Angela Var Ett Bedrägeri: Moderskap Missuppfattningar Från " Vem är Chefen?'

Angela på Vem är Chefen? fick det att se så lätt. Du landar den stora byrån spelning, du har en bebis, du hyr en sexig (före detta professionell baseball-spelare) kille som din hushållerska, you rock moderskap, och du vind genom det alla med bara ett par obekväma nakna stunder. Hon hade ett bra liv, och som ett barn, jag ville ha det.

När jag fick karriär, då baby, jag insåg att det var skitsnack. Det var inte lätt alls.

Att det inte skedde omedelbart. Efter att ha läst otaliga böcker om "med det hela," jag kan säga med lätthet att jag inte bara har ett barn och automatiskt veta om jag var i form för att stanna hemma med barnet eller är avsett att fortsätta min karriär. Klart att många kvinnor inte har lyxen av ett beslut alls. Men när jag återvände till arbetet i slutet av vecka 12, har jag hittat något nytt. Födelsen av min baby och mognaden av min karriär förde en alltför verklig och obearbetade känslor som gick bortom allt jag hade vetat fram till den tiden. Det verkade minut jag tappade moderkakan, jag fick skuldkänslor.

Jag insåg det när jag drog i dörren stängd för att återgå till arbete efter 12-chockerande veckors mammaledighet. Samtidigt som liten människa som sparkade mig i arslet under hennes tidiga år, jag kände mig som lämnar henne—min söta nyfödda barnet som kunde göra lite mer än slobber och vars ansikte var i hall of fame för kluster matning—i någon annans hand...lagen att stänga dörren symboliserade så mycket mer. En våg av längtan och smärta flödade över mig. Min man försiktigt nått omkring mig, och tryckte på hiss-tangenterna för att hastigt eskort mig från byggnaden som tårar sköt bort min rodna som en akvarell målning.

Men jag älskade mitt jobb. Det verkade som om instinkt och rationellt tänkande satt på varje sida och kämpade ut precis som djävulen och ängeln. Jag tänkte att om jag bara "lutat" lite mer, jag skulle fortsätta att växa i min karriär. Jag hade slagit sönder min röv för att bli den första i min familj att ta examen college, och det fanns stora skaror av kvinnor innan mig som hade slagit sönder deras åsnor för att göra det normala för mammor att arbeta. Jag kunde göra detta. Jag ville göra det här.

Sedan kom att arbeta resa. Tanken på det—till och med månader i förväg vattnas att utsäde av skuld, växer det fram till min avresa dag. Resa till västkusten eller utomlands var den värsta, den FaceTime-samtal var förhastade och alltid under en härdsmälta—antingen mig eller mitt barn. Visst, när planet landade, el av att vara i en ny stad fortfarande pulsade genom mig, men det ersattes av den glöd telefonens skärm när jag vände på den igen för att se om jag hade några nya bilder eller video-meddelanden från den familj jag hade lämnat bakom sig.

Fortfarande, stora presentationer och möten skapas som bekant våg av spänning. Under en lång tid, jag kände att mitt arbete hade ändamål. Jag arbetade för kunder som knuffade mig men i slutändan gör bra saker för att gynna världen.

Men långsamt, passion började avta.

Jag var ungefär 38 minuter in ett konferenssamtal när barnvakt textade bilder av barnen i parken. Så snart som jag lindade upp samtalet, en enda fråga som vägrade att lämna mitt huvud: "Vad fan gör jag?"

För tre veckor sedan, slutade jag mitt jobb. Jag har inga aning om jag kommer att kunna hacka den som en SAHM. Det finns en god chans att jag kommer att pågå en månad innan gråter för att mitt gamla jobb tillbaka. Jag är en fruktansvärd kock. Det tar normalt mig ett genomsnitt av sex resor tillbaka in i huset innan jag kan lämna för dagen, och då är jag bara packar upp själv. Jag är inte tålmodig. Jag är en löjligt tvångsmässigt shopper och dålig på att hålla sig till en budget.

Göra mina barn ens vill vara med mig hela dagen?

Vem vet. Vad jag vet är att det är en av de mest omstridda frågorna om moderskap, ofta förpassa kvinnor till den ena eller andra sidan, vilket är skitsnack. Som vi alla kämpar med det—den skuld, balans, önskan att ha det hela.

Visst, det finns massor av kvinnor som i likhet med Angela, vet att de är kvinnor i karriären, andra som vet att de vill stanna hemma. Men de allra flesta av oss lever i den förvirrade mitten någonstans—att känna skuld om vi stannar hemma, är skyldiga om vi arbetar. Vad vi verkligen behöver luta sig in för att är varandra, stödja varandra och etablera en god dialog runt ämnet.

Tre veckor, jag mår bra. Jag är bekväm i att veta att det är rätt beslut för mig. För min familj. För just nu. Och att veta att det kommer att göra att nästa hjärtformade peanut butter and jelly sandwich i parken så mycket sötare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar