Ett Brev Med En Ursäkt Till Mina Barns Skola Busschaufför

Jag ser att du rollin'. Och jag är vända fan. Jag tycker det är dags för mig att förklara några saker för dig.

Att få mitt barn redo för skolan har visat sig vara en av de mest stressande händelserna i mitt vuxna liv. Och det är något som jag, och tusentals andra föräldrar, måste göra varje dag .

Det är för mycket tryck. Jag kan inte göra det. Jag är bara en kvinna.

Mina barn sväva mellan två ytterligheter när redo för skolan i morgon: De är heller inte på humör för att vara särskilt samarbetsvilliga och äter sin frukost och en lugn bit av spannmål på en gång. Eller de är faktiskt ganska cool om hela "vara på gång" sak, och ingen smälter ned på grund av att deras strumpor känna sig rolig på deras skor. Och även då, det är fortfarande stressigt eftersom det finns alltid detta kvardröjande rädsla att du kommer att anlända tidig.

Vi mammor vet att även om vi till synes har allt under kontroll, livet gillar att kasta oss curveballs — som rosa öga, glömt science-projekt , Caillou, eller bussen anländer fyra minuter tidigare än planerat. När du planerat, du kanske har en särskilt bra dag för det är du, det är en bra sak att vara tidigt ute.

Men för mig — hon som alltid vallning glad att barn från en plats till en annan — det skickar mig i en känslomässig panik. Det får mig att ifrågasätta allt om mig själv, gillar vad jag gör med mitt liv.

Jag kan se alla föräldrar att berätta om sina wee barn nu, "Ät dina grönsaker, barn, eller du slår ut som Ashley. Dina framtida barn kommer att missa bussen, och då kommer du att vara i den främre gården, gråter och riva av bitar av gräs ur jorden med händerna."

Det är faktiskt skrämmande historia någonsin.

Jag har varit den mamma som var tvungen att köra över hennes gräsmatta, vifta med armarna psychotically på bussen, tiggeri föraren "Vänta en minut, snälla, för att jag älskar allt som är heligt, vänta !" Och jag ångrade varje steg jag tog.

Samtidigt som jag vet att jag borde skämmas för mig själv, du vet att innerst inne, mitt tillstånd med evig skolbuss-relaterade ångest är ärftlig. Vet du vem som min mor brukade vara?

När mina systrar och jag skulle missa bussen, min mamma skulle snarare vuxit en tredje arm täckt av bölder än köra två av oss "hela vägen" in till stan för skolan. Vet du vad hon gjorde istället?

Hon körde som Ricky Bobby i Talladega Nights bakom bussen medan tutande hennes horn och blinkande hennes strålkastare — min mamma, som bär "jag är inte sura" nattlinne med en gigantisk blå krabba på framsidan och ett huvud fullt av vilda bedhead. (Jag klandrar inte henne för detta. Hon drevs till ruinens brant. Detta är vad som förvaltar en buss schemat för flera barn gör med människor. Jag ser det. Nu.) Sedan min mor skulle stanna bilen och få oss att komma ut och springa upp till bussen för att komma på vid nästa hållplats.

Ibland, våra rynkar busschauffören såg oss, medlidande, och artigt väntade. Andra gånger kan hon inte se oss (eller åtminstone hon låtsades att hon inte gjorde det) och att hon skulle börja att köra av, även om min syster och jag var nästan till dörren.

Och så gjorde vi detta majestätiska dansa upp och ner lugnt backroads i min lilla stad. Varje gång, jag ville lite svårare än den sista som jag skulle bara smälta in i tjära-flisas trottoaren, vilket innebär att endast min ryggsäck Jansport och Lisa Frank mappar bakom.

Jag är fortfarande traumatiserad.

Jag är orolig att jag kommer att vara att förälder. Jag är redan visar symptom. Jag har redan haft att sticka huvudet ut genom dörren och vifta med ett finger på dig, vädjar och munnen för att du väntar "bara en minut, snälla." Det var en annan gång när min hund rusade mellan mina ben och ut genom ytterdörren och fick på bussen medan jag sprang och skrek efter henne.

Jag har funderat just avfyra nödraketer upp i luften för att signalera "Mayday! Min dotter var tvungen att ändra hennes byxor eftersom knappen kände rolig."

Jag brukade inte vara den här personen, busschaufför. När jag jobbade heltid, jag var klädd av 7:45 på morgonen för Det betyder att jag hade en bh innan Klockan 8 var jag duschat. Jag var så många saker.

Nu? På en bra dag, min morgon rutin bokstavligen uppgår till mig öppna dörren, kyssas lite pannor, och sedan trycka på mina barn ut, och samtidigt hoppas på det bästa. Jag tyst be till Gudarna av transport att ingenting händer, att ingen unge tar en torktumlare eller spill sin matlåda — för då skulle jag ha att växa fram storögt och vilda hår från mitt hus, bär ratty fleece-pyjamas byxor att någon gav mig i Julklapp för sju år sedan, för att skrapa peanut butter and jelly mackor (och min värdighet) av gräsmattan.

Och det vore inte bara du som såg mig. Det finns alltid en rad av bilar stannade framför och bakom bussen, full av intet ont anande människor. Människor som är mina grannar. Människor som har ögon och kamera telefoner.

Detta är föräldraskap walk of shame.

Jag är så mycket mer än detta. Och jag vet att du bara jobbar här. Och du vill gå hem eftersom du handskas med andra människors små barn hela dagen lång .

Men om du bara kunde hålla dessa saker i bakhuvudet när du är skrällande ditt horn eftersom vi inte är ute ännu, det skulle vara bra. I själva verket var extra söt till mina barn, eftersom oddsen är staplade mot dem.

Jag blottar min själ till dig, busschaufför, varje morgon.

Inte vara konstigt om det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar