Änglar Existerar (I Affären)

Varje gång jag tar mina barn matinköp, jag återkommer med en veckas mat och livet är värt att beklaga. Varje gång jag söker min själ för ett svar på frågan: Varför fick jag inte för mina matvaror på nätet.

Förra veckan tog jag barnen shopping efter att plocka min 3-åriga upp från förskolan. Jag hade 80 minuter innan vi var tvungen att vara hemma till lunch. I mitt sinne, verkade det helt rimligt.

Jag kom på förskolan pickup ett par minuter för tidigt. När Chloe såg mig, hon uttalade: "jag hade inte förväntat dig." Vi var iväg till en bra start. När vi gick till bilen, hon tog av löpning.

"Jag behöver dig för att komma i bilen, snälla", ropade jag.

I svar, hon kastade sig in i ett löv högen.

—Vi har inte tid att leka.

" Få i bilen, vänligen "Jag bestämt begäras.

Hon grävt djupare i bladen som jag plockade upp henne och in i bilen. Hon ansträngt mot mig. Ilska bubblade upp i mitt bröst. Bara andas Jag sa till mig själv. Jag var bara andas, knäckning henne i hennes bilbarnstol, när hon träffar min arm.

Djupandning kan piss off. " Vi träffar inte ."

Jag sjöd som jag gjorde en avstickare för en ordentlig time-out.

Vi har inte tid för en time-out.

Jag regisserade henne till en upp-och-nedvänd hink i vårt garage, där hon satt mot väggen, händerna i knät, för tre minuter. Jag såg från bilen som min Gladare podcast kom över Bluetooth. Åh, ironi och är en smart tik. Som jag spände ryggen i, hon bad om ursäkt. Jag var utmattad, och vi hade inte ens gjort det till mataffären. När vi drog upp, var att det fastnar.

Att vi inte har tid att söka efter parkering.

Efter flera slingor runt mycket, jag gled in på en plats, spände flickor, och klev över trottoaren så snabbt som man kan samtidigt bära en 17-månader gamla och som håller en 3-årig hand. När vi kom till butiken, Chloe utbrast, "De har det race-bil som vagn!" Hennes favorit vagn har alla manövrering av en Mac lastbil.

Jag märkte att det var genomblöta av morgonens regn. Jag låtsades besvikelse. "Aw, älskling, det är blött! Låt oss hitta en annan vagn."

Av den tid som vi gick in i affären, min arm brann under barnets vikt. Jag satte ner henne i jakt på en torr vagn, men allt de hade var av det slag som har bara ett fåtal Mager Mat, och inga människor. Till min fasa, jag vände mig om för att hitta barnet toddling mot en tall dricka displayen. Jag samlade henne, instruerade min 3-åring att inte röra sig, rusade tillbaka utanför, tog tag i det race-bil som vagn, och med all kraft jag kunde uppbåda, tryckte upp rampen med en hand.

Jag har inte tid för en wet race-bil varukorg.

Inne i butiken, med mina två flickor och en våt vagn, jag satt barnet ner, sa till min 3-åring att hålla hennes hand, och rev ut på jakt efter en handduk, tittar över min axel när barnet kastade mot tornet av drycker. Jag tog en låda av vävnader från service desk och spurtade tillbaka i tid för att förhindra en Gatorade lavin.

Med barnet i en arm och vävnader i skurk av den andra, jag lutar vagnen i sidled för att tappa lite vatten. I mitt sinne det var mycket meningsfullt. I verkligheten är det en stor pöl. Jag kastade några gratis dagstidningar över våt fläck och anses vara mitt val. Jag hade bara en hand fri, vilket gjorde det omöjligt att extrahera vävnader från rutan. Vid lunchtid skymtade allt närmare. Det enda som är värre än att handla med barn är att handla med hungriga barn. Jag har funderat på att gå hem.

Och sedan en ängel närmade sig.

Hon hade långt, lockigt, svart hår, glasögon, och en limpa bröd. När hon talade, harpa musik överröstas ljudet av Taylor Swift som strömmar ut ur högtalarna.

"Kan jag hjälpa dig?" frågade hon.

Jag kunde ha gråtit i tacksamhet.

"Öh, ja..."

"Vad kan jag göra?" frågade hon, oro i hennes ögon.

"Jag är inte säker. Jag är överväldigad."

Just då, service desk kille vars Kleenex skulle jag stulna dök upp med en legit rulle hushållspapper. Han lurade en massa och överlämnade dem till Angel Kvinna. Jag stod där som en idiot, håller barnet och Chloe ' s hand medan de torkas i kundvagnen. Förläget, sa jag till expediten att jag hade skapat en enda röra och pekade på pöl medan Angel Kvinna crooned till mina barn.

"Ni är så tålmodiga. Du är både och väntar så fint. Jag är en mamma, så jag vet hur svårt det kan vara för barn att ha tålamod."

Vi gjorde ögonkontakt och utbytte ett leende. Hon hade inte tala om hon var en mamma. Jag visste i samma ögonblick som hon såg jag henne, att hon verkligen såg mig. Hon ville inte se en asshat tar upp hela hallen med RV av vagnar och ett par ensamma rugrats. Hon såg en trött mamma med två barn, en våt vagn, ett tomt kylskåp, och 45 dyrbara minuter för att få igenom affären.

Hennes lilla handling av vänlighet betytt så mycket. Det betydde inte att mina barn inte tigger för turkiet och bananer i butiken, som jag styrde min behemoth vagn med någon finess, eller som jag mindes min inköpslista. Men det betydde att när jag frågade mig själv varför jag inte köpte mina matvaror på nätet, visste jag. Om jag inte hade gått till affären, jag skulle inte ha blivit påmind om att änglar finns.

Oavsett var du är, tack, Mamma.

ADVERT

Lägg till din kommentar