En Ursäkt Till Familjen Dog Efter Födseln Av Min Son

Människor pratar ofta om andra barn som får mindre uppmärksamhet än första barn, men i min familj vår första barnet är mer eftersatt än våra andra. Vårt första barn, en fluffig 30-pund Sheltie mix kom till vårt hem för fem år sedan. Hon blev vår dyrbara valp och blev behandlad som en hund kungligheter. Vi köpte henne premium ben, ekologiska godsaker, och tuggtabletter tandborstar. Vi tog henne till hund parken flera gånger i veckan. Hon gick på vovve playdates och deltog i doggy påskägg jakt. (Jag är fullt medveten om hur galet det sista låter).

Vår bortskämda pooch sov i vår säng, låg med oss i soffan, och fick ändlösa magen gnuggar. Men livet förändras. En jättestor 10-kilos pojke in i våra liv, och vårt första barn var stötte bort sin tron. Nu behandlar är begränsade, dog park resor är sällsynta, och magen gnuggar har minskat. Vår familj dog gick från mitten av vår värld till periferin. Det är inte så att vi älskar henne mindre för det, hon kommer alltid att vara vårt första barn.

Jag känner mig skyldig för bristen på uppmärksamhet vi ger henne, men jag vet inte om något vi kan göra för att gottgöra för radikala förändringar. Alla jag känner för att göra är att be om ursäkt. Så, här är några beklagar att jag måste uttrycka henne efter födseln av hennes bror. Jag hoppas att hon förlåter mig.

1. Till att börja med, jag är ledsen. Jag vet att du inte såg detta komma. Du trodde nog du skulle alltid vara i centrum för vår uppmärksamhet. Kanske borde jag visade dig Lady och Lufsen . Detta är en naturlig förändring i livet för en familj. Oavsett, du kommer alltid att vara vårt första barn, trots att vi bara inte har råd att köpa du vill hund ben från boutique hund butik längre. Jag hoppas att du kommer att förstå.

2. Jag vet att du har varit eftersatt de senaste två och ett halvt år. Ditt kastar boll och promenader runt kvarteret har minskat. Du får färre leksaker. Åh, och jag är djupt skäms över den tid som vi glömde att låta dig utanför för 12 timmar, och du har en urinvägsinfektion. Jag känner mig fruktansvärt om det. För att vara rättvis, din bror var en månad gammal, och jag var så sömnbrist-jag kunde inte komma ihåg mitt namn, mycket mindre ditt badrum schema. Jag vet att det finns inga ursäkter. Förlåt.

3. Jag uppskattar att du utövar icke-våldsamt motstånd inför din broder är aggression. Jag vet att det krävs tålamod av ett helgon, och du har bevisat att du är en flexibel valp. Inför fientliga hår-dra och eye-mejsling (och oroa dig inte kompis, vi jobbar på att sätta stopp för detta), du behöver inte ens morra. Intuitivt, du verkar förstå det illaluktande bollen av kött är dina syskon och viktigt för oss. Detta är ganska fantastiskt. Mycket tacksamhet.

4. Tack för den söta photo-ops med barnet. De är uppskattade, och ert samarbete inte gå oredovisade. Vila ditt huvud på vår son tillbaka var en fin touch. Jag vet att många av bilderna var kränkande, så tack för att vara en bra sport. Ditt deltagande går en lång väg mot bra familj moral. Om jag kan komma ihåg, jag kommer att få dig ett saftigt ben nästa gång jag är ute, men låt oss vara ärliga: jag kommer förmodligen glömma. Jag kan knappt komma ihåg att förnya det skötväska med våtservetter innan jag lämnar huset.

5. Viktigast av allt, tack för att välkomna din bror (min son) i familjen och få honom att känna sig välkomna. Du behövde inte göra det. Faktiskt, som du förmodligen gjorde. Att leva med ett barn är fortfarande bättre än det Humana Samhället. Här är det bästa jag kan göra: jag lovar dig tak över huvudet, mat, och (inkonsekvent) magen gnuggar.

ADVERT

Lägg till din kommentar