Är Vi Alla Beroende av att Tanning?

Författaren Jenna Rosenstein undersöker denna fråga i hennes Allure tidningsartikel "Skrämmande Orsakerna Bakom Ökningen i Hud-Cancer."

Rosenstein växte upp i Södra Florida och bekänner sig till att vara en "skugga söker vampyr." Hon attribut hennes sol-fobi i sin moders tidiga skjutningen med cancer, som är den vanligaste formen av cancer i landet. "Jag bar sin diagnos som en permanent bredbrättad hatt under hela min barndom," Rosenstein skriver, "att veta att min risken för att utveckla en så bra var betydande."

Hon visste hur viktigt skydd mot solen, men varför, undrar hon, var det så svårt att få henne lika medveten vänner för att hålla från att slå stranden utan solskydd eller bakning inomhus i solarier?

Svaret kan ligga i allas favorit signalsubstanser: Ja, UV-exponering frigör endorfiner.

"När någon regelbundet tans," Rosenstein skriver, "de är fast i det där varma, glada känsla."

Enligt Yale School of Medicine forskare som Brenda Cartmel, som skrivit en studie som visade på en genetisk länk till garvning missbruk, när någon är sol, det finns förändringar i hjärnan i samma område i samband med beroendeframkallande beteenden.

Som författare, även jag gömma sig från solen—till stor del på grund av min bleka brännskador på huden vid exponering. Medan jag föredrar termen "skugga gudstjänstdeltagare," jag har fått veta att träffa sanden på en vita män s tröja, sarong och stor diskett hatt. Jag har länge känt som ett freak på stranden—den paranoida udda kvinna ut och undrade varför ingen annan verkade ha något emot att få mer än "lite sol." Kanske de har alla varit att få en rush medan jag höll på att få en solbränna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar