjlighet att lära honom några värdefulla lärdomar. En värld av professionell idrott är fylld med många positiva berättelser om mod och beslutsamhet. Ingenting kunde illustrera att du aldrig ska ge upp bättre då Patrioter vinna förra årets Super Bowl i de sista sekunderna av spelet. Omvänt, sport, särskilt fotboll, har varit fylld av kontroverser och ämnen som jag önskar att min son var inte kände till vid en så ung ålder, men min man och jag har försökt att använda dessa skandaler som undervisningstillfällen. Fotboll har öppnat hårt för samtal om dålig sportsmannaanda, fusk och narkotikamissbruk. Och jag uppskattar det sätt att titta på fotboll och talar om att den ansluter mig till min son, speciellt när han närmar sig tonåren.

Så, är jag redo för lite fotboll? Du satsar. Jag har chips, salsa och en vävnad rutan väntar!

ADVERT

Lägg till din kommentar